Basescu, de la Sova la Udrea: La unii votezi in 24 de ore, la altii tii cu lunile. Sova stie multe despre Ponta

Marti, 02 Iunie 2015, ora 17:55
5257 citiri
Basescu, de la Sova la Udrea: La unii votezi in 24 de ore, la altii tii cu lunile. Sova stie multe despre Ponta

Traian Basescu a vorbit marti despre votul din plenul Senatului pe cazul lui Dan Sova, tergiversat de mai bine de doua luni, facand o compartie cu cel al Elenei Udrea, pentru care cererile DNA de incuviintare a arestarii au fost admise rapid, in 24 de ore.

Intrebat, la iesirea din sediul PMP, care este parerea sa despre cazul senatorului PSD Dan Sova, care va fi supus marti seara votului in Parlament, fostul presedinte a adus-o in discutie pe Elena Udrea, aflata in prezent in arest la domiciliu in dosarul Gala Bute.

"Eu n-as vrea sa comentez pentru ca comentati dvs. destul, dar v-as aduce aminte ca, in acelasi Parlament, pentru Udrea s-au facut trei cereri de arestare in doua ore si au fost votate in 24 de ore, au venit saracii si duminica, iar cu Sova nu reusesc sa ia o decizie.

Inseamna ca Parlamentul lucreaza politic in relatie cu justitia si nu dupa lege. Daca aveau principii si spuneau 'noi de principiu nu suntem de acord cu arestarile', trebuia sa nu le accepte decat la situatii de flagrant. La unii votezi in 24 de ore, la altii tii cu lunile si nu mai stii cum sa citesti Constitutia, regulamentul si legile", a declarat Traian Basescu.

Fostul sef de stat a sugerat ca senatorul PSD este protejat pentru ca l-ar avea la mana pe premierul Victor Ponta, in timp ce Udrea nu a santajat pe nimeni in Parlament.

"Daca Udrea n-a putut santaja pe nimeni, in Parlament s-a dat votul, daca Sova stie multe despre Victor Ponta, nu s-a dat votul", a precizat Basescu.

Fara modificari la Codurile Penale

Totodata, desi a sustinut in repetate randuri ca nu este de acord cu arestarile preventive abuzive, Basescu nu este de acord cu modificarea Codului Penal si de Procedura Penala, care ar ingreuna luarea acestei masuri privative de liberate.

"Eu nu sunt de acord cu modificarea Codurilor, chiar daca ar trebui definit mai clar ce inseamna abuz in servicu sau alte notiuni. Avem nevoie sa functioneze 2-3 ani, sa vedem pe fond ce trebuie revizuit.

Ce este esential in acest interval e ca judecatorul sa fie independent de orice influenta, nici sa nu se teama de procuror, de presiunea publica, ca nu e in regula ce s-a intamplat in ultimele sase luni, lucruri care nu s-au intamplat in mandatul meu", a explicat fostul sef de stat.

Comentariile fostului presedinte vin contextul in care plenul Senatului va da marti seara un vot pe solicitarea DNA de incuviintare a retinerii si arestarii senatorului PSD Dan Sova, dupa luni de taraganeli.

Predoiu acuza ca Senatul lucreaza pentru Sova: Se prefigureaza un vot al rusinii

Biroul Permanent al Senatului a decis marti ca votul privind cererea DNA sa fie reluat, asa cum au dorit social-democratii, spre deosebire de liberali, care au vrut reinterpretarea votului din 25 martie, in conformitate cu noul regulament al Senatului.

Decizia Biroului Permanent vine dupa ce Comisia Juridica din Senat nu a putut adopta un proiect de hotarare in cazul Dan Sova nici marti, dupa ce membrii prezenti nu au reusit sa ajunga la un consens. Raportul Comisiei era de reinterpretare a votului initial, care nu a adunat insa voturile necesare.

Telenovela Sova continua: Nou blocaj in Comisia Juridica (Video)

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Basescu Sova Udrea, #Basescu Coduri Penale , #presedinte