Basescu, denigrat de tonomatele straine?

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Joi, 15 Iulie 2010, ora 18:00
5753 citiri
Basescu, denigrat de tonomatele straine?
Fotomontaj Ziare.com

CSAT ar fi trebuit sa fi fost deja activat in aceste clipe pentru a reflecta asupra amenintarilor dusmanoase si diabolice transmise de presa din strainatate catre autoritatile noastre.

Pe scurt, mogulii romani si-au deschis filiale in presa internationala de unde au lansat atacuri si mai furibunde decat cele din tara asupra guvernantilor nostri.

Un val intreg de critici s-a pornit deodata asupra Presedintiei si Guvernului. "France 24", "The Telegraph", "Der Spiegel" sau "Financial Times" au criticat in termeni duri activitatea Guvernului Boc, masurile si comportamentul presedintelui Traian Basescu si extravagantele si iesirile in decor ale ministrului Dezvoltarii si Turismului, Elena Udrea.

In cazul in care nu au aflat inca, cei criticati si luati in vizor de tonomatele franceze sau britanice, Traian Basescu, Emil Boc sau Elena Udrea au fost descrisi in termeni mult mai duri si mai acizi decat au reusit jurnalistii locali vanduti mogulilor autohtoni.

Despre ministrul Dezvoltarii si Turismului, publicatia britanica "The Daily Telegraph" povesteste cum a impartit pantofi cu toc sinistratilor. Elena Udrea "care a pozat candva in bikini pentru o sedinta foto a unei reviste, a declarat ca pantofii le vor ridica moralul femeilor care au pierdut tot".

Nici presedintele tarii nu a scapat fara a fi atins de critica zdravana a britanicilor, care noteaza in "Financial Times" ca Traian Basescu, care se comporta precum "un taur intr-un magazin de portelanuri", a iesit din nou in acest week-end cu "declaratii impotriva cresterii TVA, propunand in schimb taxarea si impozitarea pensiilor".

Nici Guvernul lui Emil Boc nu a scapat de lupa critica a jurnalistilor manipulatori din occident, care isi permit sa afirme despre tara noastra ca "are un guvern care este in cel mai bun caz disfunctional si, in cel mai rau caz, incompetent", asa cum se precizeaza aceeasi publicatie britanica.

Tot despre "taurul" Basescu, cel mai dur se exprima insa postul de televiziune francez "France 24", intr-un reportaj despre includerea presei intre amenintarile la adresa sigurantei nationale.

"Jurnalistii romani sunt cunoscuti ca spun ceea ce cred", iar "atunci cand citesc ziarul, autoritatile din Romania vor sa vada stiri bune". Triste concluzii, mai ales atunci cand ele vin din tari cu o traditie de sute in ani in privinta libertatii de exprimare.

Traian Basescu este vizat a fi principalul vinovat pentru aceasta strategie care considera presa o vulnerabilitate a sigurantei nationale. "In loc sa lupte impotriva coruptiei, presedintele roman a ales un inamic mai vulnerabil, iar pentru multi impiedicarea libertatii de exprimare reinvie amintiri negre legate de cenzura din perioada comunista" - astfel se incheie reportajul difuzat de postul France 24.

Daca mai punem si ingrijorarile exprimate in Der Spiegel, in legatura cu politica externa a Romaniei promovata de Traian Basescu vis-a-vis de Republica Moldova, avem un tablou infricosator al tarii noastre si politicienilor nostri.

Putem crede ca toate criticile presei internationale sunt simple executii la comanda altor moguli sau ai acelorasi moguli autohtoni care, in ura lor nesfarsita, au ajuns sa actioneze din exterior asupra sigurantei nationale. Putem banui ca toate articolele din strainatate care condamna lipsa de viziune si eficacitate a politicilor de guvernare sunt opera unor jurnalisti la fel de superficiali si nedocumentati ca si cei locali.

Insa, daca ceea ce ati citit nu isi are niciun corespondent in realitate, daca tot ceea si strainii au ajuns sa observe si sa ii deranjeze este doar rezultatul imaginatiei lor, atunci aceasta tara nu mai are nicio sansa sa isi revina in viitorul apropiat si se indreapta cu pasi siguri catre un deznodamant trist, daca nu mai rau.

In conditii normale, daca nici strainii nu s-ar fi aflat in cea mai profunda criza economica din ultimul secol, poate ca si noi am mai fi avut vreo sansa sa fim salvati de la dezastru. Insa, cum criza economica i-a afectat si pe cei care de obicei ne salvau de la faliment, cel mai probabil de aceasta data va trebui sa ne confruntam singuri cu propriul esec si faliment.

Nicușor Dan, la depunerea candidaturii pentru Capitală: Va fi o luptă între oameni care doresc o justiție corectă și clanuri care sug de la bugetul statului
Nicușor Dan, la depunerea candidaturii pentru Capitală: Va fi o luptă între oameni care doresc o justiție corectă și clanuri care sug de la bugetul statului
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei și a listei Drepte Unite pentru alegerile locale din Bucureşti că în această...
Prima reacție a lui Clotilde Armand după ce a fost trimisă în judecată: ”Ciolacu a schimbat 4 procurori până a găsit unul din provincie pe care l-a avansat să mă ancheteze”
Prima reacție a lui Clotilde Armand după ce a fost trimisă în judecată: ”Ciolacu a schimbat 4 procurori până a găsit unul din provincie pe care l-a avansat să mă ancheteze”
Primărița Sectorului 1, Clotilde Armand, a reacționat joi, 25 aprilie, la câteva ore după ce a fost trimisă în judecată. Într-un mesaj postat pe Facebook, Clotilde Armand precizează...
#Basescu presa straina, #Basescu taur Financial Tomes, #presa straina despre Romania , #presedinte