Ziare.com

Basescu, despre cum a scos tara din criza si de ce ii multumeste lui Ponta

de Camelia Badea
Vineri, 26 Aprilie 2013, ora 18:35

   

Basescu, despre cum a scos tara din criza si de ce ii multumeste lui Ponta
Presedintele Traian Basescu a sustinut vineri seara o declaratie de presa la Palatul Cotroceni despre masurile de austeritate luate in 2010 si a explicat cum a reusit sa scoata Romania din criza cu ajutorul a trei guverne.

La trei ani de la declaratiile prin care anunta masurile de austeritate, presedintele a facut o scurta trecere in revista a evolutiei economice a Romaniei in baza cifrelor oficiale publicate de Eurostat.

Seful statului a afirmat ca datele din 2008 arata cum a putut fi guvernata o tara in dispret fata de cetateni, de catre "oameni politici care au pus interesele lor mai presus de interesul national, sacrificand Romania".

Dupa 2008, a urmat intrarea in criza profunda: deficit de 9%, a reamintit seful statului, prezentand cateva dintre datele care ilustreaza criza cu care s-a confruntat Romania la finalul guvernarii Tariceanu si inceputul guvernarii Boc.

Masurile de austeritate anuntate in 6 mai 2010 au condus la situatia foarte buna din 2012, a subliniat Traian Basescu. "Romania are o datorie publica de 37,8% din PIB si deficit de 2,9%. Saltul de la 9% la 2,9% e enorm, nu exista niciun stat din UE care sa reduca acest deficit in 2 ani si jumatate", a subliniat seful statului.

Cat priveste "omul gras", adica statul care se sprijina pe umerii celor care produc, acesta "a slabit cu vreo 210 mii de salariati din sectorul public", iar acest lucru va trebui sa continue treptat, prin "acorduri fine", in paralel cu crearea de locuri de munca.

Traian Basescu a mai punctat faptul ca in prezent Romania are un somaj scazut - e a 6-a tara din UE ca nivel de somaj, si a sustinut ca obiectul nostru trebuie sa ramana reducerea deficitului bugetar catre zero, precum si trecerea la un buget excedentar, in 3-4 ani.

Presedintele a dat si doua vesti bune: Romania are toate conditiile sa aiba o crestere economica de peste 2% anul acesta, iar inflatia la sfarsitul anului ar urma sa se situeze in jur de 3%.

"In acest moment, bazat pe 37,8% si 2,9%, Romania revine in randul tarilor cu un deficit in parametrii acordului de la Maastrcht si redevine credibila pe pietele internationale de capital. Acest lucru se datoreaza sacrificiilor pe care cetatenii romani le-au acceptat, le multumesc", a mai spus presedintele.

Acesta a multumit si celor trei premieri din ultimii ani: Emil Boc, Mihai Razvan Ungureanu si Victor Ponta. "Cel mai consistent i-am multumit Guvernului Boc. El si tot cabinetul lui si-au asumat masurile. Guvernului Ponta i-am multumit ca n-a stricat ce a construit Guvernul Boc. Multumesc si majoritatii parlamentare de atunci. In Romania, suntem in situatia cand unul nu strica ceva e bine sa ii multumesti ca poate strica in continuare", a declarat presedintele, raspunzand unei intrebari.

In ceea ce il priveste, Traian Basescu a afirmat ca este multumit ca a "adus nava la cheu", are sentimentul datoriei implinite, si a sustinut ca, in conditii similare, ar lua aceleasi masuri si astazi, fara ezitare, chiar daca ele i-au adus multa ura din partea unora.

Ziare.com a transmit principalele declaratii ale presedintelui in format LIVE text:

- Pornim de la cateva formulari ale mele care mi-au adus multe critici, dupa cativa ani as vrea sa le explic. "Romania - nava in furtuna, o sa o pun la cheu linistit", "Omul gras, care sta pe spatele celor care produc", data de 5 mai 2010 - cea mai grea zi din viata mea ca sef al statului - in care am anuntat masurile de austeritate in vederea redobandirii echilibrelor macroeconomice.

- Este vorba despre momentul de criza 2010. Romania era intr-o situatie extrem de dificila, aproape nu mai puteam sa ne imprumutam pentru a ne putea achita de obligatiile sociale, dobanzile erau extrem de ridicate, mult peste 8-9 procente la credite pe termen scurt. UE era si ea in criza datoriilor, acoperirea deficitului bugetar urias era o obligatie, in acelasi timp aveam foarte multe credite pe termen scurt si probleme uriase si de cost, dar si de credibilitate pentru a ne putea imprumuta pe pietele externe.

- Romania trecea printr-o reducere brusca a investitiilor straine, remiterile romanilor din Spania, Italia, Franta, Germania se reduseseraa aproape la jumatate. Somajul era de 7%. Toate cifrele sunt Eurostat.

(prezinta evolutia cifrelor la plasma)


- Cifrele din 2008 arata cum a putut fi guvernata tara: cat dispret! pentru castigarea voturilor. Aici ne-a dus actiunea oamenilor politici care au pus interesele lor mai presus de interesul national, sacrificand Romania.

- Dupa 2008 a urmat intrarea in criza profunda: deficit de 9%.

- Prabusirea economica s-a manifestat virulent in 2009. Masurile devenisera inevitabile, ele nu puteau fi anuntate decat de cineva care isi asuma raspunderea politica deasupra partidelor - presedintele.

A fost o zi care mi-a adus si ura si suparare si pierderi politice uriase, nu numai mie, ci si premierului Boc si guvernului lui. Am refuzat sa incercam echilibrarea bugetului marind fiscalitatea, ar fi accentuat evaziunea fiscala, crestea numarul somerilor.

- Putem discuta acum la rece masurile pe care le-am asumat. Multumesc majoritatii parlamentare fragile ca a acceptat asumarea lor: Reducerea deficitului bugetar, mentinerea numarului locurilor de munca, restabilirea credibilitatii Romaniei pe pietele financiare si redobandirea respectului fata de noi. O tara care nu isi poate plati pensionarii si salariatii decat daca se imprumuta isi pierde mult din credibilitate, si romanii in fata lor.

- A fost o perioada extrem de grea, pana de curand. Ca masuri de sustinere a economiei am convenit cu Guvernul Boc cateva masuri esentiale: cresterea masurilor alocate pentru investitii din bugetul de stat. Datele Eurostat arata ca Romania a alocat in 2011, pe fondul masurilor de austeritate, 5,8% din PIB pentru investitii. Se incerca reluarea trendului de crestere economica si sa mentinem locurile de munca.

- O alta masura asumata, reducerea personalului bugetar.

- In paralel au fost adoptate foarte multe masuri, unele marunte, fiecare cu scopul de a crea oaze de locuri de munca - garantii pentru credite, pentru IMM, programul Prima Casa, Rabla, multe altele. Mizam ca vor crea locuri de munca pentru tineri.

- Asta a fost povestea acelui moment. Cam asa am gandit deciziile, protejand la maximum economia.

- Acum 2 zile Eurostat a publicat cifrele anului 2012. Romania are o datorie publica de 37,8% din PIB si deficit de 2,9%. Saltul de la 9% la 2,9% e enorm, nu exista niciun stat din UE care sa reduca acest deficit in 2 ani si jumatate.

A fost un efort urias facut de romani, care a aratat ca natiunea romana este capabila de performanta. Sacrificiul este unul pe care putine natiuni din Europa l-au facut. Vedeti pe Eurostat evolutia celor 17 state care se afla in procedura de deficit excesiv.

- In acest moment, bazat pe 37,8% si 2,9%, Romania revine in randul tarilor cu un deficit in parametrii acordului de la Maastrcht si redevine credibila pe pietele internationale de capital. Acest lucru se datoreaza sacrificiilor pe care cetatenii romani le-au acceptat, le multumesc.

- Comisia Europeana va face analiza de iesire din procedura de deficit excesiv, in functie de programul de convergenta trimis de Guvern la Bruxelles, probabil in luna mai vom avea un punct de vedere.

- Sunt convins ca Romania a adoptat cea mai buna solutie de revenire in parametrii macroeconomici.

- Ce s-a intamplat intre timp cu "omul gras"? A slabit cu vreo 210 mii de salariati din sectorul public, statul nu s-a prabusit. Acest proces trebuie continuat in paralel cu crearea de locuri de munca.


- Au fost multi care au criticat acea ordonanta - la fiecare 7 oameni plecati din sistem se angajeaza unul. Le dau dreptate, numai ca nu se potrivea cu realitatea economica, Romania nu mai putea sustine un asemenea aparat.

- A venit momentul unei ajustari fine. Sunt spitale unde nu avem personal, trebuie facute angajari, dar avem sectoare publice in administratie excedentare. In urmatorii 2 ani sa se continue procesul de slabire a "omului gras" pus in spatele populatiei care plateste taxe, si de ajustare a unor sectoare.

- Nava e la cheu, ce urmeaza? Le multumesc public Guvernului Boc, Ungureanu si Ponta.

- Guvernul Boc are marele merit ca a pus interesul national deasupra interesului de partid. Si-a sacrificat voturile pentru restabilirea echilibrelor, pentru a relua dezvoltarea si a reda romanilor demnitatea.

- Multumesc Guvernului Ungureanu ca nu a afectat parcursul de recuperare a dezechilibrelor, la fel Guvernului Ponta.

- Mi-a fost teama (a fost perioada care mi-a dat increderea ca se poate coabita cu Guvernul Ponta), ca din mai si pana acum Guvernul Ponta ar fi putut sa ia masuri populiste in perspectiva alegerilor din toamna. Nu a facut-o, de aceea consider ca si-a adus o contributie la rezultatele de astazi.

- Nu ne mai batem pentru supravietuire, trebuie sa reluam batalia pentru o crestere economica durabila prin gasirea unui optim intre investitii si consum. Stimularea excesiva a consumului pentru crestere economica este o teorie falsa. Trebuie gasit un optim.

- In 2008, datorita consumului excesiv ajunsesem la un deficit de cont curent de 14%.

- Este momentul sa privim la propria dezvoltare - absorbtie a banilor europeni, imprumuturi pe termen scurt pentru dezvoltare.

- Masurile au fost corecte si pentru piata de munca, Romania are un somaj scazut - e a 6-a tara ca nivel de somaj. Ca la Olimpiada, puncte obtin primii 6.


- Trecerea la dezvoltare inseamna viziune. Ce faci cu banii de la UE? Cat imprumuti de la BEI pentru investitii? Cat de bine rezista Guvernul la presiunile administratiilor locale?

- Daca vom trece la a deveni subordonati baronilor locali si orice mica incasare suplimentara o vom dedica lucrarilor pentru clientela din teritoriu, cu siguranta nu vom reusi. Sper ca Guvernul va ramane pe linia pe care a avut-o in 2012, de guvernare responsabila.

- Obiectivul ramane reducerea deficitului catre zero, pentru ca orice deficit trebuie finantat. Trebuie sa trecem la un buget excedentar, in 3-4 ani. Germania e singura care are in momentul de fata.

- Apreciez ca este datoria majoritatii parlamentare sa protejeze aceste echilibre. De regula, trasnaile le fac oamenii politici, dar le plateste populatia. Lectia 2007-2008 trebuie invatata si de populatie: cand pica bani din cer, trebuie sa te gandesti ca vine nota de plata - inflatie, cresterea costurilor de imprumut.

- Finalizarea acordului cu UE, FMI, BM e extrem de importanta pentru credibilizarea Romaniei. O politica de utilizare a cheltuielilor bugetare in scopul dezvoltarii tarii este solutia corecta.

- Romania are toate conditiile sa aiba o crestere economica de peste 2% anul acesta, fara sa ma bazez pe agricultura. Avem foarte multi bani de la UE, avem posibilitatea sa crestem locurile de munca, sa colectam taxele.

- Prin acordul de coabitare, de cooperare institutionala cu premierul, nu dau lectii Guvernului. Va face cum crede ca e mai bine, consider ca am dreptul sa ma exprim.

- Lectia acestei crize pe care au platit-o 22 de milioane de romani pentru ca ne-a gasit criza nepregatiti trebuie sa ramana intiparita in mintea oricarui om politic. E ca intr-o familie: cheltuiesti in functie de ce salariu ai. Poti sa imprumuti de la un vecin, dar daca vede lumea ca nu platesti intretinerea, nu iti va mai da nimeni bani, ca nu exista nicio garantie ca vei da banii inapoi.

- As incheia pledoaria pentru 6 mai 2010 si o dezvoltare durabila, care sa aiba in vedere si un nou acord cu UE si FMI pentru a accelera procesul care sa ne permita intrarea in zona euro, spunand ca am sentimentul ca presedinte ca mi-am facut datoria pe 6 mai 2010. Altfel, fara aceste masuri, romanii ar fi trait mult mai rau astazi, fara solutii rapide de iesire, probabil astazi ar fi fost in strada, cum sunt cei din Spania, Portugalia, Grecia, alte tari.

- Am tot respectul pentru efortul pe care l-au facut si le spun foarte deschis ca pot fi mandri. Nu sunt foarte multe tari care au reusit sa revina de la 9% la un deficit bugetar sub 3%.

- Chiar daca m-au durut si injuraturile si fluieraturile, sunt linistit, Romania este din nou capabila sa isi reia cresterea economica durabila.

- Intrati pe Eurostat. Veti fi multumiti de tara voastra. Avem una dintre cele mai rapide cresteri de PIB. Puteti fi mandri de Romania.

Intrebari:

- (sectoare excedentare, trebuie sa continuam slabirea omului gras. Cum?) Sunt zone in care inca avem excedent de personal in birouri si deficit in spitale. Stiu eu spitale care au sute de medici in plus fata de necesar, in Capitala, si la Vulcan nu avem medici. Trebuie reasezat personalul. Acum se poate face. Nu ma substitui Guvernului, discut despre principii si ce as sustine daca as avea un guvern cu care sa discut probleme economice.

- (deficit 9% in 2009. Au fost alegeri prezidentiale, ati promis ca nu veti taia pensiile si salariile) Aratati-mi declaratia. Nicio clipa nu am spus nici ca se vor taia, nici ca se vor mari. Stiu politica postului (Antena3 - n.red), nu imi puteti spune ca am facut vreo declaratie ca nu se vor taia salariile si pensiile, nu imi trecea prin cap asa ceva. In decembrie 2009, aparuse prognoza, nu cifrele, acelea au aparut apoi.

- (v-ati fi dorit sa fie in functie premierul Boc?) Fiecare la locul lui. Este primar la Cluj.

- (ati mai lua acele decizii?) Fara ezitare, daca ar fi in interes national. Marea problema a fost ca oamenii au fost dezinformati. Si acum imi e foarte greu sa le arat ce s-ar fi intamplat daca nu luam acele masuri. Daca am fi in aceeasi situatie, as sacrifica fara sa ezit popularitate, voturi, guvern. Un guvern se poate schimba si la 6 luni, totul e sa impinga lucrurile inainte.

- (cand se vor simti cresterile in buzunare?) depinde de banii europeni. Sunt convins ca domnul prim-ministru Ponta va va putea spune.

- (ati spus ca nu sunt teme pentru guvern, ci un punct de vedere. Aceste lucruri vor fi realizate? Anul viitor vin alegerile, tentatia va fi mare). Convingerea mea este, ceea ce l-a credibilizat pe Victor Ponta, ca faptul ca in 2012 nu a deschis baierele pungii, atunci cred ca nu va face asta in 2014. E speranta mea. S-a obtinut atat de greu stabilitatea macroeconomica, ar fi pacat.

- (ati multumit Guvernului Ponta) Cel mai consistent am multumit Guvernului Boc. El si tot cabinetul lui si-au asumat masurile. Guvernului Ponta i-am multumit ca n-a stricat ce a construit Guvernul Boc. Multumesc si majoritatii parlamentare de atunci. In Romania suntem in situatia cand unul nu strica ceva e bine sa ii multumesti ca poate strica in continuare.

- (inflatia de 5%?) Nu e un capat de tara, a prins bine exporturilor, sunt convins ca la final va fi in jur de 3%. Va sigur ca vom avea destule luni cu o inflatie scazuta. Exact va spune guvernatorul.

- (nava e pusa la cheu si v-ati facut datoria. Responsabilitatea apartine exclusiv Guvernului?) Intotdeauna a apartinut Guvernului, si in 2010 si in 2008, numai ca au fost guverne cu care am putut sa fac un parteneriat, dandu-le toata experienta acumulata, si guverne cu care nu s-a putut colabora. Cu Cabinetul Ponta colaborez foarte bine in limitele acordului care nu are puncte economice.

- (cum decurge acordul de coabitare?) In conformitate cu ceea ce am semnat amandoi.

- Sarbatori cu bine! Paste fericit!


Un climat politic linistit

Declaratia de presa a presedintelui vine in contextul unei coabitari eficiente cu premierul Ponta, aspect evidentiat de amandoi politicienii, joi, in cadrul intalnirilor avute cu presedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, venit in vizita la Bucuresti.

Cu acest prilej, seful statului a afirmat ca Romania indeplineste "criteriile de iesire din procedura de deficit excesiv" si ca tara noastra este "printre statele care nu au nevoie sa stea cu mana intinsa pentru a-si plati pensiile si salariile".

Basescu, dupa intalnirea cu Rompuy: Romania nu are nevoie sa stea cu mana intinsa

De asemenea, premierul a subliniat faptul ca stabilitatea politica si economica face din Romania un punct de interes pentru investitori.

Van Rompuy si Ponta: felicitari, incurajari si glumite

Pe plan politic, ultimele saptamani au marcat lansarea Miscarii Populare si a Initiativei Romania Liberala.

Forumul Constitutional continua dezbaterile urmand ca in luna mai toate propunerile venite din partea societatii civile si specialistilor in drept constitutional sa ajunga pe masa politicienilor din comisia parlamentara pentru revizuirea Constitutiei condusa de Crin Antonescu.

O controversa a aparut vineri pe tema regionalizarii, prim-vicepresedintele PSD Liviu Dragnea sustinand ca aceasta va fi adoptata prin angajarea raspunderii guvernului, varianta contestata de Opozitie.

Si in justitie situatia a fost deblocata, sustin presedintele si premierul, odata cu investirea unui ministru al Justitiei cu puteri depline, Robert Cazanciuc, si cu desemnarea celor 6 procurori care urmeaza sa fie audiati de CSM pentru a prelua principalele functii de conducere in sistem.

Pe plan extern, o situatie complicata ramane cea de la Chisinau, unde Iurie Leanca a fost numit premier interimar dupa ce candidatura lui Vlad Filat a fost declarata neconstitutionala, iar presedintele Parlamentului, Marian Lupu, a fost demis si inlocuit cu un interimar.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 5960 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
92 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Faina poanta cu guvernu Ponta; sau intram pe terenu minat al intele-

gerii de facto a ce presupune "ostoirea" civilizata a nationalismului cel mai cinstit, uselist, liberal si dambovitean all in one. Impresia, ca coabitarea conditionata de peticu de hartie providential, avanseaza spre premiza imblanzirii hidrei sarlamentariale intr-un cadru de compromis politic sadea: nici prea prea, nici foarte foarte, doar societatea civila este lasata la urma, ca deobicei. Ca candva odata cei din urma vor fi cei dintai: la coada la cartelele care rationalizeaza dreptul la existenta; deh, daca n-am intrat massiv in politika!!!
PS Comunistii obisnuiti au intrat in disperare: Basescu multumeste lu Ponta iar carlanu le-a tradat natura razbunatoare rosie!

 

Tutea a facut puscarie pentru "un popor de idioti"

Poporul roman este inca ramas in urma Europei in privinta intelepciunii de a alege conducatorii.Acuzam in stanga si in dreapta dar uitam sa analizam propriile greseli.

 

Ce minciuni vrea sa mai spuna, guvernatorul?

Presedintele Traian Basescu sustine vineri, de la ora 18:30, o declaratie de presa la Palatul Cotroceni.

 

@tatal prostilor

- pai de ce n-ashteptzi ?

Trageti-l de maneca.

Ii ajunge nasul la statuia Leul. Mai are nitel si plange. Nu este treaba lui, este a guvernului, el este suspendat de romani. De ce se amesteca in treburile guvernului, asa cum a facut pe timpul lui Boc.

 

bre,nene niculaeda,

ce mama la dreapta cauta prezidentul in "ieconomie"?pe zi ce trece asta seamana din ce in ce mai mult cu ceausescu.si ala se pricepea la toate!bine ca pe asta il controleaza "bruseles" si "americanul"!!!

 

"Economistul"

Confunda consumul intern cu importurile. "Mare om "9xw

Domnul Presedinte Băsescu. Ce om bun. Cum se

... gandeste dumnealui la toti si la toate.
De azi, parlamentarii intră in vacanta de Pasti - două săptămani, plătite din banii nostri. Lasă, că si-asa chiulesc. Ori in vacantă, ori in activitate, pentru parlamentari tot aia e... Oricum chiulesc, numai ca acum o fac cu umbrelă... Sau sub umbrelă.
Prin iesirea pe tv-uri, domnul Băsescu le-a oferit jurnalistilor si comentatorilor tv teme pentru două, trei zile. Dacă in acest interval nu se intamplă nimic care să atragă atentia jurnalistilor, după ce termină de comentat spusele domnului Băsescu - cap-coadă - jurnalistii vor proceda invers - coadă-cap...
Să ne trăiti, domnule Presedinte! Jurnalistii ar trebui să bată mătănii seară de seară pentru că existati si le dati subiecte de articol, adică painea cea de toate zilele.

bre,danix,

conteaza ca IARASI "am iesit" din criza!!!

la peroratiile mafiotul care a patronat jaful institutinalizat

a zeci de miliarde nu mai pune nimeni botul
Zadarnic isi debiteaza ineptiile ticaloase
Finita la comedia portocalia!

,,iubesc tradarea,dar urasc pe tradatori…,,

Cu aratatorul la “tabla", Basescu ne-a amintit azi ca el e “PROFESSORE".
Nu e clar ca drumul sau spre o noua functie importanta in stat e pavata cu “intentiile sale bune" din trecut, incununate astazi de rezultatele “co-pilotului"?

Despre ce nu scoate o vorbulita Traian Basescu :

- peste 200.000 someri in privat prin impozitul forfetar aplicat firmelor mici de tip SRL
- zeci de mii de concedieri la stat
- un nivel al coruptiei si al furtului banului public fara precedent dupa decembrie 1989
- batjocorirea in public si nerespectarea intentionata a zeci de hotariri judecatoresti definitive, distrugand statul de drept
- explozia creditelor neperformante la banci pe fondul taierii salariilor bugetarilor
- prabusirea puterii de cumparare a majoritatii cetatenilor
- cea mai mare datorie publica si privata din istoria moderna a romaniei – 100 de miliarde de euro

Unu' suparat:

http://www.newsforage.com/2013/04/angry-farmer-gets-revenge-on-cops-for.html

,,

basescu a "scos" tara din criza ,
cu boc ungureanu @ ponta
Romanii-si dau foc la valiza
sunt cei mai tristi , mai saraci din Ieuropa!

E ceva ireal in aer...

Romania nu sta cu mana intinsa, dar poporu' se calca'n picioare la sarmalele shi carnatzii primariei;
Basescu shi Ponta'si rezolva toate problemele, in timp ce combinatele sunt vandute la fier vechi;
Basescu shi Ponta rezolva tot shi Opreascu vrea gondole plutitoare peste Bucureshti, asta in timp ce inflatzia ne ia de gat iar scumpirile la energie shi gaze ne fac sa ne uitam la prize shi la aragaz ca la bibelouri...
E ceva ireal in aer...

 

Irealu care produce, Imanuel, realitatea sufocanta, inca inain

-te de dec 89. Majoritatea cititorilor privesc si analizeaza actul de conducere subiectivist: sefu decide iar subordonatii executa. Rareori am citit, urmarit materiale menite a face lumina in infrastructura conducerii: respectiv ce pleaca de sus, ce ajunge la canalele de comunicatie/transport a deciziei, ce decizie se executa si ce ecou parvine la sef.
In linii mari irealu s-a produs de ceva timp: daca aia fura, furam si noi, fura si pagubasu de jos; nu mai conteaza ce, spera sa fure, ca sa subziste cumva!
UItam prea usor de unde pleaca furtul si ce forte antreneaza pe traseu: de unde si senzatia de ireal.

Multumim din inima conducatorului iubit de ponta!!

Acest conducator iubit si sprijinit de mascaricul sef al psd este cel mai bun produs romanesc pe care l-am avut vreodata.
Acum daca este si seful sefului psd si coabiteaza din toata inima peste promisiunile electorale nu mai conteaza.
noi mai putem astepta pina peste patru, opt ori doispe ani.

iata LINISTEA dupa care tanjeau astia !

Ce mai vreti !?

A venit si Rompuy ,
s-a dat semnalul ca Europa nu mai vrea recesiune si austeritate
nu mai vrea criza .

Presedintele vorbeste de bine pe toata lumea ....
mai putin pe liberali .

Sa traiti !

////

Basescu a uitat sa prezinte curba dezastrului economic din Romania care coincide perfect cu guvernarea Boc.

"MUGETARII USL" se intrec in denigrari si prostie.

Presedintele ALES,Basescu, a prezentat datele de la Eurostat, cu explicatiile de rigoare, folosind niste diagrame de evolutie ale economiei din Romania.
Metota este simpla si o intelege si Badea Cartan !
Presedintele Basescu, merita bune aprecieri pentru colaborarea cu prenuierul BOC,in special.

@wolf22

- take a seat please !

@alvacora

Un campion al SUGETARILOR basisti adreseaza insulte la comanda, tuturor celor care au votat cu USL.Adica,mai multor milioane de romani si ii acuza de prostie, ca nu au inteles nimic din elucubratiile "genialului".Pai, cine a avut curajul si rabdarea sa-l asculte,si-a dat seama, ca nici Basescu insusi nu a inteles nimic din ceea ce a vrut de fapt sa demonstreze.In privinta premuierului Boc,recunosc,au colaborat foarte bine,spre nenorocirea noastra.

Maaaaaare noroc cu Basescu avuram fratilor...

...e ce ne faceam noi fara...???...da va zic io...mai mare bafta avu buzuca lui...ca nu mai ajungea acolo ea...fara Marinar si Piticii lui...la Bruxeles bre...cum unde????...valeu si ce lectii le mai tine lu aia...de raman incremeniti....Politica si ieconomie ce stieee...phiii...iezact iezact ca tatucasu bre...ieconomie de ne tinu iel 9...ie bun la ieconomie...el si ai lui au milioane...iar poporul moare de foame...Haram...

...................PLEACA MA LA CULES........

.............CAPSUNI!...HAIADA VALEA!...ole!.....
viorel ratiu cincinnati oh usa

Intotdeauna criminalii se reintorc la locul faptei

Basescu Traian a anuntat aseara decimarea altor oameni din Romania,numiti de el " oamnei grasi din sistemul bugetar " . Haideti sa vedem ce inseamna in realitate "omul gras din sectorul bugetar" pentru grobianul,alcooli si sadic mafiot si contrabandist Basescu Traian, cel care cu maxima nerusinare ne spune ca este " seful statului" dupa vechea Constitutie comunista pe care Basescui Traian o considera inca valabila in Romania. Asadar securistul Basescu Traian impune in tara criminalitatea comunista pe care o protejeaza ca " sef de stat", nu ca presedinte legitim al Romaniei. Mandru inca ca a fost spion sovietic, astfel iondentificat de CIA,Basescu Traian nu accepta in Romania o administratie dupa normele statului de drept , nici functionari publici( OAMENI GRASI) care sa nu fie supusi criminalitatii si infractionalitatii ordonate de " seful statului" adica de criminalul securisto-comunist Basescu Traian. In mod categoric , slabirea "omului gras" ,al functionarului bine pregatit profesional si care nu este sluga credincioasa mafiotului Basescu Traian este sinonima cu alungarea profesionistilor din administratia statului roman si inlocuirea lor cu progeniturile asasinilor securitatii ceausiste,de la Kovesi, Morar,Boc,Ponta si pana la creatiile humanoide,dezumanizate si tradatoare asa cum este MR Ungureanu , dar si prostituatele udriste sau EBA-etizate si proxinetii basisti asemeni lui MARTA,Boldea ,sau SYDA Ionescu. Ori de cate ori infractorul inca nejudecat Basescu Traain mai apare cu fatza-i schilodita de violator si gavareste galgait si plin de ura impotriva oamenilor, BASESCU INSTIGA la fapte penale si la violenta intre oameni, fie slabi si grasi, sau romani si etnici din Romania,dar cel mai grav mafiotul Basescu Traian ,complice la terorism international cu teroristul *** Victor Bout este cauza principala a insecuritatii nationale.BASTA.

Declaratia aceasta trebuia facuta in 2010.

Romanii precis ar fi inteles si poate ca astazi nu aveam cele doua nulitati la guvernare.

 

Fii pe pace,romanii au inteles demult cu ce *** au deaface

cele 3 voturi ale romanilor de anul trecut au fost edificatoare.
Finta la comedia portocalia!

Rapoartele ONU spun ce a facut mafiot Basescu Traian din Romania ,

Conform Raportului ONU/2012 , Romania ,a carei Institutii Prezidentiale este ocupata de terorist international Basescu Traian,a vandut arme pentru teroristi.Romania a vandut arme pentru teroristi, se arată intru-un raport al Institutului Natiunilor Unite pentru Cercetarea Dezarmării (UNIDIR). Armamentul urma să ajungă, prin intermediul unui traficant international, in mainile unei organizatii teroriste din America de Sud si avea să fie finantat din venituri obtinute prin trafic cu droguri. Raportul UNIDIR arată că Romarm, firmă din Bucuresti care grupează toate fabricile de armamanet din tară, controlată de stat, a vandut armament traficantului international de arme Monzer al Kassar in 2007. Armamentul urma să ajungă in mainile unei organizatii teroriste din America de Sud si avea să fie finantat din venituri obtinute prin trafic cu droguri. Operatiunea era insă pusă la cale de autoritătile americane, care l-au condamnat pe Kassar la inceputul acestui an la 30 de ani de inchisoare.
Monzer al Kassar a cumpărat arme de la Romarm pentru a le vinde Fortelor Armate Revolutionare din Columbia (FARC), considerat drept grup terorist de către Columbia, SUA, Canada si UE. Grupul este cunoscut drept cel mai mare furnizor de cocaină din lume. Monzer al Kassar a primit peste 400.000 de dolari pentru contractul de armament, fonduri care erau prezentate ca fiind bani obtinuti din comertul FARC cu droguri. Operatiunea de cumpărare prevedea achizitionarea de către FARC a 4.350 pusti de asalt AKM, 3.350 pusti de asalt AKMS, 200 pusti de asalt RPK, 50 de pusti sniper Dragunov, 500 de pistoale Makarov, 2 milioane de gloante, 120 lansatoare de rachete RPG, 1.650 de grenade PG-7V si 2.400 grenade de mană RGO-78. Traficantul a fost găsit vinovat de sistemul de justitie din SUA, in februarie 2009, după o lungă operatiune de cumpărare supravegheată, controlată de agenti sub acoperire ai Administratiei SUA de control al drogurilor (DEA), derulată inclusiv pe teritoriul Romaniei, incepand din 2007. Autoritătile din America au găsit, chiar asupra lui Kassar, o copie după un contract de livrare armament incheiat intre Romarm si o firmă din Anglia - Trawl Services Limited, firmă pe care Kassar o folosea ca intermediar in relatiile cu romanii. In raportul ONU despre traficul de arme din Europa mai apare si cazul lui Viktor Bout, cunoscut in Romania pentru legăturile sale cu sirianul Omar Hayssam. Traficantul Viktor Bout este arestat in Thailanda in urma unei operatiuni asemănătoare cu cea a lui Monzer al Kassar. El ar fi promis că va reusi să cumpere si să exporte arme din Bulgaria, pe care le-ar fi transportat cu ajutorul unei companii din Romania, scrie raportul.

@DR.STRANGELOVE

- asa e ! oricum la ora postarii , inteleg ca pnl , out !

@niculada sau nicu jiguli

Regeazati ceasul,caci TU esti inca dupa ora Moscovei!!!!

 

5 mai 2010 sau decembrie 2010 ?

Pentru presedintele Basescu cea mai grea zi a fost 5 mai 2010, dar pentru societate si pentru mine personal perioada cea mai grea a fost decembrie 2010, data la care pe fondul crizei economice si pe seama impozitarii pensiilor s-a suplimentat direct din Bugetul de stat alocarea la Ministerul Turismului si Dezvoltarii a sumei de 4,5 miliarde euro, suma impartita clientelei politice si investitii ce nu au generat cresteri economice. Aceasta este greseala Dv. majora D-le presedinte Basescu pe care nu o veti putea explica niciodata nici Dv. personal si nici Dna Udrea, o masura prin care ati lovit in categoria cea mai dezavantajata a societatii, in cei saraci si multi, ati procesat o haiducie pe invers.

 

BaSecu vrea sa-i multumim ca ne-a furat 20 de miliarde de euro

pe care noi le platim
Finita la comedia portocalia!

PT ce platim SRI sa fim terorizati de un teRorist!

Iesirile lui Basesuc Traian,iesiri amenintatoare si instigatoare la violente intre romani sia romanilor impotriva institutiilor statului au rolul de a-i teroriza pe romani, romanii care au fost decimati( au murit p[este 1500 de batrani,copii asasionati de masurile criminale a le PDL-Basescu),romani carora li-s-au furat salariile pentru ca prostituata-politica Udrae Elena sa-si faca bloc,iar Basescu sa=si mareasca averea,avere ilicita pe care romanii au vazut-o etalata cu maxima nerusinare la nunta redusei mintal EBA cu Syda.

Demagogie pe paine

Capitan' Basescu (tufa de Venetia) iese pe ecrane sa dea boborului lectii (la harta cu betisorul;) de macroeconomie. Demagogie pe paine!

 

asa cum este el, ramane cel mai puternic politician al Ro

Decat crinologia USL-ului mai bun-ai macroeconomia "de Venetia" a lui Basescu!

....de 8 ani jupan in Romania….

Una din cele mai mari enigme ale istoriei: “M-a-njurat copilul? A făcut ceva? I-a spus ceva femeii? Nu stiu, nu pot să-mi dau seama…".

E drept ca Antonescu le cam stilmaceste el

... dar cel putin ne scuteste de cursuri demagogice in materie de geografie si macroeconomie . Iesirea lui Basescu cu betisorul din aceasta seara a fost un (zä) esec. Penibil.

Raul facut de mafiot Basescu Romaniei este enorm .

Infractorul international Basescu Traian ne-a ars de vii bebelusii, ne-a omorat batranii, a alungat din tara oamenii competenti, medici p[rofesori , a institutionalizat pana la varful Justitiei coruptia basisita, a impus in politica prostituatele Udrei Elena , DAR CE MAI GRAV ,spionul sovietic Basescu Traian a adus Romania foarte aproape de un nou război, soldat cu dezmembrarea teritorială.La sedinta Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, din 5 februarie 2013, a fost prevăzută solicitarea realizării, in cadrul Organizatiei Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), a unui plan de contingentă pentru Romania. Planul de contingentă sau de interventie, hotărăste ce actiuni concrete vor fi intreprinse in cazul unui eveniment neprevăzut ce afectează grav si negativ Romania si care depăseste capacitatea ei de reactie. Acest plan este răspunsul la o agresiune militară externă si este cerut in cazul in care există indicii temeinice că Romania este amenintată real. Planul contine un algoritm cu rolurile fiecărui membru NATO, care acceptă să intervină in favoarea Romaniei, graficul de cooperare pe etape si misiuni, in cazul declansării agresiunii impotriva Romaniei. El mai prevede si o listă completă cu echipamentul si tehnica de luptă necesară pentru a sprijini solutia supravietuirii Romaniei. Nici după 3 luni, NATO n-a dat curs acestei solicitări a Romaniei, semn că nu prea e dispus nici un stat membru să facă si altceva decat să condamne verbal o eventuală agresiune militară indreptată impotriva Romaniei.Cat timp teoristul international Basesuc Traian este lasat in libertate si ocupa fraudulos si insultator la adresa Romaniei si Europei Institutia Prezidentiala romaneasca Romania este in parg de razboi.La razboiul civil instiga insasi Basescu Traain si acolitii lui in frunte cu mafiota-basist-stalinista Macovei Monica.

Pe Basescu il chinuie din nou nevoia ...

de a da lectii de economie politica,stiinta pe care el o stapineste de cind facea bisnita cu blugi si tigari si pe care a ridicat-o la rang de politica de stat.De stat falimentar.Il mai bintuie si nostalgia guvernelor inexistente la propriu,Boc si MRU si il lauda cu ipocrizie pe Ponta,cel anterior hulit,coborindu-l la nivelul zero al celorlalte doua. Prin declaratia de azi,vrea sa-si aroge niste merite pe care nu le are,privind progresele timide inregistrate de Romania in plan economic.Ca de obicei,vorbeste...vorbe pe care nici macar el nu le intelege,amesteca temele intr-un talmes-balmes total,incercind sa lase impresia ca nu este izolat si ca,sub conducerea lui "inteleapta",poporul nu mai este in criza si traieste in indestulare.Imi pare rau, dar numarul minciunilor pe care le-a debitat au fost intr-un numar coplesitor de mare si nu le-am mai putut monitoriza.II doresc in familia lui tot binele pe care el l-a facut poporului roman.

 

oricum,

nicio sansa ca repetentii si chiulangii sa invete vreo lectie.

@ovidiu caraiman

- da' guvernu' asta este existent la ce ? la propriu , la figurat sau la televizor .

@ niculada sau nicu jiguli

Pai spune-ne tu tovarase Nicu daca stii asa de bine!!!!

MARE Tupeu trebuie sa aiba ACEST Om ...

Da' NU il viziteaza Ideea ca PUTEA sa faca Alt_CEVA ca Presedinte al Romaniei ?

Sa le fi zis ZMEKERILOR Externi care a FATAT Criza :

"Bheyyyi, ian mergeti Voi IN Consideratiunea MEA ferma,

si cantati la Alta MASA Aria Hoatza si perversa a Crizei ... "

AUNCI ar fi salvat Romania.
ASA-CUM a facut, a inglodat-o in Datorii.

Ca sa SALVEZE pe Hotii Hotzilor, Bancile Occidentale DIN Romania ...

BRAVOS, Dom' Presedinte "ROMAN" !

Vom PLATI, NOI, Romanii, Datoriile TALE, facute de TINE.

Adica VOM PLATI IAR pe Hotii cere ne-au furat cu Creditele, Imobiliare, URIASE,

pe Spinarea BULEI Imobiliare,

ALTA Magarie Anti_ROMANEASCA TOLERATA de Matale.

MARE Tupeu pot pen'ca sa ai ...
Herr Gauleiteruu' lu' Merkel.

Lapte si miere curge in Romania...

Multumesc presedintelui Basescu!
Guvernul Ponta nefacand nimic, face cel mai bun lucru (evidentiat si felicitat de presedinte). Felicitari guvernului Ponta care nefacand nimic a facut ceea ce trebuie.
Rusine domnule presedinte!
Somajul e scazut (dar ocuparea fortei de munca e extrem de mica, 40% din populatia activa nu are de lucru), saltul 9% la 2,9% nu e enorm, tinand cont de cat de dezvoltata e economia Romaniei.
Felicitari pentru tromboane! Multumim pentru tromboane!

 

Ba, pardon. Laptele a curs. Ce mai vrei? Vine-ndata luna mai

... si va curge si miere... Si ce, tot nemultumit/a esti?

Asta n-o mai cred...

Mierea se poate stoca mai multi ani, nu cred ca o s-o arunce apicultorii pe camp in semn de protest.

Hm

Oare pretendentul Crin ar fi in stare sa prezinte o sinteza la fel? Cu fraze scurte, fara subintelesuri si samanta de galceava.

 

Hi hi hi!... Ce idee ti-a venit... Da' de unde. Basescu nostru

-i unic! E bine ca-l mai avem. Ce va fi după ce n-o să-l mai avem?
That's the question...

Hi ! HI !H I!

Ia-l acasa, numai ca nu cred ca te vrea el ! Nici macar el nu te mai vrea...H ! Hi H!...Domnul Traian Basescu - presedintele Romaniei noastre, demonstreaza - pe zi ce trece, ca e "toba" de economie...! Invatati, invatati invatati de la EL - mare specialist...hihihihihii! :)))

////

Ti-amintesti ce bine traiau romanii fara el ?

Stimata dna.

Dna profesoara,cere-l bre in casatorie daca tot il iubesti asa de tare.Ma ofer sa va cunun.Numai sa fie si Nutzy deacord ca altfel nu mai da Cucos darul la nunta.

@Voodoo ...

daca n'ai vorbi cu capul in apa (!) poate ai fi inteleasa, asa se vede numai ... !

Poate.

Dar in pozitia asta gandesc mai bine :-) Mai bine pentru mine - asa cum gandeste orice roman adevarat.

@DAVA, eu nu pot fi amic cu tine!

Tu nici nu ai inteles sensul celor scrise in comentariul meu. Est dominat de lozinci. Daca incerci sa te lepezi de lozinci, pierzi firul, ideea.

bre,tanti silvia

este trist ca etalonul matale este basescu!individul putea sa fie un betiv in barurile constantei...dar,ce sa zic?matale l-ai facut prezident!a la turca bre,o cadana si-un cafe...

Tara salvata, cu pretul vietii si sanatatii persoanelor sarace !

1.Nimic mai fals, decit aceasta explicatie postuma!
Presedintele n-a salvat Romania, fiindca Romania inseamna bugetarii si socialii cu salarii ,drepturi sociale si pensii taiate, cu spitalele inchise, fara medicamente si fara sprijin pentru familiile cu multi copii,etc.
Salvarea Romaniei, insemna un "program de reconstructie economica si industriala", pe care l-am oferit Presedinteleui si nu numai lui in 2010 si 2011, ci fiecaruia dintre consilierii sai.
Am crezut, ca macar unul dintre ei, va binevoi sa solicite programul de iesire din criza, sa-l evalueze si sa-l promoveze in economie!Acum vine si spune ca a salvat ...care Romanie?Pe cea a beneficiarilor contractelor cu statul, pe baietii destepti,etc.
Evaluarea si promovarea programului de reconstructie economica si industriala, era adevarata SALVARE a ROMANIEI, deoarece crea masiv, noi locuri de munca!
Promovind strict programul FMI, Presedintele s-a salvat pe sine si PDL-ul pentru inca doi ani, dupa care furia populara, fata de niste masuri inumane, a izbucnit nu doar pe strada, ci si prin reprezentantii poporului roman, care au maturat PDL-ul de la putere.
2. Prabusirea economica s-a datorat in egala masura unor masuri economice gresite, promovate de amatorii "economici" ai PDL, de persoane lipsite de orice cultura economica a "dezvoltarii", care n-au fost capabili sa construiasca alt model de dezvoltare economica, in locul celui "prabusit", bazat pe banii cu buletinul si banii adusi de investitorii straini - alungati de corupriia si nefunctionalitatea economica.
Cu banii existenti, Guvernul Presedintelui a construit gondole, patinuare, parcuri si stadioane la tara, sali de sport, care au oferit locuri de munca "sportive", in locul celor pierdute, din lipsa de pricepere in administrarea economiei nationale!Daca cu banii aceea, se faceau 200 de Km de autotrazi si sosele noi, era laudabil!
3. Nu am admirat niciodata si nu am fost atasat stingii politice din instinctul de analist, dar dreapta reprezentata de presedinte a fost dezastrul national, impotriva paturii sarace a populatiei si sper ca nimic din ceeace va crea, sa nu mai aiba viitor politic in Romania!
O dreapta politica nu trebuie si nu poate fi indreptata impotriva populatiei sarace, altfel ea devine antiromineasca si antipopulara!
4. Daca presedintele evalua si promova "programul de reconstructie economica si reindustrializare",el putea fi utilizat si de Republica Moldova, incit sa intre IN UE in 2013, astfel ca in 2014, Romania se putea "uni" cu Republica Moldova, realizindu-se in cadrul ue,Romania Mare, la 100 de ani, de la Unirea din 1914.
Presedintele a "salvat" Romania de la "reintregirea" posibila, asa cum am aratat, in 2014, refuzind evaluarea si promovarea in economie a Programului economic" propus!Asa ca poate acum,sa-si evalueze si prezinte "succesele" celor doua legislaturi!
Trebuie doar, sa-si gaseasca naivii ,care sa-l si creada...

 

@Caliman Eugen, ai vrut sa ne demonstrezi ca esti de....

...DREAPTA, dar ai reusit sa ne convingi ca esti un ...BUGETAR!!! Iata, aceasta este afirmatia ta: "Presedintele n-a salvat Romania, fiindca Romania inseamna bugetarii si socialii cu salarii ,drepturi sociale si pensii taiate, cu spitalele inchise, fara medicamente si fara sprijin pentru familiile cu multi copii,etc". Daca tu crezi ca pentru a salva Romania trebuie in primul rand sa te ocupi doar de categoriile mentionate de tine, trebuie sa-ti spun ca ai pus caii inaintea boilor. Pentru ca boii care trag ca sa creeze resurse se gasesc in sectorul privat. Daca eei nu produc, nu ai ce sa dai la ceilalti. Ori, nu poti sa sufoci pe cei care produc pentru a incuraja tot mai mult pe cei care stau cu mana intinsa. Asta e demagogie de stanga. Asa ca incerc sa-mi imaginez ce program de reconstructie economica ai oferit presedintelui, cu care te tot lauzi de cativa ani, si pe care iata, il invoci din nou in fraza de mai jos:.
"Salvarea Romaniei, insemna un "program de reconstructie economica si industriala", pe care l-am oferit Presedintelui si nu numai lui in 2010 si 2011, ci fiecaruia dintre consilierii sai".
Calimane, las-o balta! Daca nici dupa demonstratia presedintelui din aceasta seara nu ai inteles nimic, inseamna ca nu ai capacitatea de-a intelege. Mai clar de atat nu se poate. Esti ...varza, dar nu de Bruxelles. Eventual de Dabuleni!!! S-auzim de bine!

...

Amice , cand ai vazut tu la Boc si Basescu ca au sprijinit antreprenorii ? Poate ai visat !Ei au fost bugetari toata viata si dupa 14 ani de Internationala Socialista ,n-au idee ce inseamna masuri economice de dreapta.

////

Care lozinci ? Sunt fapte pur reale ca iubitul tau conducator Basescu e bugetar ,de cand se stie, la fel ca si simpaticul Boc.Se dau de dreapta ca da bine, deocamdata ,in PE..Probabil ca si tu esti capitalist de carton , dupa ce idiotenii postezi.

.....

Eminenta economica a fost Gheorghe Pogea , groparul Combinatului Siderurgic Hunedoara.

Asa, si?

Deficitul de 9% l-a facut domnia vostra ca sa iasa presedinte inca odata! Ce folos ca avem cifre daca nu avem in buzunare si pe masa copiilor?

 

Stai linistit ...

ieri v-a ametit cu "Sa traiti bine" azi va arata grafic ce bine traiti !
Daca v-ar arata si gramezile de mancare din supermaket-uri cred ca v-ar apuca greata, de satui ce veti deveni, privind si ingitind in sec!

@Apollo13

- la munca tata , daca nu au copii ce manca ,nu sta pe net ! da' cati ani au , ca acu' catva timp voiai sa iesi la pensie , anticipat !

@niculada sau nicu jiguli LA MUNCA?!?!?!?!?!?!?

Dar de unde stii TU ce ii aia MUNCA tovarase activist de partid?!?!?!
Tu cind scrii asemenea stupiditati nu te inrosesti?!?!?!?

baSecu a facut iarasi misto de cetateni si le-a spus cam asa :

" V-am furat, v-am mintit,v-am tradat si in loc de asta va spun ca eu v-am scos din *** si voi toti stati si puneti botul la balivernele mele pentru ca sunteti un popor de Gagautza"

 

Traian Basescu multumeste,

lui Victor Viorel Ponta alias Bula ca nu a stricat ce a reusit guvernul Boc sa realizeze cu sacrificii foarte mari.Felicitari guvernului Boc,cel mai bun si cel mai onest prim ministru al Romaniei, de la lovitura de stat pina in prezent.

 

////

Ai vazut cum muscati voi papagalii ? Ce-ai fi vrut sa-ti spuna Basescu , ca guvernul Boc a dat-o de gard ?Pai el era guvernul , amice !Boc era un om de paie care semna ,ca primarul ,ce dicta Basescu.

Basescu nu a salvat bugetul tarii, ci l-a jefuit cu vina penala,

Raport al ***tii de Conturi/2012: Regimul Băsescu a cheltuit ilegal miliarde de euro.Documente ale ***tii de Conturi ce arată cazuri de nerespectare a legilor privind cheltuirea banului public, conform Antena3.ro. Dovezile sunt indubitabile:Curtea de Conturi prezintă neregulile guvernărilor PDL.Ale lui Băsescu! Rapoartele Curtii de Conturi arata cazuri de nerespectare a legilor privind cheltuirea banului public.Suma rezultată din evaluarea abaterilor generatoare de venituri suplimentare datorate bugetelor publice aferentă anului 2009 este de 2,4 ori mai mare decat dea din anul 2008 si de 7, 7 ori fată de cea din anul 2007, se arată in raportul ***tii de Conturi a Romaniei /2012.Este de mentionat că, intr-un număr de 44 cazuri, s-a constatat existenta unor fapte pentru care există indicii care au fost săvarsite cu incălcarea legii penale, motiv pentru care au fost sesizate organele in drept pentru asigurarea valorificării constatărilor, fiind informate si conducerile entitătilor publice unde s-au constatat astfel de fapte.
In urma desfăsurării celor 1.808 actiuni de audit financiar asupra conturilor de executie ale bugetelor entitătilor publice pe anul 2009 s-au formulat opinii fără rezerve si s-au emis numai 126 de certificate de conformitate, reprezentand 7% din totalul conturilor auditate.( sursa financiarul.ro)

deci 'daca tacea.....era meserias'...

.....problema este ca nu a tacut si a intrat in zona cu 'ca Basescu daca nu e fudul parca nu e ....basist destul'.Contraargument:telecondola lui Udrea exista,renovarea vilei Dante exista,datoria Romaniei exista.....pai nu faceai astfel de 'investitii' siiii nuuuuu era nevoie de nici o taiere.Bine, in situatia de fata principalul vinovat de astfel de declaratii propagandistico-mincinoas-ordinar-nerusinato-paranoice il consider vinovat pe Ponta.El,si numai el,a facut posibil asa ceva.

 

Prima   1   2   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor