Basescu, despre defrisari: Nu ne puteti prosti pe toti!

Luni, 18 Mai 2015, ora 11:08
6392 citiri
Basescu, despre defrisari: Nu ne puteti prosti pe toti!

Traian Basescu afirma ca Romania are o solutie corecta pentru protejarea padurilor fara incalcarea Tratatului de la Lisabona, insa, spune el, actualul presedinte si premierul refuza sa o aplice. "Romania trebuie sa ingradeasca defrisarile si nu comertul", subliniaza fostul presedinte.

"Impresia mea este ca nici unul din protagonistii disputei legata de Codul Silvic nu vrea sa atinga fondul cauzei, care este incetarea defrisarii salbatice a padurilor. In timp ce domnul Ponta vrea limitarea la 30 la suta a cotei de piata pentru firma austriaca Schweighofer, domnul Iohannis nu vrea aceasta limitare, motiv pentru care a retrimis legea inapoi in Parlament. Si de aici taraboiul si acuzele reciproce.

Problema reala o reprezinta defrisarile irationale, si nu cota de piata a firmei austriece Schweighofer, iar disputa dintre Ponta si Iohannis este ca si cum ai da unuia care moare de sete in desert o bucata de paine.

Problema nu este cum se imparte prada rezultata din defrisarea salbatica a padurilor, ci cum eliminam defrisarile si trecem la exploatarea rationala a padurilor statului si, in mod egal, a celor private", a scris pe Facebook Traian Basescu, intr-o postare cu titlul "Nu ne puteti prosti pe toti".

Fostul presedinte a subliniat inca o data faptul ca Tratatul de la Lisabona prevede la art. 191 o clauza de salvgardare prin care Romania "poate pune capat defrisarilor irationale si inchide apetitul de procese cu care ameninta austriecii", avand in UE un aliat, nu un contestatar.

"Copacul aflat in picioare este padure si este protejat de Uniunea Europeana. Copacul taiat din padure este marfa si comertul nu poate fi ingradit. Romania trebuie sa ingradeasca defrisarile si nu comertul. Dar si Iohannis si Ponta trebuie sa vrea acest lucru.

Pricepeti, domnilor Iohannis si Ponta, ca nu ne puteti prosti pe toti cu o disputa falsa legata de impartirea prazii intre romani si straini, cand, de fapt, problema este sa nu se mai defriseze salbatic padurea indiferent de cine o face?", i-a intrebat fostul presedinte Traian Basescu pe cei doi demnitari.

Basescu, despre Ponta si Iohannis: Doi diletanti, ii doare drept in partea de dinapoi de realitatea padurii (Video)

De altfel, Traian Basescu si-a prezentat solutia pentru stoparea jafului din paduri de mai multe ori in ultimele zile, insa nici premierul, nici presedintele nu au reactionat pana acum.

C.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#Basescu codul silvic defrisari, #Basescu tratat Lisabona codul silvic , #presedinte