Basescu, despre esecul privatizarii CFR Marfa: Ponta a vrut sa-si ajute un prieten

Vineri, 18 Octombrie 2013, ora 11:31
2462 citiri
Basescu, despre esecul privatizarii CFR Marfa: Ponta a vrut sa-si ajute un prieten
Foto: B1 TV

Presedintele Traian Basescu a vorbit, vineri, despre esecul privatizarii CFR Marfa, sustinand ca premierul Victor Ponta "a vrut sa-si ajute un prieten, pe Gruia Stoica".

Declaratiile au fost facute intr-o emisiune realizata de jurnalistii de la Evenimentul Zilei si prezentata live pe postul B1 TV.

"La CFR Marfa a vrut sa-si ajute un prieten, pe Gruia Stoica. A iesit prost, pentru ca miza aici era prelungirea termenului in speranta ca CFR va gasi o sursa de finantare. CFR Marfa nu e companie de tip chiosc, are potential urias.

Ponta anunta o noua procedura de privatizare a CFR Marfa - afla termenul (Video)

Privatizarea nu se poate face intr-o luna-doua, trebuie facuta o documentatie, trebuie prezentata compania in toate marile centre financiare in vederea privatizarii. Va dura luni de zile. Nu pun anunt in trei ziare romanesti", a precizat presedintele.

Basescu a mai spus ca "CFR Marfa este la fel ca TVR: totul e sa o impingi in insolventa. Si sa vina unul ca Ghita sau Voiculescu sa o cumpere pe nimic", adaugand ca privatizarea CFR Marfa va fi una "ca la carte" incepand de acum.

Esecul privatizarii CFR Marfa a ridicat mari semne de intrebare in ceea ce priveste viitoarele investitii majore in Romania, sustin analistii. Privatizarea companiei a esuat, luni seara, pentru ca nu au fost indeplinite conditiile.

Statul nu vrea sa privatizeze CFR Marfa, clasa politica pune piedici - semnalele transmise investitorilor

Gruia Stoica, proprietarul Grup Feroviar Roman (GFR), firma care a castigat licitatia, a precizat ca i s-a spus ca plata nu poate fi facuta, asadar tranzactia nu poate fi finalizata.

El a explicat ca unele banci creditoare ale CFR Marfa nu si-au dat acordul pentru schimbarea structurii actionariatului, iar Consiliul Concurentei nu a avut timpul necesar pentru a-si da avizul. In consecinta, nu ar fi avut rost sa plateasca restul de 172 milioane de euro.

Pe de alta parte, Ministerul Transporturilor sustine ca si-a indeplinit toate obligatiile din contractul de privatizare cu CFR Marfa.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#Traian Basescu Ponta CFR Marfa, #Traian Basescu esec privatizare CFR Marfa, #Traian Basescu Ponta favor prieten , #presedinte
Comentarii
Poza bum
bum
rank 5
in traducere libera , ponta a vrut sa-si ajute un hot !