Basescu, despre injuraturile lui Mazare la adresa procurorilor: Sunt o emblema a PSD

Sambata, 13 Septembrie 2014, ora 17:42
6898 citiri
Basescu, despre injuraturile lui Mazare la adresa procurorilor: Sunt o emblema a PSD
Foto: B1TV

Presedintele Traian Basescu a comentat jignirile adresate de Radu Mazare procurorilor DNA spunand ca de la primarul Constantei "nu te poti astepta la altceva", dar e "foarte rau" ca el a fost aplaudat de pesedistii aflati in sala de sedinta, in loc sa fie dat afara.

Prezent la Scoala de Vara a tineretului PMP, organizata in acest weekend la Mamaia, Traian Basescu a fost intrebat de un participant ce parere are despre injuraturile adresate de Radu Mazare procurorilor DNA.

"Sunt o emblema a PSD", a replicat presedintele.

"Eu nu spun ca procurorii trebuie iubiti sau ca trebuie sa le duci flori, cadouri de ziua lor. Sunt niste functionari ai statului, parte a sistemului de justitie, care isi fac treaba, ca si in multe alte domenii, uneori mai bine, alteori mai putin bine. Asta nu inseamna ca iti poti pemite sa injuri un procuror", a mai adaugat seful statului.

In context, presedintele a reamintit ca recent a intrat in vigoare o legislatie care ii face responsabili pe procurori pentru abuzurile comise.

"Radu Mazare atata minte are si nu te poti astepta de la altceva de la el. Mai rau este ca o masa de oameni aflata in fata lui aplauda, in loc sa se ririce in picioare sa il dea afara. E o caracteristica a PSD, dar si a activului lor - ura impotriva statului, ura impotriva justitiei, ura impotriva legii. Ei vor legea sa o faca ei, pentru ei si neamurile lor, pentru prietenii lor, dar nu pentru tara", a mai afirmat Traian Basescu.

Presedintele l-a acuzat pe Victor Ponta ca are ca "obiectiv major" castigarea presedintiei tocmai "pentru a putea pune sub control justitia".

"Nu e nicio deosebire intre modul de gandire al lui Victor Ponta si cel al lui Dan Voiculescu (..) Va amintiti de celebrul senator Catalin Voicu, care chema la el judecatori si trafica sentinte (...) Acesta e semnalul ingrozitor, e ca un giulgiu aruncat peste tara mentalitatea PSD cu privire la lege si justitie (...) In raport cu modul in care gandeste PSD, as vrea ca PMP sa se gandeasca la deplina independenta si suveranitate a justitiei", a mai spus presedintele Traian Basescu.

DNA a bagat frica in liderii PSD

Prezent la o reuniune a PSD Constanta, Radu Mazare le-a explicat colegilor sai de partid de ce trebuie votat Victor Ponta la alegerile prezidentiale din noiembrie, apeland la invective in momentul in care s-a referit la procurorii DNA.

"Ponta spunea acum cateva zile ca trebuie sa normalizeze societatea romaneasca si asta sper sa se intample. Restul, ca o sa facem cazino, ca o sa plece la dracu'... Nu stiu, daca o sa mai fie liber dracu', n-ai de unde sa stii daca o mai fi liber. In tara asta nu mai are nimeni de unde sa stie daca va fi liber maine sau poimaine.

Pai, sa te ia cu mascatii de la masa, cum m-au luat pe mine acum 5 luni de zile, pe motiv de urgenta si dupa aia in dosarul meu, timp de 5 luni de zile, sa nu faca niciun act procurorii...

Pai, ma, f*** -n c*** pe ma-ta, cand m-ai luat cu mascati (aplauze prelungite in sala, n.red) si m-ai adus la DNA era stare de urgenta, dupa aia trec 5 luni de zile fara ca tu sa faci o hartie? Ei, de asta trebuie sa il votam pe Ponta", a declarat Radu Mazare de la tribuna.

Si alti lideri PSD din tara se tem de DNA si isi mobilizeaza colegii spunandu-le ca Victor Ponta ii va scapa de prigoana procurorilor.

Recent, liderul PSD Olt, Paul Stanescu, le-a marturisit colegilor de partid ca se teme ca va fi saltat si el de procurori si i-a avertizat ca rezultatul alegerilor prezidentiale le poate garanta libertatea.

"Competitia asta va fi pe viata si pe moarte si pe libertate. (...) Si eu ma uit dimineata la 6, ca la 6 vine DNA-ul. Nici inainte de 1989 n-am trait asemenea timpuri. Nu-ti bati joc de un om si faci stiri pe televizor. (...) Ceea ce facem pe 2-16 noiembrie e un lucru foarte important pentru noi, care suntem aici, vii, pentru copiii si pentru nepotii nostri", a spus acesta la conferinta municipala a PSD Caracal.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Basescu Mazare injuraturi procurori DNA, #Mazare procuror DNA jignire , #presedinte