Basescu, despre o lipsa de sanctiuni pentru Rusia: Cam asa a inceput si Al Doilea Razboi Mondial

Vineri, 21 Martie 2014, ora 15:31
7595 citiri
Basescu, despre o lipsa de sanctiuni pentru Rusia: Cam asa a inceput si Al Doilea Razboi Mondial
Foto: Arhiva

Presedintele Traian Basescu a explicat, vineri, de la Bruxelles, care au fost masurile luate de Consiliul European fata de Rusia si Ucraina - sanctiuni pentru Moscova si sprijin din partea UE si FMI pentru Kiev.

Presedintele a subliniat ca in Uniunea Europeana nu se doresc sanctiuni la adresa Federatiei Ruse, insa sunt situatii care pot duce la costuri si mai mari, daca nu se iau masuri, comparand actuala situatie cu cea de dinainte de Al Doilea Razboi Mondial.

Basescu, anunt important pentru Republica Moldova: Cand se va semna acordul cu UE

"Nimeni nu vrea sanctiunile, pentru ca UE nu are niciun interes sa dezechilibreze Federatia Rusa, dar oricine poate constata ca si daca sunt costuri care pot parea foarte mari, sunt situatii care nu pot fi tolerate, pentru ca pot duce la costuri si mai mari, daca sunt tolerate.

Nu as vrea sa fie titlu, dar cam asa a inceput si Al Doilea Razboi Mondial. Exista riscul ca neaplicarea unor masuri in timp util sa duca la costuri infinit mai mari", a spus seful statului.

Basescu: Va exista si un pas urmator al Rusiei. Voi ridica problema la Consiliul European

Basescu: Rusia, exclusa din G8, ca un copil care a dat cu bolduri in educatoare

Totodata, a fost anulat un summit UE - Federatia Rusa, iar Rusia a fost exclusa temporar din G8, Traian Basescu spunand ca aceasta masura este una foarte grava pentru Moscova.

Europa a impus noi sanctiuni Rusiei. Cine este vizat

"Eu cred ca nu-i foarte usor pentru Federatia Rusa sa nu fie un partener la G8. Eu zic ca e foarte grav, pentru un stat care a fost in primele opt economii ale lumii sa fie exmatriculat ca un copil care a dat cu bolduri in educatoare. Si politic, si ca prestigiu pierderea este uriasa. G8 ne spune care este directia, pentru ca sunt cele mai mari economii ale lumii acolo.

Nu sunt sanctiuni oarecare, chiar daca Moscova incearca pe moment sa le diminueze importanta. Pe masura ce se implementeaza masurile, nu sunt convenabile Federatiei Ruse", a declarat Traian Basescu. Astfel, la Haga se va desfasura G7, si nu G8, Rusia nemaifiind acceptata.

Basescu pleaca la Consiliul European: Noi sanctiuni pentru Rusia (Video)

Cati bani primeste Ucraina de la UE

De asemenea, Traian Basescu a subliniat ca Uniunea Europeana poate pune la dispozitia Ucrainei 1,6 miliarde de euro, bani lichizi, urmand ca ulterior sa puna la dispozitie 11,5 miliarde de euro.

"Conditia ca aceasta suma de 1,6 miliarde de euro sa fie pusa la dispozitie este incheierea unui acord cu FMI. UE va fi partenera FMI pentru salvarea Ucrainei", a mai spus presedintele roman, la Bruxelles, dupa summit-ul Consiliului European.

România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a enumerat joi, 28 martie, câteva persoane despre care consideră că „ar trebui să fie azi în puşcărie. „Eu am precizat azi în conferinţa de presă...
#Traian Basescu sanctiuni Rusia, #Basescu Rusia exclusa G8, #Basescu Ucraina FMI, #Basescu Consiliu European Ucraina , #presedinte
Comentarii