Basescu, despre plangerea penala: Constat furia pe care a starnit-o achizitionarea cinstita a unui teren

Luni, 14 Aprilie 2014, ora 16:49
11761 citiri
Basescu, despre plangerea penala: Constat furia pe care a starnit-o achizitionarea cinstita a unui teren
Foto: Arhiva

Presedintele Traian Basescu reactioneaza la anuntul facut de premierul Ponta conform caruia ii va face plangere penala pentru terenul achizitionat de fiica sa, Ioana, in comuna Nana, spunand ca este greu pentru liderul PSD si pentru "baronii care si-au dobandit terenuri in mod ilegal" sa creada ca ele pot fi cumparate si cinstit.

Declaratiile au fost facute prin intermediul unui comunicat postat, luni, pe site-ul Administratiei Prezidentiale.

"Afirmatiile de astazi ale domnului prim-ministru sunt in tonul actiunilor si al declaratiilor mincinoase cu care ne-a obisnuit deja si care i-au adus un umilitor renume de mincinos. Pentru simpatia si voturile baronilor locali ai PSD, domnul prim-ministru Victor-Viorel Ponta calca din nou in picioare interesul si nevoile reale ale romanilor, alimentandu-i, insa, si cu minciuna ca terenurile de la Nana ar fi fost achizitionate de familia mea inainte de semnarea contractului de vanzare-cumparare din data de 9 septembrie 2013.

Constat furia pe care a starnit-o achizitionarea cinstita a unui teren, printr-un credit bancar, si uimirea liderilor PSD in fata unei tranzactii corecte si legale a carei investigare cu cat avanseaza mai mult, cu atat confirma ca s-a facut cu respectarea deplina a legii.

Este greu pentru domnul prim-ministru Victor-Viorel Ponta si pentru baronii care si-au dobandit terenuri in mod ilegal sa inteleaga ca acestea pot fi cumparate cinstit, in schimbul unui credit bancar. Obiceiul domniilor lor este sa jefuiasca terenuri de la Academia de Stiinte Agricole si Silvice 'Gheorghe Ionescu-Sisesti' sau de la Agentia Domeniilor Statului (ADS) ", se arata in comunicatul remis presei de Administratia Prezidentiala.

Totodata, seful statului reafirma ca, impreuna cu familia, se pune oricand la dispozitia organelor de ancheta pentru "a dovedi legalitatea acestei tranzactii si pentru a demonta minciuna domnului prim-ministru Victor-Viorel Ponta".

"Fac precizarea ca tranzactia de la Nana este incheiata intre doi subiecti de drept privat, iar platile s-au facut transparent, numai prin banci, putand fi, cu usurinta, controlate de institutiile statului care sunt interesate sa dovedeasca adevarul in acest caz", subliniaza presedintele in incheierea comunicatului remis presei ca reactie la acuzatiile grave aduse luni de premierul Victor Ponta.

Premierul Victor Ponta a anuntat, luni, ca PSD va depune o plangere penala pe numele presedintelui pentru "amenintarile" lansate duminica seara la adresa senatorului Gabriela Firea, membru in comisia de ancheta a tranzactiei cu terenuri facuta de Ioana Basescu in judetul Calarasi. Totodata premierul a sustinut ca presedintele a participat la o "spalare de bani".

Ponta: Plangere penala pe numele lui Basescu. Sunt convins ca va ajunge la inchisoare

Raportul comisiei parlamentare a ajuns la final, urmand ca saptamana viitoare sa fie trimis Birourilor Permanente.

Luni a fost audiata si Stefania Zorila, notarul la care a fost incheiat contractul de vanzare-cumparare a terenului detinut in prezent de Ioana Basescu. Notarul a sustinut ca tranzactia a fost incheiata legal, lucru certificat si de Uniunea Nationala a Notarilor Publici, care a efectuat in luna noiembrie o verificare a acestei tranzactii.

Notarul Ioanei Basescu: Tranzactia de la Nana a fost legala. Doar instanta poate anula un titlu de proprietate

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Basescu Ponta teren Nana, #Basescu Ponta plangere penala, #Basescu teren Ioana Nana , #presedinte
Comentarii
Poza Marin2134
Marin2134
rank 5
Daca terenul era cumparat cinstit nu amenintai in stil MAFIOT
Poza Doresc disparitia PSD
Doresc disparitia PSD
rank 5