Basescu, despre Ponta: Nu aduceti la Cotroceni un om dependent de baroni!

Miercuri, 23 Aprilie 2014, ora 11:00
13651 citiri
Basescu, despre Ponta: Nu aduceti la Cotroceni un om dependent de baroni!
Foto: Arhiva

Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, ca Victor Ponta este dependent de baroni si nu trebuie adus la Palatul Cotroceni in calitate de presedinte, pentru ca asta ar insemna "baronizarea tarii".

Insa, in opinia sa, liderul PSD nu are nicio sansa sa ajunga presedinte daca dreapta se uneste si are un candidat propriu, dar si pentru ca s-a decredibilizat in fata partenerilor externi. Daca ar fi sa schiteze un portret robot al candidatului ideal pentru presedintie in el s-ar incadra Daniel Morar si George Maior.

Declaratiile au fost facute intr-o emisiune transmisa live pe Internet de Adevarul.ro.

Cat despre scandalul iscat de cumpararea terenului de la Nana, seful statului a precizat ca, in cazul in care s-au facut retrocedari ilegale, spera ca vinovatii sa plateasca, chiar daca asta ar insemna ca si fiica lui sa iasa in pierdere.

Traian Basescu a abordat si scenariul unui conflict armat in cazul Ucrainei, insa nu crede ca este posibil ca un membru NATO, cum sunt Romania si statele baltice, sa fie atacat. Tara noastra are totusi o problema legata de chemarea rezervistilor sub arme, pentru ca multi dintre acestia sunt plecati in Spania sau Italia.

Presedintele a mai afirmat ca Romania va deveni in urmatorii ani o "importanta putere militara regionala", in contextul in care Rusia intretine o "salba" de conflicte inghetate cu scopul de a reface Rusia Mare.

Presedintele a abordat si subiectul dezbatut intruna la TV: plimbarea cu barca la inundatii a premierului Ponta si vicepremierului Dragnea. Despre cei doi, Basescu a spus ca au avut o aparitie penibila, pentru ca daca mergi la inundatii trebuie sa te astepti ca "te poti uda pana la chiloti". In plus, seful statului a sustinut ca a dorit sa sara in elicopter de Paste pentru a merge in Giurgiu sau Teleorman, dar a fost oprit de consilieri.

Ziare.com a transmis principalele declaratii ale presedintelui in format LIVE text:

- (despre Rusia) Dezamagiti pot sa fie, si eu sunt dezamagit de actiunile Federatiei Ruse. Este un element de destabilizare in regiune, nu am spus-o doar despre Crimeea. Se continua destabilizarea in estul Ucrainei. Toate aceste conflicte sunt ca o salba de insecuritate in jurul Marii Negre. Pot fi rezolvate de la Moscova cum la fel de bine pot fi explodate simultan sau pe rand in functie de dorinte.

- Mi-am dorit tot timpul o relatie corecta cu Rusia. Dar nu poate sa ma convinga nici MAE rus, nici presedintele, nici premierul Medvedev, ca Rusia este purtatoare de ramuri de maslin.

- (Romania mai are relatii de comunicare cu Rusia?) Sigur ca da, relatia functioneaza. Nu ne pupam, dar nu inseamna ca relatia e rupta. Utilizam ambasadele pentru a trimite mesaje.

- (ati avut discutii?) Nu, consilierii mei au avut, s-au intalnit cu ambasadorul. Exista comunicare continua.

- (Putin a trimis o scrisoare catre 18 state UE referitoare la gaze) Au fost doua scrisori, cel putin eu am primit doua. Una de la presedintele Putin si una de la Gazprom. Romania a fost una dintre tarile care au initiat ideea ca nu trebuie sa discutam separat, ci CE sa isi asume pozitia pentru toate cele 18 tari. Lucrurile trebuie sa fie privite corect. Si Ucraina recunoaste o datorie de doua miliarde de euro catre Gazprom. Nu poti sa ceri sa furnizeze gaze fara sa platesti. Mi se pare politic incorect faptul ca Moscova a marit cu 80% pretul pentru Ucraina.

- Scrisoarea presedintelui Putin este corecta. Scrisorii i s-a dat o nuanta politica putin exagerata. Problema datoriei Ucrainei a fost discutata si in ultimul Consiliu - Dam acum bani sa isi plateasca datoria sau nu?

- Ucraina trebuie sa isi negocieze reesalonarea platii datoriei. Solutia este "de acum platim la zi, si la cateva luni platim din datorie". Este clar ca Ucraina trebuie sa faca ceva, trebuie ajutata de UE, de FMI, de BM sa solutioneze aceasta problema.

- Sunt doua miliarde de euro datorii, nicio companie nu poate sustine asta.

- A doua scrisoare a venit de la Gazprom, citeaza articole din contractul pe care il are cu Ucraina. Este o problema din punct de vedere comercial. Federatia Rusa a aratat o plaja in care poate ramane in zona comerciala, incercand sa convinga ca nu e o abordare politica.

- (morti la Slaviansk. Nu va fi razboi?) Guvernul de la Kiev are obligatia sa isi restabileasca autoritatea pentru teritoriu. Actiunea ordonata de presedintele interimar e corecta, dar trebuie facuta cu evitarea varsarii de sange. Autoritatea legitima a statului ucrainean trebuie restabilita pe intreg teritoriul. Este clar ca Federatia Rusa are militari specializati pentru astfel de operatiuni in estul Ucrainei, nu poti sa tolerezi pierderea de teritorii pe o asa-zisa revolta locala, indiscutabil intretinuta de Moscova.

- Federatia Rusa are responsabilitati majore in intretinerea si sustinerea tacita cu elemente specializate, la Slaviansk, Odessa (...) Se apropie de gurile Dunarii. Care vor fi costurile acestor operatiuni vom vedea. Daca as fi sef de stat, as cere trupelor sa actioneze cu minim de violenta si maxim de eficienta.

- (canalul Bastroe) Un obiectiv strategic al Federatiei Ruse este sa aiba din nou acces la Dunare in mod direct.

- (cat de ingrijorati sa fim?) Romania nu are o amenintare directa iminenta. Acum vedem valoarea intrarii noastre in NATO. Romania face parte din regiunea in care se afla Ucraina, daca va fi cotata ca regiune de risc, si Romania va avea de pierdut. Romania imprumuta bani de pe pietele externe si ar fi afectata. Analistii economici nu anticipeaza acum o invadare a Ucrainei, invadarea ar insemna destabilizarea regionala.

- Daca regiunea e destabilizata, am avea costuri de imprumut mult mai mari. Si doi, investitiile straine directe ar fi mult mai putine.

- Cred ca tinta Federatiei Rusei este federalizarea Ucrainei si prin alesi sa controleze estul tarii, si usor, usor sa se apropie de gurile Dunarii, ori prin operatiuni militare, ori prin controlul zonei estice.

- (NATO va interveni?) Militar nu, pentru ca nu e stat NATO, dar ar lua masuri economice extrem de dure impotriva Rusiei. (tarile baltice?) Nu cred ca o tara NATO va fi atacata de Rusia, ar fi razboi. Dar regional trebuie creat echilibru militar. Pana in septembrie la summit-ul NATO vor fi luate masuri - redistribuirea resurselor militare NATO, in Polonia, tarile baltice, Romania.

- S-a pus problema unei analize a capacitatii noastre de a chema rezervistii sub arme daca va fi nevoie. Avem o mare problema - foarte multi sunt la munca in Italia, Franta, Germania. E un subiect pe care CSAT il va analiza in perioada urmatoare, a fost discutat in ultimul CSAT. Trebuie sa ne putem aduce rezervistii sub arme daca va fi nevoie.

- Toti am strigat 'Sa vina americanii!' Ce obligatie are contribuabilul american sa plateasca pentru noi? Guvernele vor trebui sa inteleaga ca e un imperativ cresterea capacitatii de lupta a armatei romane.

- Se fac investitii, ele sunt mai putin publice. Avioane Spartan, se termina programul Piranha, s-au dat avansurile pentru F-16. Mai avem un avantaj urias: o armata instruita in teatrele de operatii. Nu e putin lucru sa fi fost 10 ani reprezentati in Afganistan si Balcani. Avem o armata cu trupa instruita. La Oradea e centru NATO. Dar Romania trebuie sa isi sporeasca dotarea armatei. Romania trebuie sa investeasca mai mult in noile tehnologii de inzestrare a armatei.

- 2014 a fost un an al adevarului, eu am cerut tuturor guvernelor "Mariti bugetul pentru aparare!". Sa speram ca anul asta se va intampla.

- (mutarea biroului premierului la MApN) E un semn foarte prost. Daca voia sa nu fie ascultat, mai bine se ducea intr-o pestera. A fost o mare minciuna: nu a fost ascultat biroul premierului, ci infractorul Duicu. E cu totul altceva.

- (Rusia ar putea recunoaste Transnistria?) Nu cred. Pe tensiunile dintre UE si Federatia Rusa, sau cu SUA, solicitarea asa-zisului soviet suprem al asa-zisei republici nistrene nu a facut decat sa ii incurce pe rusi. Numai asta nu le trebuia, ca problema suplimentara. Pentru mine e foarte clar ca Federatia Rusa nu isi va retrage niciodata trupele din Transnistria. Poate fi utilizata pentru anexarea Moldovei si pentru a impinge controlul catre bratele Dunarii. Transnistria e un Kaliningrad.

- (recensamant in R. Moldova) Sa se declare cinstit ceea ce sunt. Daca sunt romani, sa se declare romani. Riscul cel mai mare pentru R.Moldova este Federatia Rusa, riscul este vizavi de cetatenii rusi. Daca vor sa isi puna un scut, sa se declare ceea ce sunt - romani. Vor afecta doctrina dupa care a fost ocupata si Osetia, si Abhazia, si Crimeea.

"De Paste am vrut sa sar in elicopter si sa ma duc in Giurgiu si Teleorman"

- Nu am fost si nici nu intentionez sa ma duc, ar naste un nou conflict cu Guvernul. In ziua de Paste am vrut sa sar in elicopter si sa ma duc in Giurgiu si Teleorman, m-am consultat cu consilierii - 'va fi un taraboi, politizati inundatiile, mai bine lasati Guvernul'. Poate aloca Guvernul mai multi bani.

- Dumnezeu nu bate cu parul. Sa il vezi pe Dragnea in Teleorman, unde a fost 16 ani presedinte de CJ si prefect, si sa spuna ce ar trebui facut este jenant, arata pana unde merge fatarnicia baronilor.

- Orice interventie a Guvernului e binevenita, modul cum au facut-o a fost penibil, cu barca gonflabila. Cand te duci la inundatii, te poti uda pana la chiloti, pasesti pe unde paseste si omul din comuna. Au fost penibili ca aparitie, dar sper ca nu inutili.

- Eu imi aduc aminte cand am fost la inundatii la Saucesti, Siretul inunda mereu. S-au reconstruit casele din 2005. In 4 ani nu ai avut timp sa iti tencuiesti casa? M-am infuriat. Dar la inundatiile din 2005 am lasat toti pe Apele Romane, si in 2008 am vrut sa vad de unde a venit apa. Am sunat la ministrul Borbely, pe loc mi-a spus: Alocam bani pentru dig. Nu a fost ieftin, 30 de km de dig pe Siret.

- Eu m-am infuriat puteam sa ii spun si frumos, dar mirosea si a alcool. Oamenii trebuie sa aiba o speranta.

- Coruptia a lovit foarte mult si in rezolvarea drumurilor locale si a inundatiilor. Faci o morisca cu Tel Drum, il trimiti si in alte judete, dai prioritate la alte lucrari. Dragnea locuieste intr-un palat, la televizor toti am vazut cum arata.

"Nu aduceti la Palatul Cotroceni un om dependent de baroni!"

- Bogatia baronilor si saracia oamenilor. Muresan a intrat in puscarie pe buna dreptate pentru o neglijenta in scoaterea din rezerva a unor cantitati de ulei care nu s-au mai intors inapoi, ia sa vedem cati bani au drenat Dragnea, Nicusor Constantinescu, domnul de la Prahova, Duicu. Eu le spun romanilor: Nu aduceti la Palatul Cotroceni un om dependent de baroni pentru ca se va baroniza tara si nu vom mai putea lupta impotriva lor. Ponta! El spune: vreau sa schimb tara. Ce? DNA, ANI, legea educatiei, neutralizarea SRI si SIE, ce vrei sa schimbi? Consolideaza.

- Un politician controlat de baroni si care ii apara - tot timpul mesajul lui Ponta este sa plece presedintele ca terminam cu anchetele - romanii nu isi dau seama ce pericol ii pandeste sa aduca la Cotroceni un om care numeste procurorii, judecatorii, controleaza serviciiile, e o greseala fundamentala. Va lua decizii impins de baroni si nu de constiinta lui sau de prioritatile tarii.

- Forta baronilor a crescut pe ceea ce se intampla la nivel de judet. Se creeaza un fel de "familie" - seful DSP, seful Politiei, seful ANAF, seful deirectiei de invatamant - toti sunt pusi pe influenta politica. In aceasta capcana cad si procurori, le place sa fie in cupola judeteana, cu lipsa de folos pentru functionarea Justitiei. De ce credeti ca e nevoie de multe ori de operatiuni DNA sau DIICOT central?

- (faceti dosare?) Acesta a fost si mesajul cu care a castigat Blaga in PDL - Basescu ne aresteaza primarii. Este o minciuna. Orice procuror poate sa puna mana pe telefon sa spuna 'Mintiti!. Nu exista situatie in care eu sa spun: fa-l pe Mazare, pe Duicu etc.

- Cand am constatat ca institutiile, inclusiv Politia, sunt in aceste carteluri (unde baronii sunt foarte puternici, Politia e in cartel) in CSAT, dupa ce am declarat ca coruptia si evaziunea fiscala amenintari la securitatea tarii, s-a stabilit formarea unor structuri locale - procurori, ofiteri SRI, ofiteri de politie, ANAF. S-au reusit cateva operatiuni extrem de dure, in mod deosebit actiuni ale DIICOT - bande locale. Sub Codrut Olaru si doamna Bica, DIICOT a facut servicii extraordinare in demantelarea crimei organizate. Toate stiu acum ca au un adversar de temut. Asta imi asum. Imi asum ca nu am facut niciun compromis - nu a putut veni la mine niciun politician sa spuna 'Am un dosar, ajuta-ma'.

- Nu am facut compromisuri nici cu trusturile mediatice.

"Nu am auzit niciun pesedist sa fi cumparat pamant luand un credit"

- Deocamdata e o avere nematerializata. Terenul e garantie la creditul luat de la banca, 1 milion de euro. Dupa ce se termina plata creditului, va fi un asset al familiei. Mi-as dori ca romanii sa cumpere pamant. CEC, dar si alte banci inteleg ca e o afacere sigura, valoarea pamantului in Romania creste.

- (va pare rau ca l-ati luat?) Nu, rezultatul va fi penibil pentru cei care au facut jocuri. Ei sunt obisnuiti sa ia de la stat, de la ADS. Nu am auzit niciun pesedist sa fi cumparat pamant luand un credit, in schimb veti vedea tata socru ce a facut. 350 de mii de hectare sunt in exploatarea lor, dau 500-600 de kg de grau statului, cand se obtin 4.000. Eu sper sa obtin la Nana 7.000 pentru ca e un teren foarte bun. Ioana a platit impozitul pe teren, i-am si transferat niste bani - 40 de bani pe hectar.

- Eu l-am vrut si imi asum in continuare, Ioana mi-a si spus nu ai putut sa il iei, il platesc eu, dar sa nu te gandesti ca il voi lucra, te ocupi dupa ce termini mandatul.

- (ANRP sa anuleze retrocedarile?) Sa le anuleze si sa intre la puscarie cine a facut retrocedari ilegale. Prefectii sunt primii responsabili, ei au semnat titlurile de proprietate, in baza comisiilor de la nivel judetean. Eu as vrea sa vad, datorita restituirilor de la Nana, un prefect si o comisie condamnata. Si m-as bucura sa piarda fiica mea, dar sa vad asta. Cei care au semnat titluri de proprietate ilegal sa mearga in puscarie. S-au platit despagubiri enorme smecherilor care au cumparat drepturi litigioase. Daca exista restituiri catre persoane care nu au avut dreptul, sa se anuleze certificate, cu pierderi pentru mine, dar sa ajunga la puscarie cine a semnat, pentru ca au luat bani.

- (despre avocata gratiata de doua ori) Avocata era abandonata de sot de mai bine de doi ani, sotul in Spania, avea 6 copii din care 2 cu dizabilitati.

- (plangere penala si imunitate in cazul Firea) Parchetul nu poate inchide dosarul, l-a suspendat. Nici dupa ce termin mandatul, pentru declaratii in timpul mandatului, nu pot fi tras la raspundere. Actiunea a fost politica, daca 100 de parlamentari fac plangere penala, se mai putea discuta. Parchetul a procedat conform legii. Un presedinte poate fi anchetat doar pentru inalta tradare.

"NU votati socialistii!"

- (Senatul a votat vacanta pana la europarlamentare. Sa fie si la Camera, luati si dvs vacanta? Candidatul dreptei face parte dintre cei care s-au anuntat sau inca nu?) Nu judec deciziile Parlamentului, cat timp ele au fost puse sub un steag al nevoii de a informa populatia cu privire la europarlamentare. Dar nu am vazut niciun politician care sa fi lansat temele aceste campanii.

- Daca as fi candidat as striga pe toate drumurile NU votati socialistii!. Schulz este candidatul pentru presedintia CE. A avut o atitudine foarte blanda fata de Federatia Rusa in chestiunea Crimeea. Ce au facut socialistii in legatura cu R. Molodova? Singurul care nu a vrut sa voteze pentru aderare. Socialistii vor face compromisul si pe spinarea Ucrainei si R.Moldova. Orice vot dat aici pentru socialisti va fi unul dat pentru atitudine moderata fata de Rusia. Un Schulz nu va fi ca Barroso fata de Moldova.

- As mai discuta viziunea despre Europa. Eu am enuntat: Statele Unite ale Europei. Care e pozitia candidatilor? Tusk a spus: Sa facem piata unica energetica. E o gluma! Cat s-a modificat traseul Nabucco, care ar fi rezolvat problema Bulgariei, Austriei, a tacut si acum lanseaza programul pietei unice energetice? Eu imi pot substitui resursa, nu sunt dependent de Rusia. Ar fi subiecte interesante, noi ne multumim sa ne balacarim pe subiecte interne.

- La ultimele alegeri, Romania a avut o participare la vot foarte slaba. Nivelul reflecta gradul de europenizare a natiunii. Daca noi vom fi din nou tara cu cea mai mica participare, se va spune ca romanii doar dau din gura ca sunt europeni, nu sunt intersati. Fac un apel la romani sa participe la vot in cunostinta de cauza.

Morar, candidat la Cotroceni?

- M-am hotarat sa nu mai fac greseala de a incerca sa enumar 2-3 candidati ai dreptei, intotdeauna omit pe cineva si imi pare rau.

- Trebuie sa fie un om care deja a probat ca a facut ceva pentru tara asta, nu poti pune un incepator, sa fie un politician care sa aiba suficienta experienta, care nu a avut nimic comun cu fostul regim. Un om cu capacitate de negociere politica, nu ca mine, din cand in cand, ci tot timpul. Sa fie un politician care daca a venit in politica cu un apartament sa il gasesca candidatura cu un apartament, daca a venit cu Mercedes foarte bine. Dar sa nu fi explodat bogatia pe capul lui dupa ce a intrat in politica. Ori barbat, ori femeie.

- (Daniel Morar?) Cred ca da. Se incadreaza in portretul robot pe care l-am facut.

- (ce masuri reale ati luat pentru a folosi resursa strategica formata din tinerii scoliti afara?) Cei care studiaza in strainatate si au calificati foarte inalte, dar si dovedite sunt bineveniti in tara, dar au 200 de euro/luna. Cei care au calitati au perspectiva progresului in functie si in venituri. Un astfel de tanar este Siegfried Muresan, pe locul 2 pe lista PMP, deci eligibil. La Presedintie sunt 3 astfel de tineri care lucreaza.

- Am avut ideea crearii unei fundatii si a unui partid conceput sa ia Romania de unde este. Cei care au luat-o din '90 si-au epuizat capacitatea de a face ceva pentru tara. Dar nu tot ce are diploma in strainatate este mai valoros decat cei de aici. Va pot da exemplu de oameni care au studiat in strainatate si au ajuns speculanti la televizor dupa ce au fost in functii foarte inalte si nu au facut nimic.

- Romania nu mai are alta resursa politica decat generatia tanara. Mergeti in partide tinere, Mihai Ungureanu, Eugen Tomac au creat partide.

"Romania va deveni o importanta putere militara regionala"

- (in Romania si Rusia vor avea loc prezidentiale in 2024, puteti face un tablou geopolitic?) Cat timp Putin va fi la Kremlin conflictele incheiate vor fi o amenintare regionala. Pana in 2024. Nu va renunta la aceasta parghie. Putin are ideea Rusiei Mari, a refacerii URSS si conflictele inghetate ii folosesc de minune. Romania va fi departe economic si ca putere militara.

- Romania va deveni o importanta putere militara regionala, o va obliga chiar atitudinea Rusiei. Rusia va ramane mult ramasa in urma economic, dar foarte puternica militar. Va duce resursele din energie (ramane cel mai mare furnizor) si ii va duce in armata. Intre timp, UE isi rezolva problema energetica, cu sprijin SUA, resurse etc. Da, dar China va ramane dependenta, si Rusia isi va mentine veniturile din comercializarea resurselor.

- (Polonia si Turcia?) Romania a avut initiativa trilateralei, o consider cea mai consistenta, totul e sa o umplem de continut si economic, si de securitate. Romania nu se va aseza niciodata in remorca celor doua tari. Suntem intrebati de ce nu ne-am implicat mai mult in Ucraina? Raspunsul este pentru ca am inteles mai bine care sunt realitatile regiunii si ce putem. Despre R. Moldova? Am vazut mai bine. Noi atat am putut, sa ne concentram pe Moldova, sa dea Dumnezeu sa reusim.

- (MRU a lansat o conceptie: Romania sa fie o punte intre Occident si Rusia) Rolul nostru de suveica, nu cred ca Romania si-l va putea asuma foarte curand, inseamna incredere. Daca intre noi si Vest exista, intre noi si Rusia cata? R.Moldova ocupata, un tezaur despre care ne facem ca nu stim si avem istoria care ne obliga la prudenta. A incercat Polonia si acum tipa sa vina trupele americane pe teritoriul ei. Bush a spus la Bucuresti ca Romania sa fie o punte. Nu se poate cata vreme interesele tale nu sunt respectate, risti ca un pilon sa cada si sa ramai pe o punte suspendata.

- Eu nu sunt un antirus, dar nu voi accepta sa ma fac ca nu vad ce se intampla in jurul tarii mele. Riscurile sunt create de Federatia Rusa de ani buni. Pe punte se calca, sa imi fac cocoasa si sa calce toti peste mine, pentru ce? Mai bine iau un partener sa vina langa mine la Marea Neagra decat sa raman cu cocoasa tabacita.

- Povestea asta cu puntea Romania nu o poate incerca cu mine presedinte, sa o incerce cu alt presedinte. Cum sa pot cand am problema cu Transnistria? Cu Georgia, cu Osetia si Abhazia. E dificil sa faci pe puntea, pe punte poti trece si cu pasul si cu tancul.

- (cat de important e ca un presedintre sa cunoasca politica externa?) Nici eu nu am venit la Cotroceni pregatit, nu eram un necunoscator, dar instinctiv, inainte de a deveni un vorbitor avizat despre politica externa, adica pana unde te sustin informatiile, am avut parteneriatul cu SUA, intelegand ca o Europa cu 27 de state e greu sa aiba o politica unitara in toate relatiile.

- Am inteles ca pilonul de parteneriat trebuie sa fie SUA si Londra. Am consolidat aceasta relatie bilaterala si am facut-o sa aiba si un specific in interiorul NATO. Scutul de la Deveselu e bilateral la acest stadiu, inca nu e integrat NATO. Am reusit organizarea celui mai mare summit din istoria NATO la Bucuresti, aveam doar 4 ani de cand intraseram. Am putut introduce Marea Neagra in zonele de securitate.

- Un presedinte nu trebuie sa fie un expert in politica externa, cheia e sa consolideze ce s-a facut si sa isi asculte consilierii. Eu am avut foarte buni, Plesu, Anca Ilinoiu, care a revenit la Cotroceni. Domnul Corlatean bate campii prin alte directii. Sunt un adept al unei relatii consolidate cu China, dar la nivel politic relatia consolidata e cu SUA.

- (sondajele arata ca intre candidatii la prezidentiale pe primul loc e Ponta. ce sanse ii dati?) Nu are nicio sansa, stanga singura nu va putea sa bata dreapta, daca va fi inteleapta sa se uneasca. Si acum daca punem cifrele dreapta-USD constatam ca procentul e mai mare pentru dreapta.

- Ponta nu va putea vorbi credibil despre doua lucruri fundamentale - lupta anticoruptie (el e aparatorul mafiei locale si baronetului) si crearea de locuri de munca pentru tineri. Relatia cu SUA? Ponta s-a credibilizat odata cu lovitura de stat, si in ultima vreme aparand baronii.

- Mesajul dat de Nuland si Kerry a fost despre coruptie. Un stat in care partidul lui Ponta ar acapara si presedintia ar insemna o presedintie controlata de baronimea locala ceea ce il va face foarte vulnerabil in politicile externe si de securitate.

- (George Maior presedinte?) Se incadreaza, sunt mai multi care se incadreaza, dar nu dau nume. S-ar putea ca romanii sa voteze altceva decat vad eu.

*****

Criza din Ucraina este departe de a se fi incheiat. Statele Unite ale Americii au anuntat ca vor trimite circa 600 de militari in mai multe tari de la Marea Baltica, pentru antrenament si exercitii, in semn de raspuns la recentele actiuni ale Rusiei in Ucraina. Alte trei unitati vor fi detasate in Estonia, Letonia si Estonia.

Ucraina fierbe SUA trimit sute de militari miercuri in Europa

Vocea Rusiei: Ce interese teritoriale are Romania in Ucraina

In ceea ce priveste comisia parlamentara de ancheta Nana, aceasta isi va inceta, cel mai probabil, activitatea dupa ce Parchetul a inceput propria ancheta.

Urmarire penala in cazul Firea. Anchetarea lui Basescu, suspendata

Comisia parlamentara Nana isi intrerupe brusc activitatea

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#Basescu Ucraina, #Basescu Nana, #Basescu inundatii, #Basescu prezidentiale , #presedinte
Comentarii