Basescu, despre recalcularea pensiilor militarilor: Trebuie respectata hotararea ICCJ

Sambata, 22 Ianuarie 2011, ora 17:45
6521 citiri
Basescu, despre recalcularea pensiilor militarilor: Trebuie respectata hotararea ICCJ
Foto: Realitatea Tv

Presedintele Traian Basescu a declarat, sambata seara, ca, in cazul recalcularii pensiilor militarilor nu exista alta solutie decat aceea de a respecta decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie, instanta anuntand ca acest demers este ilegal.

Surprins de un reporter al Realitatii TV la Carrefour Orhideea din Capitala, Basescu a raspuns la doua intrebari legate de decizia ICCJ de a suspenda procesul de recalculare a pensiilor militarilor.

"Nu e decat o solutie: sa fie respectata hotararea Inaltei Curti. Nimic in afara hotararii Inaltei Curti nu poate functiona", a spus Basescu.

Recalcularea pensiilor militarilor, ilegala - vezi motivarea ICCJ

Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au decis, vineri, ca recalcularea pensiilor militarilor este ilegala, apreciind ca pensia reprezinta un drept patrimonial.

Astfel, Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins, printr-o decizie irevocabila, recursul Guvernului la o decizie a Curtii de Apel Cluj prin care s-a dispus suspendarea executarii H.G. nr. 735 din 21 iulie 2010 pentru recalcularea pensiilor militare de stat, a pensiilor de stat ale politistilor si ale functionarilor publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciarelor.

Guvernul anunta ca recalcularea pensiilor militare continua

Acest lucru nu a parut insa sa-i impresioneze pe membrii Guvernului, Executivul anuntand tot vineri, dupa anuntul deciziei ICCJ, ca recalcularea pensiilor va continua, in afara de cele noua persoane care au fost implicate in proces.

Recalcularea pensiilor militarilor a declansat un scandal imens, multi dintre militari sustinand ca in urma recalcularii pensiile lor scad.

Ponta: Boc si Oprea trebuie sa raspunda penal pentru pensiile militarilor

In schimb, ministrul Apararii, Gabriel Oprea, si premierul Emil Boc au declarat in repetate randuri ca pensiile militare nu scad in urma recalcularii, ba chiar cresc in cazul pensiilor mici.

Nemultumiti de sumele trecute pe taloanele de pensie primite in luna ianuarie, multi dintre pensionarii militari au protestat in strada.

Scandalul pensiilor militare: Surupaceanu vrea interventia NATO

Si partidele de Opozitie au atacat dur decizia Guvernului de recalculare a pensiilor militarilor. In timp ce PSD cere revenirea la sistemul anterior, PNL anunta formarea unei comisii de ancheta in Parlament pe aceasta tema.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Traian Basescu recalculare pensii, #recalculare pensii militari ilegala , #presedinte