Basescu, despre referendumul din Ucraina: Cum ar fi sa vrea judetul lui Dragnea sa devina republica? (Video)

Luni, 12 Mai 2014, ora 14:25
2535 citiri
Basescu, despre referendumul din Ucraina: Cum ar fi sa vrea judetul lui Dragnea sa devina republica? (Video)
Foto: Adevarul

Presedintele Traian Basescu a comentat referendumul din Ucraina, de duminica, apreciind ca acesta este "nepermis de Constitutie" si afirmand ca Romania "nu recunoaste niciun separatism in Ucraina".

De asemenea, seful statului a facut o comparatie cu Romania, afirmand ca un astfel de demers in tara noastra nu ar fi permis de conducerea de la Bucuresti.

"Romania respinge sa recunoasca orice fel de separatism in baza unui referendum. Cum ar reactiona Romania daca judetul lui Dragnea ar vrea sa devina republica? Romanii n-ar recunoaste", a spus Traian Basescu, luni, intr-o emisiune la Adevarul live.

Referendum haotic in Ucraina: Separatistii prorusi anunta primele rezultate

Totodata, presedintele a spus ca Romania nu ar recunoaste niciun referendum al minoritatii romanesti din Ucraina, care ar cere alipirea la Romania, "pentru ca ar fi impotriva Constitutiei Ucrainei".

Vorbind despre actiunile din estul Ucrainei, seful statului a spus ca nu exclude ca Vladimir Putin "sa controleze tot ce e acolo" si a mentionat ca actiunile presedintelui rus "nu pot fi anticipate".

In plus, Traian Basescu a afirmat ca referendumul din Ucraina este "nepermis de Constitutie" si ca tara noastra "nu recunoaste niciun separatism in Ucraina".

Referendum haotic in Ucraina: Prima reactie oficiala a lui Putin

"Sunt un om care nu are incredere de regula in actiunile Federatiei Ruse. Ele sunt imprevizibile. Ce imi este foarte greu - sa accept ideea ca Vladimir Putin ar fi putut sa minta comunitatea internationala si sa spuna 'Noi le-am cerut sa nu mai faca referendumurile', dar pe dedesubt sa spuna 'Vedeti ca a fost doar o declaratie'. Cel mai facil lucru ar fi sa spui 'Putin ne-a mintit'.

Ar fi trebuit sa ne dam seama, adica serviciile de informatii ar fi trebuit sa prinda niste probe ca a existat un limbaj dublu. Eu nu exclud si posibilitatea ca Kremlinul sa controleze integral ce se intampla acolo. Nici nu sustin ca este adevarat, dar lucrurile ar putea fi undeva la mijloc", a declarat presedintele.

Basescu, despre Transnistria: Atata timp cat se limiteaza la declaratii si nu trag, lucrurile pot fi tinute sub control

Seful statului a precizat ca, in cazul Transnistriei, a recomandat liderilor de la Chisinau sa nu raspunda provocarilor.

"E clar ca va fi puternic afectata suveranitatea Republicii Moldova sau va fi destabilizata daca se face un tandem de separare Transnistria - Gagauzia. Am recomandat fratilor nostri sa nu raspunda prococarilor care vin din Gagauzia si Transnistria. Ca atata timp cat se limiteaza la provocari si nu trag, situatia ramane sub control", a mai precizat Traian Basescu.

Referendum in Ucraina Reactii din toata lumea: Votul e ilegal, nu-l recunoastem

Separatistii prorusi au anuntat, luni dimineata, primele rezultate ale referendumului din Ucraina, de duminica, privind autonomia politica fata de conducerea de la Kiev.

Liderul comisiei electorale a declarat duminica seara ca aproape 90 la suta din votantii din Donetk au votat pentru independenta. Referendumurile au fost marcate insa de violente, tensiuni si nereguli.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Traian Basescu referendum Ucraina, #Basescu judet Dragnea republica, #rezultate referendum Ucraina , #presedinte