Basescu, despre retinerea lui Voicu: Cine crede ca ma ocup cu chemari la DNA este copil

Vineri, 11 Decembrie 2009, ora 14:29
2399 citiri
Basescu, despre retinerea lui Voicu: Cine crede ca ma ocup cu chemari la DNA este copil

Presedintele Traian Basescu a declarat, la Bruxelles, ca nu-si aduce aminte sa fi mentionat numele senatorului Catalin Voicu in legatura cu arhivele DGIPI, si ca a aflat la Bruxelles despre chemarea intempestiva la DNA a lui Voicu.

Aflat in Belgia pentru a participa la Consiliul european de Iarna, Traian Basescu a ras la auzul intrebarilor jurnalistilor care i-au spus ca retinerea lui Catalin Voicu este legata de "dictatura din Romania".

"Cine ajunge la DNA se pare ca da vina pe dictatura", a zis razand, presedintele, dupa care a adaugat: "Nu-mi aduc aminte sa-l fi mentionat pe domnul Voicu, dar daca cineva crede ca presedintele se ocupa cu chemari la DNA, este copil. Eu am aflat aici, la Bruxelles, despre chemarea la DNA a senatorului Voicu".

Presedintele Traian Basescu a declarat, la mijlocul lunii octombrie, la B1 TV, ca afirmatiile lui Marian Vanghelie despre arhiva DGIPI pot fi reale, deoarece fostul ministru Dan Nica a pus acest serviciu secret la dispozitia presedintelui PSD Bucuresti, a lui Mitica Iliescu si Catalin Voicu.

"Teoretic nu poate (avea acces la arhiva DGIPI - n.r.). Dar poate, pentru ca acel serviciu a fost pus total la dispozitia lui Vanghelie, Mitica Iliescu, generalul care a fost la Serviciul Roman de Informatii si a lui Voicu. Intrebati cei doi ministri de Interne, Oprea si Dragnea de ce au plecat. Ce n-au vrut sa faca ei doi a facut Nica, desi a avut o discutie cu mine in care i-am spus sa nu o faca", a declarat Traian Basescu.

"Decenta in relatia dintre presedinte si presa"

In acest context, seful statului a tinut sa atraga atentia presei ca trebuie sa existe o decenta in relatia dintre mass media si institutia prezidentiala. "Cred ca a venit timpul sa introducem si o oarecare decenta. Ma uitam azi dimineata pe sinteza de presa si am vazut ca un sef al unui serviciu secret si-a crescut averea pe timpul lui Basescu. Ce treaba are presedintele? Un alt titlu spunea ca Basescu vrea sa-i momeasca pe liberali cu Isarescu.

Nu am discutat nimic despre acest lucru. Nu cred ca e normal ca orice se intampla sa fie legat de Basescu. Poate ca un nivel de minima decenta in relatiile presei cu presedintele Romaniei ar trebui sa existe. Poate, zic si eu, s-ar putea sa se considere ca nu este cazul", a conchis ironic Traian Basescu, la Bruxelles.

Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Europarlamentarul REPER Dacian Cioloş a declarat la Iaşi, după ce a fost întrebat de un bărbat dacă în spatele partidului din care face parte se află George Soros, că nu s-a întâlnit...
#Traian Basescu Catalin Voicu, #reactie Basescu retinere Voicu, #Catalin Voicu DNA , #presedinte