Basescu, despre Sanatate: Desi toata lumea se plange, nimeni nu vrea schimbarea

Vineri, 13 Ianuarie 2012, ora 19:26
2109 citiri
Basescu, despre Sanatate: Desi toata lumea se plange, nimeni nu vrea schimbarea
Foto: TVR Info

Presedintele Traian Basescu a anuntat, vineri seara ,ca a cerut premierului retragerea proiectului noii legi a Sanatatii, constatand ca, desi toata lumea se plange de starea in care se afla sistemul sanitar, dezbaterea publica a aratat ca nimeni nu doreste imbunatatirea lui.

Seful statului a explicat intr-o declaratie tinuta la Palatul Cotroceni ca dezbaterea a fost marcata de minciuni, manipulare, dezinformare, fiind si politizata.

Basescu: Dezbaterea pe Legea Sanatatii a fost marcata de minciuni si manipulare

In declaratia sa, presedintele a subliniat faptul ca, in prezent, sistemul sanitar este marcat de coruptie si ineficienta, iar anchetele publicate de presa in repetate randuri arata ca preturile la medicamente sunt inexplicabil de mari, prescriptiile sunt de multe ori exagerate, iar ilegalitatile sau chiar furturile din zona achizitiilor de aparatura medicala nu sunt deloc putine.

"Mai aflu ca, daca se aproba legea, vor avea prioritate cei cu bani. As vrea sa fim responsabili in ceea ce spunem, in momentul de fata se intampla la fel, nu oricine are bani sa mearga la un profesor care sa il opereze. Coruptia din acest punct de vedere in sistemul de stat functioneaza din plin, in niciun caz romanii nu sunt egali din punct de vedere ale sanselor, in sistemul actual!", a mai subliniat presedintele.

Basescu renunta la actualul proiect de Lege a Sanatatii

In aceste conditii, seful statului a reamintit ca toata lumea este nemultumita de sistem, se pare ca nimeni nu doreste schimbarea.

"Pacientii sunt nemultumiti de calitatea serviciilor medicale, medicii sunt nemultumiti de conditiile de lucru si de venituri, administratia e nemultumita ca an de an trebuie sa creasca contributiile la bugetul asigurarilor de sanatate(...)

Am tras doua concuzii: Una - nimeni din sistem nu vrea schimbarea acestuia. Sau foarte putini o vor, probabil medicii tineri sau medicii la mijloc de cariera. Deci spitalele nu vor schimbarea, medicii de familie nu vor schimbarea, sistemul de urgenta nu vrea schimbarea sistemului medical. Bineinteles, inteleg prin toate semnalele publice ca si o mare parte din public nu vrea schimbarea sistemului de sanatate", a declarat presedintele.

Basescu: Sunt interese gigantice in neadoptarea noii legi a Sanatatii

In aceste conditii el a anuntat ca a cerut premierului sa retraga proiectul din dezbaterea publica, precizand ca nu doreste ca specialistii care au lucrat la el sa fie batjocoriti public, sau sa devina "urmatorii inamici publici".

"O dezbatere civilizata ar fi putut imbunatati sistemul de sanatate", s-a aratat convins Traian Basescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Basescu legea sanatatii, #Basescu Raed Arafat, #Basescu sistem sanitar, #legea sanatatii , #presedinte