Basescu, despre Schengen: Iohannis, un mare castig de limba germana. Stroe dadea din maini pe acolo (Video)

Luni, 17 Februarie 2014, ora 13:58
3415 citiri
Basescu, despre Schengen: Iohannis, un mare castig de limba germana. Stroe dadea din maini pe acolo (Video)
Foto: Arhiva

Presedintele Traian Basecu a declarat, luni, ca numirea lui Klaus Iohannis in functia de ministru de Interne ar ajuta Romania in negocierile pentru aderarea la spatiul Schengen, deoarece primarul Sibiului este vorbitor de limba germana.

"La Consiliul JAI, cand se discuta Schengen, merge ministrul de Interne. Iohannis ar fi un mare castig in JAI, pentru ca vorbeste in mod cert cel putin limba germana, Stroe dadea din maini pe acolo.

Iohannis ar fi un castig de limba germana, important. Sustinerea Germaniei ar fi importanta, pentru a dezgheta sustinerea Schengen", a spus Traian Basescu, la emisiunea "Evenimentul Zilei", de la B1 Tv, adaugand ca "primarul unui oras mare nu are complexe".

Basescu ameninta: Ziua in care ii fac plangere penala lui Ponta nu e departe

Referitor la raportul MCV, Traian Basescu a explicat ca i-a rugat pe liderii europeni ca acesta "sa reflecte evolutiile institutiilor si sa fie capitol separat partea politica".

"Se vede clar ca institutiile functioneaza si sunt in progres. Se vede din raport ca institutiile functioneaza. Cand venim la Parlament se constata lipsa de instabilitate a legilor samd. Fratilor, Schengen este despre institutii! Si daca acest raport mentioneaza ca institutiile functioneaza si sunt in progres, care este rolul Parlamentului in spatiul Schengen?

Romania are un raport bun pentru spatiul Schengen pe anul 2013, MCV imi arata institutiile functionand si politicul cu mari probleme. Electoratul nu i-a ales ca sa schimbe Codul Penal, electoratul i-a ales ca sa traiasca mai bine, sa creeze locuri de munca, nu sa se protejeze creand penali si incompatibilitati", a spus seful statului.

Basescu, la Bruxelles: As putea sa fac echipa cu un ministru la Interne care s-ar numi Iohannis

Intrebat cum pot politicienii din Romania sa convinga politicienii din alte tari, presedintele a raspuns: "nu ii poti convinge, pentru ca politicienii sunt imorali nu numai in Romania".

"Am reprosat ca MCV a devenit un instrument pe care il folosesc pe plan intern unele state. Si a devenit o maciuca. Pe politicienii britanici nu o sa reusim sa ii educam, asa cum nu o sa ii educam nici pe ai nostri.

Nu este doar oportunism, este si incultura, si lipsa de proeuropenialism. A fi proeuropean inseamna sa nu discriminezi nicio tara a UE. Romania trebuie sa devina extrem de consistenta in a sustine necesitatea intrarii in Schengen. Altfel avem tot dreptul sa ne simtim marginalizati. Nu avem ce face decat diplomatic, pentru ca nu putem lua la bataie pe nimeni", a mai spus seful statului.

Presedintele Traian Basescu s-a intalnit, vineri, la Bruxelles cu presedintele CE Jose Manuel Barroso, prilej cu care a fost abordat din nou subiectul intrarii Romaniei in Spatiul Schengen, seful statului spunand ca este gata sa faca echipa cu un ministru de Interne pe nume Klaus Iohannis.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Traian Basescu Iohannis Schengen, #Basescu Iohannis limba germana, #Basescu Iohannis Consiliu JAI , #presedinte