Basescu, despre ziaristi de dreapta "mincinosi ca Antena 3": Le-am dedicat mandatul

Luni, 13 Octombrie 2014, ora 23:18
3500 citiri
Basescu, despre ziaristi de dreapta "mincinosi ca Antena 3": Le-am dedicat mandatul
Foto: Realitatea TV

Presedintele Traian Basescu a criticat din nou "ziaristii de dreapta", care afirma despre el ca ar avea un aranjament cu premierul Victor Ponta. Seful statului a recunoscut ca le-a "dedicat mandatul" acestora.

"Am constatat o campanie a unor ziaristi de dreapta, pe care eu ii etichetez ca fiind la fel de mincinosi ca echipa lui Ponta de la Antena 3, ziaristi de dreapta care au ajuns la concluzia ca presedintele Basescu e in aranjament cu Ponta. O minciuna ordinara. Oameni care m-au sustinut. Mai putin Alina Mungiu-Pippidi, pe care am dat-o afara de pe lista de la europarlamentare in 2009.

(...) Luati colectia Revistei 22, luati articole, bloguri si veti vedea ca sunt multi, le-am dedicat mandatul si atunci cand am vorbit de statul de drept, si atunci cand am condamnat comunismul. Am vazut cat de jos sunt oameni care sustin ca sunt de dreapta, care m-au sustinut o buna bucata de vreme. Sunt oameni carora le-am dedicat mandatul - le-am dedicat romanilor si le-am dedicat si lor - si azi vorbesc despre intelegerea mea cu Ponta.

Pe toate televizoarele, toti politicienii, toti ziaristii, cei mai multi niste nulitati, nu se ocupa decat de Basescu", a declarat presedintele, luni seara, intr-o emisiune la Realitatea TV.

Acesta a facut referire si la europarlamentarul Cristian Preda, care a anuntat recent ca s-a folosit de PMP pentru a ajunge in Parlamentul European.

"Ce mi-a produs Cristi Preda cu declaratia lui m-a dezgustat profund. A fost o eroare pe care o recunosc. Nu intotdeauna unde este carte, este si caracter", a mai afirmat seful statului.

Basescu, despre "blestemul" de a spune cuiva "rusine" si "panaramele parlamentare" de la televizor

Anterior, Traian Basescu spusese ca exista jurnalisti de dreapta care sustin ca seful statului acorda sprijinul la prezidentiale fie lui Victor Ponta, fie lui Klaus Iohannis.

"Din pacate, exista si asa-numiti jurnalisti de dreapta care sustin acest demers. Nu le spun 'sa le fie rusine', sa nu li se intample ceva rau, ca suna ca un blestem cand o spun eu", a declarat seful statului, facand referire la celebrul episod din campania la prezidentiale din 2009 "sa-ti fie rusine, Dinu Patriciu", dupa ce omul de afaceri a facut public un filmulet in care Traian Basescu pare ca loveste un copil. Amintim ca Dinu Patriciu a incetat din viata in luna august a anului in curs.

F.N.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Traian Basescu ziaristi dreapta, #Basescu mandat dedicat ziaristi, #Basescu ziaristi Ponta, #Basescu intelegere Ponta , #presedinte