Basescu, dezvaluiri despre intalnirea cu Iohannis: Nimeni nu da sfaturi nimanui

Joi, 18 Decembrie 2014, ora 12:06
12789 citiri
Basescu, dezvaluiri despre intalnirea cu Iohannis: Nimeni nu da sfaturi nimanui
Foto: Basescu Traian

Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, inainte de plecarea la Consiliul European de la Bruxelles, ca in intalnirea de miercuri seara l-a informat pe presedintele ales, Klaus Iohannis, despre pozitia sa la aceasta reuniune si ca nu i-a dat sfaturi acestuia, ci doar au schimbat informatii.

Presedintele Traian Basescu participa joi si vineri la Consiliul European

"Ceea ce am spus public a fost subiect discutat si cu domnul presedinte Iohannis. L-am informat cu privire la pozitia mea in acest Consiliu European", a spus Basescu, despre intalnirea de miercuri seara cu presedintele ales, Klaus Iohannis, de la Palatul Cotroceni, in pregatirea predarii-primirii mandatului.

Basescu si Iohannis se intalnesc, miercuri, la Palatul Cotroceni UPDATE

Intrebat daca i-a dat sfaturi presedintelui ales, Traian Basescu a replicat: "Nu, nimeni nu da sfaturi nimanui, ci doar schimbam informatii".

De altfel, presedintele Traian Basescu a tinut sa afirme in declaratia sustinuta la Aeroportul Otopeni ca participa la ultimul Consiliu European.

"Dincolo de faptul ca insusi Consiliul are noutati, si eu implinesc exact zece ani de participare la aceasta structura fundamentala a Uniunii Europene. A fost pentru mine onoare sa reprezint Romania in aceasta institutie a Uniunii si va asigur ca, in cei zece ani, am reprezentat interesele Romaniei la limita maxima la care puteau fi reprezentate, in raport cu principiile de functionare ale Uniunii, adica toti trebuie sa fie multumiti cand se termina un Consiliu", a mai spus Traian Basescu.

Tatiana Niculescu Bran, purtatorul de cuvant al lui Klaus Iohannis, a precizat, miercuri seara, ca intalnirea dintre presedintele ales si presedintele in exercitiu, Traian Basescu, de la Palatul Cotroceni, pentru pregatirea preluarii functiei prezidentiale, a durat o ora.

Este singura intalnire dintre cei doi presedinti, unul inca in exercitiu si celalalt ales, inainte de preluarea mandatului prezidential de catre Klaus Iohannis, dumunica, 21 decembrie.

"In aceasta seara, presedintele ales, Klaus Iohannis, s-a intalnit la Palatul Cotroceni cu presedintele in exercitiu, Traian Basescu, pentru un schimb de informatii legate de preluarea functiei prezidentiale, care va avea loc duminica", a precizat purtatorul de cuvint desemnat al lui Klaus Iohannis, Tatiana Niculescu Bran.

Si presedintele ales, Klaus Iohannis, a scris pe pagina oficiala de Facebook ca s-a intalnit la Palatul Cotroceni cu presedintele in exercitiu, Traian Basescu, pentru un schimb de informatii legate de functia prezidentiala pe care o va prelua dupa investirea de catre Parlament.

"Ma voi reintalni cu Presedintele Basescu duminica, tot la Cotroceni, cu prilejul ceremoniei festive prin care se va face transferul de putere", a mai scris Klaus Iohannis.

Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PNL şi PSD Bucureşti vor avea o întâlnire, marţi, 19 martie, cu consilierii municipali social-democraţi şi liberali pentru a cere convocarea unei şedinţe de Consiliu General...
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
#Basescu intalnire Iohannis, #Basescu Consiliul European Bruxelles, #Basescu Iohannis discutii, #Basescu sfaturi Iohannis , #presedinte
Comentarii
Poza inovator
inovator
rank 5
Basescu i-a cerut lui Iohanis sa-i mentina imunitatea?
Poza Ghilotina
Ghilotina
rank 5