Ziare.com

Basescu renunta la actualul proiect de Lege a Sanatatii

de Camelia Badea
Vineri, 13 Ianuarie 2012, ora 17:33

   

Basescu renunta la actualul proiect de Lege a Sanatatii
Presedintele Traian Basescu a sustinut vineri o noua declaratie de presa de la Palatul Cotroceni, la finalul careia a anuntat ca i-a cerut premierului Emil Boc sa retraga din dezbaterea publica proiectul noii Legi a Sanatatii.

Seful statului a afirmat ca dezbaterea din ultimele zile a fost marcata de minciuna, manipulare, dezinformare si politizare si a prezentat cateva argumente in acest sens.

De asemenea, Traian Basescu a sustinut ca, desi toata lumea se declara nemultumita de actualul sistem sanitar, atat medicii, cat si pacientii sau ceilalti factori implicati, situatia din ultimele zile arata ca toti acestia nu doresc schimbarea sistemului si se opun reformarii lui prin introducerea unei componente private, care ar fi adus mai multi bani in sistem.

In aceste conditii, seful statului a anuntat ca i-a cerut premierului sa retraga proiectul de lege din dezbaterea publica, aceasta fiind considerata incheiata.


Ziare.com a transmis principalele declaratii ale presedintelui in format LIVE TEXT:

- Sa constatam unde suntem dupa dezbateri fructuoase pe lege. S-a folosit masiv dezinformarea, vreau sa fac cateva precizari.

- Cea mai mare minciuna promovata continuu e legata de SMURD. Proiectul e si pe site-ul MS, si pe site-ul Presedintiei, continua minciuna: privatizarea sau afectarea SMURD. E o minciuna, altceva nu mai pot spune, cata vreme se continua manipularea.

- O alta poveste puternic sustinuta este ca se vor infrupta privatii din banii de sanatate, sau baietii destepti. Trebuie sa stiti ca acum se intampla acest lucru. Se scrie zilnic sau periodic despre preturile la medicamente, despre prescriptiile exagerate, despre datorii. Anchetele sunt o realitate, ilegalitatile, furturile la achizitia de aparatura medicala.

- Inteleg ca la urgenta totul este perfect si nu mai avem nimic de facut, poate reusiti sa aflati cat de dramatica e situatia in mediul rural. Eu cred ca mediul rural trebuie ajutat la fel de eficient, ca si acolo sunt tot romani, ca in zonele unde sunt televiziuni.

- Privatizarea spitalelor e o alta minciuna, e vorba de transformarea lor in societati comerciale sau fundatii pentru a putea avea acces la credite si sa isi achizitioneze singure cele necesare.

- Mai aflu ca, daca se aproba legea, vor avea prioritate cei cu bani. As vrea sa fim responsabili in ceea ce spunem, in momentul de fata se intampla la fel, nu oricine are bani sa mearga la un profesor care sa il opereze. Coruptia din acest punct de vedere in sistemul de stat functioneaza din plin, in niciun caz romanii nu sunt egali din punct de vedere ale sanselor, in sistemul actual!

- Va fi un pachet de servicii de baza care va fi oferit tuturor.

- O alta minciuna este legata de ideea ca aceeasi bani vor fi folositi de firme private. Proiectul de lege vizeaza largirea bazei de impozitare, pentru a aduce bani la buget. O alta sursa, pentru spitalele mari mai ales, va exista si atragerea de credite bancare in vederea echiparii spitalelor. Legea nu vizeaza mentinerea aceleiasi sume de bani pentru eventualii asiguratori privati, ci cresterea resurselor de finantare.

- Am mai vazut o ingrijorare: daca fuge cu banii firma de asigurari sau daca da faliment firma. Nu cred ca cineva ar concepe sa puna la dispozitie bani publici fara ca firmele sa fie reasigurate sau sa formeze un depozit.

- Acestea sunt aspecte care sunt in zona dezinformarii sau neintelegerii voite, nu vreau sa intru in zona politizarii.

- Va mai dau o cifra: in 2005, cheltuielile Romaniei cu sanatatea (CNAS si MS) au fost de 10,9 mld de lei. In 2011, au fost de 24,3 mld lei. Nu suprapun valoarea leului, a fost afectat de inflatie, dar ea nu a fost de 223% care sa fi mentinut suma aceeasi ca in 2005.

- Se prefigureaza doua mari probleme de deficite ale bugetelor: deficitul de la pensii si deficitul de la sistemul de sanatate.

- Sistemul de sanatate este inca suportabil, anul acesta a avut o contributie de la buget de 6 mld de lei, e mult pentru Romania, dar suportabil. Privind la cresterea an de an, lucrurile trebuie sa ne ingrijoreze. Introducerea sistemului privat reprezinta o necesitate.

- Nici eu nu sunt linistit stiind unele apucaturi, dar nu atat ale marilor companii private, ci apucaturi romanesti, neaose. Dar de frica acestui fenomen al coruptiei nu trebuie sa nu incercam sa mergem mai departe, sa nu punem sub control utilizarea banilor, dovedindu-se pana acum ca statul nu poate controla suficient resursa financiara.

- Constatari ale raportului comisiei prezidentiale: sistemul sanitar s-a adaptat rapid la o crestere a finantarii fara o crestere semnificativa a calitatii. Pacientii sunt nemultumiti de calitatea serviciilor, medicii sunt nemultumiti de conditiile de lucru si de venituri, administratia e nemultumita ca an de an trebuie sa creasca contributiile la bugetul asig. de sanatate. Sistemul este lipsit de performanta, sunt exceptii pe care le salut.

- Sistemul este lipsit de proceduri si este subfinantat.

- Sistemul este monopolizat de CNAS, politizat, ineficient, afectat de coruptie.

- Doua observatii. Una este legata de faptul ca nimeni din sistem nu vrea schimbarea, foarte putini o vor, poate medicii mai tineri. Spitalele nu vor, medicii de familie nu vor, sistemul de urgenta nu vrea schimbarea sistemului medical. Inteleg prin toate semnalele publice ca si o mare parte din public nu vrea schimbarea.

- Cer public retragerea proiectului care viza reforma in sanatate. Am discutat, o fac eu, pentru ca aici a fost comisia, aici s-a facut propunerea.

- Concurenta ar fi adus niste solutii de imbunatatire a sistemului de sanatate romanesc. Vreau sa le multumesc public acelor specialisti care au lucrat atat la raport cat si la proiect.

- Le multumesc mult, imi pare rau ca datorita conditiilor publice ei puteau deveni, dupa mine, urmatorii inamici publici. Nu vreau sa batjocorim niste specialisti, care au muncit fara bani, pentru a da un proiect care in dezbatere civilizata ar fi putut imbunatati sistemul.

- Dezbaterea se incheie aici, inteleg ca foarte multi sunt multumiti cu actualul sistem de sanatate.

Basescu: Sunt interese gigantice in neadoptarea noii legi a Sanatatii

Presedintele Traian Basescu a sustinut si miercuri o declaratie de presa la Palatul Cotroceni in care a explicat pe larg cateva dintre cele mai importante aspecte ale noii Legi a Sanatatii precum si o parte din tintele pe care aceasta si le propune.

Seful statului a afirmat ca exista "interese gigantice" pentru neadoptarea noii legi a Sanatatii din partea celor care permit acum "scurgerea printre degete" a miliardelor care vin de la buget in sistemul de sanatate.

Totodata, el a criticat dur ineficienta actualului sistem, in special a Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, si a tinut sa sublinieze apasat ca SMURD-ul este un sistem militarizat, care apartine statului, nu unui singur om, cu trimitere directa la fondatorul acestuia, Raed Arafat.

Seful statului a tinut sa precizeze ca a intervenit public in favoarea legii doar atunci cand a considerat ca "s-a depasit orice limita in dezinformarea populatiei".

Disputa cu presedintele precum si nemultumirile fata de prevederile noii legi in privinta sistemului de urgenta l-au facut pe Raed Arafat sa demisioneze din functia de subsecretar de stat la Ministerul Sanatatii si sa revina la Targu Mures, acolo unde a fondat SMURD-ul, in 1990.

Demisia sa a starnit reactii aprinse, atat din partea politicienilor Opozitiei, cat si a societatii civile. Dupa ce, miercuri seara, la Cluj Napoca s-au strans in piata centrala cateva sute de sustinatori ai lui Arafat, joi seara la Targu Mures au iesit peste o mie de oameni in strada, care au scandat lozingi anti-Basescu.

Miting pentru Raed Arafat, la Targu Mures: 1.500 de oameni in strada

Tot pe Facebook a fost anuntat pentru vineri un miting, la ora 14.00, in Piata Universitatii din Capitala, acesta urmand sa se incheie cu un mars de protest catre Palatul Cotroceni.

De asemenea, liderul PSD, Victor Ponta, a declarat ca noua lege distruge SMURD-ul si a lansat un apel la solidarizare pe Facebook, invitandu-l totodata pe Raed Arafat sa faca parte din viitorul Guvern USL.

In schimb, Raed Arafat a declarat public vineri ca le multumeste oamenilor pentru sustinere, dar ii roaga sa nu se lase manipulati politic.

"Multumesc mult oamenilor pentru sustinere. Dar ii rog pe toti sa nu se lase manipulati politic. Sa nu iasa in strada, sa nu raspunda la nicio chemare si provocare de pe internet sau de la televiziuni", a declarat, vineri, pentru Mediafax, Raed Arafat, precizand ca astfel de adunari ar putea degenera si afecta ideea de lege.

Pe de alta parte, in ultimele zile, la Ministerul Sanatatii, s-au purtat discutii ample pe tema noii legi, la care au participat reprezentantii Colegiului Medicilor, Colegiului Farmacistilor, lideri de sindicate, dar si reprezentanti ai Camerei de Comert Romano-Americane.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 14443 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
221 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

O chestie pentru basescienii infocati

L-au acuzat pe Arafat ca a cedat prea usor lupta cu sistemul . Uite ca si Baselu a cedat la fel de usor lupta cu sistemul ticalosit . Urmeaza demisia ?

 

Bate campii...fara eleganta! Nu convinge pe nimeni!

BOMBA-daca nu a iesit cum a vrut el,retrage legea din dezbatere publica...ce tupeu...ce aroganta!

 

Am primt textul discursului lui Basescu

In zilele de 12 si 13 ianuarie … citeva grupuri de elemente huliganice au organizat o serie de manifestări si incidente….
Cu toate insistentele depuse, timp de două zile, de organele politice, de partid, de consiliul popular, de conducerile intreprinderilor si de organele de ordine, aceste grupuri au continuat si si-au intensificat activitatea……
Din datele de care se dispune pină in prezent, se poate declara cu deplină certitudine că aceste actiuni cu caracter terorist au fost organizate si declansate in strinsă legătură cu cercurile reactionare, imperialiste, iredentiste, soviniste si cu serviciile de spionaj din diferite tări străine…….
au declansat, incă in cursul acestor actiuni antinationale, teroriste, o campanie desăntată, de ponegrire, de minciuni impotriva tării noastre…..
Mă adresez cetătenilor din Tg Mures cu chemarea de a da dovadă de inaltă răspundere si de a face totul pentru linistea si ordinea orasului lor, de a contribui la linistea si ordinea in intreaga tară…...
Regretăm foarte mult că s-a ajuns la o asemenea situatie, dar aceasta nu se datoreste organelor de ordine si unitătilor militare, care timp de de două zile au dat dovadă de maximă răbdare si ingăduintă fată de actiunile elementelor teroriste, fasciste din Tg Mures ci acelora care s-au pus in slujba agenturilor străine si care au actionat in mod premeditat…….
Nu trebuie să existe nimic care să impiedice actiunea noastră hotărită pentru a servi poporul, capitalismul, viitorul luminos al patriei noastre, al natiunii noastre!
Vă adresez, dragi tovarăsi si prieteni, dragi compatrioti, chemarea de a intări colaborarea si unitatea, de a face totul pentru libertatea, pentru constructia capitalismului, pentru bunăstarea poporului, pentru integritatea si independenta Romaniei!"

Textul integral aici http://www.amosnews.ro/2004/Ultimul_discurs_al_lui_Nicolae_Ceausescu-86856

 

va este dor de acele vremuri??

v-au placut impuscaturile si mascarada din decembrie 89??

Pentru victimele lui Voiculescu si Vantu

"Multumesc mult oamenilor pentru sustinere. Dar ii rog pe toti să nu se lase manipulati politic. Să nu iasă in stradă, să nu răspundă la nicio chemare si provocare de pe internet sau de la televiziuni", a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, Raed Arafat.

Basescu este singurul rezolvator de situatiune !!!!

dupa el potopul !!!!!

Basescu acuza minciuna si manipulare

Pai nu v-am spus eu...agenturili !

Traian Basescu fierbe de furie!

Sa-l auzim cum behaie ca "agenturile" straine au manipulat oamenii la Tg Mures

Behaia slugile lui Voiculescu

si cei care casca gura la ei

@ Cronos se pare ca urmeaza o noua decolare ...

... astfel graia si iubitul nostru Presedinte ca ... "iarna nu-i ca vara" ... asta e ...

Traian Basescu continua sa-I batjocoreasca pe toti

romanii ,prin derogarea de la limitele lui de competenta.Acest individ nedorit si dispretuit de o tara intreaga, de Uniunea Europeana, trebuie sa se supuna majoritatii romanesti si sa se retraga in barloguil lui de la Cotroceni si sa zica bodaproste romanilor ca-l mai hranesc ,deci nu mai este demult timp presedintele Romaniei si a devenit indezirabil printre romani,printre francezi,spanioli,germani.deocamdata romanii au o lege a sanatatii,aceasta lege functioneaza,p[rivatizarea servicilor medicale exista in Romnaia,dar din nefericire ,infractori corupti asemeni lui Cocos Dorin -Udrea Elena capuseaza banii publici din sanatate.

Basescu vinovat de uneltire!

Suntem intr-o tzara parlamentara, presedintele nu are drept de initziativa legislativa si el propune legi!
Zice de firme de renume, care sa asigure sanatatea in Romania, sa ia noi imprumuturi de la FMI pt dotarea spitalelor...
Asta nu e cu toate acas, Romania e deja destul de intadorata si nu produce bani!
Toata tzara traieste pe munca a 2...3 milioane de oameni!
Trebuie suspendat, nu stie pe ce lume traieste sau mai rau angajeaza Romania in afaceri care o sa ne duca la ruina!

USL a invins Romania , sistemul de sanatate .

Furturile vor continua ca si pana acum .
Eram in spital cand am vazut venind doctori care asmuteau lumea contra lui Basescu , nici vorba de vreun proiect de lege .
Omorau oameni si ziceau ca Basescu e de vina .

Urat lucru .

Sa vad cum voi reactiona fata de voi .

Ti-e frica de moarte Basescule?

Tot ca Ceausescu vei sfarsii

"tzara traieste pe munca a 2-3 MMde oameni" cine??

Cine sunt cei 2-3 MM de oameni? Sunt bugetari, parlamentari? ca doar n-or fi pensionari? Si ce culoare politica au?

 

 

Daca ar avea o secunda de constiinta

multi din mass media ar renunta la meserie ! Nu le ajunge saliva la cite orificii au de curatat!!

@ Cronos ...

... ziaristii si cei care critica puterea nu sunt pupinc(#)uristi de inalta clasa antici si de demult ca domnia voastra ...

@Cronos

s-a adeverit inca o data ca frica pazeste pepeneii ! Presedintele tau la fel ca si Ceausescu a pornit tavalugul , dar din fericire acesta nu mai paote fi oprit ! stii cum, cand te joci cu focul, incepi sa faci pi.pi in pat. referitor la aparitia presedintelui cu declaratii, daca o tine tot asa, in curand va depasi numarul de episoade de la "Tanar si nelinistit" ! ce tara avem, bai Cronos ca nu vrea sa se lase reformata de un dilentat !

HAHAHA !!!!! Base vorbeste de stat si de sistem

ca de 2 lucruri extratereste , independente , corupte , conduse de niste fiinte obscure si malefice si uita ca are aproape 10 ani de guvernare si 99% din oamenii din sistem sunt oameni politici mare majoritate a lor portocalii . E clar ca sistemul si statul e ineficient si corupt datorita oamenilor care il conduc iar Base are o mare vina pentru sistemul portocaliu pe care l-a creeat si politizat de la directori pana la oamenii de servici din institutii. Se fura foarte mult dar nimeni nu e vinovat .

 

GENIAL presedintele!

Cind vor avea nevoie de bani sa-i puna in plic ptr domn doctor romanii sa se duca la Antene, Realitatea si Arfat!!

Multumim prestatorilor din mass media pentru faptul ca ramen cu acelasi sitem de pe vremea lu Ceasca...

 

SMURD-ul s-a creat pe spatele ambulantei.

A fost sacrificata ambulanta unde erau profesionisti, au fost concediati oameni, pentru a se infiinta SMURD-ul.
Cica am preluat modelul francez... SMUR...
Hai sa fim seriosi! Nu s-a dorit decat concedierea personalului din sanatate! Pentru asta a fost nevoie de SMURD si de ARAFAT! In ceea ce priveste Raed Arafat... Maurul si-a facut datoria, Maurul poate sa moara!

Base demisia! Judecarea pentru inalta tradare!

Se vede ca nu e competent, nu stie sa conduca Romania, nu putem conta pe el!
Daca declara un razboi cu cuiva, ca i se parea lui oportun ...ce facea apoi? .. retragea proiectilele trase?!
Omul asta e un pericol!
Tzelui lui politic este ca populatzia Romaniei sa ajunga la 15 milioane de oameni!
Programeaza un genocid impotriva noastra prin distrugerea economiei, saracirea populatiei distrugerea invatzamantului si a sanatatzii!

 

 

Nu va bucurati prea repede !

Base a spus ca retrage legea din "Discutiile Publice" nu ca va fi complect eliminat proectul de lege. Sa vedeti cum va fi adoptata in regim de.....Urgenta !

Crucisatorul se enerveaza pe masura ce vorbeste!

Cam asa decurgeau si discursurile unuia pe care nu l-am mai vazut de vreun deceniu!

 

Basescu continua sa manipualeze ca un securist,

El nu a cerut nimic lui Boc Emil de buna voie,nu-si doreste nici o retragere a criminalei legi a nonsanatatii,facuta de nazistii ce misuna in preajma teroristului international Traian Basescu.Adevarul este ca Traian Baescu a aflat pe fir "scurt"ca ONU ,OMS, Uniunea Europeana au decis ca acest terorist ocupant fraudulos al Institutiei Prezidentiale romanesti,sa fie dus cat mai urgent in fata unui tribunal Penal International.Concomitent cu aceasta Traian Basescu isi simte sfarsitul aproape ,ii este frica pentru ca romanii ies in strada si-si exprima deschis dispretul pentru orice fapta antidemocrata si nonconstitutionala ,savarsita de acest individ,criminal international,Traian Basescu.

demisia

kriminalului oranjat
romani iesiti in strada , acum e momentul sa scapam de diktakioru'

singurul ce nu vrea schimbarea este dictatorul...

ca in decembrie 89 ne mai arunca o ciozvarta in scarba...
frica ca ar fi ajuns astazi la Targoviste...

iarasi toti sunt prosti doar el e atoatestiutorul CE STIE! iarasi ne face o mare favoare... dupa ce au sifonat 4 miliarde prin balcaza pe tocuri...

dar cu invatamantu, dar cu soselele, dar cu toate celelalte prostii monumentale?

tupeul basesciian si bataia de joc...
pana ieri toti pedelistii ne ignorau pe toti si isi continuau jaful zilnic...

cainilor le este frica... de aceia trebuie ca demonstratiile sa fie continuate pana la inlaturarea, judecarea si condamnarea tuturor celor ce si-au batut joc de noi de 2 mandate!

ca in 26 decembrie 89 la Timisoara... punctul 8... lustratia... comunistilor si securistilor trebuie facuta cu parul in mana!

DICTATORULE esti asteptat in Piata Universitati

ARESTAREA , ARESTAREA celui mai mare pericol

National.

Vinovati pentru aceasta intentie sunt acei medici care i-au dat verdictul de APT pentru cea mai inalta functie in stat.

In regim de urgenta sa fie arestati acei medici care au ascuns diacnosticul medical a celui mai mare pericol National = CANCER la BANUL PUBLIC.

Ce se intampla in sistemul sanitar CORUPTIA este vina actualei coaliti interlope politice care au politizat functiile publice.
Si femeiile de serviciu sunt angajate cu ordin de la Partidul Dosarelor de Lux.

Va dau un exemplu :

131 de miliarde de lei, debitele spitalelor nemtene
• la data de 31 decembrie 2011, cele 5 spitale nemtene datorau furnizorilor sume importante • in top se află Spitalul Judetean cu 94 de miliarde •
Situatia celor cinci spitale care functionează in Neamt a fost anul trecut putin mai bună decit in anul de dinainte, iar acest lucru reiese si din valoarea datoriilor care, pe parcursul lui 2011, s-au mai redus. Directia de Sănătate Publică Neamt a centralizat situatia referitoare la debitele unitătilor sanitare din judet, iar concluzia a fost că sistemul sanitar pare a fi pe drumul cel bun, dar mai e mult de furcă pină vor simti si pacientii ceva. Concret, la 31 decembrie 2011, toate unitătile sanitare cu paturi aveau datorii neachitate către furnizorii de medicamente, materiale sanitare ori alimente in valoare totală de 131 de miliarde de lei vechi............

mai multe pe :
http://www.monitorulneamt.ro/stiri/?editia=20120113&pagina=1&articol=31309

Cate persoane sunt arestate pentru JAFUL BANULUI PUBLIC din acest sistem ??

Alooooooooo112 ???

SMURD sa mearga de urgenta la Cotroceni , avem un BOLNAV CRONIC acolo....

Cu Raed Arafat cum ramane ??

Romania TREZESTETE

Traiasca Republica Securista Interlopa Romania
Aloooooooooooooo tuturor serviciilor ma refer....ma auziti ori auziti numai ce va convine ??

Cand veti scapa Poporul Roman de BUBA ??= Basescu+Udrea+Boc+Anastase .

Cand acest Popor nu vor mai avea servicii TRADATOARE de NEAM si vor scapa de GENOCIDUL BUBA??

Onoarea e de partea prostilor ca sa aiba un asemenea presedinte …

Totodata cer Opozitiei USL sa nu mai fie o mamaliga si sa dispuna, de urgenta, demersul de suspendare a Presedintelui. Nu sunt motive intemeiate pentru suspendarea lui ? Dictator intr-o democratie nu vi se pare un motiv cat se poate de neconstitutional ?

sekuristul Basesku si minciunile portokalii!

promisiuni, promisiuni, promisiuni....portokalii!...in spatele lor sunt furturile lui Udrea, baselu, boagiu, roberta videanu, bercoviciu, prigoana, blaga!...La puscarie cu "politicienii" rromanes!

Principiile manipularii bassesciene..fratilor !

1. Să distragi permanent aten­tia de la problemele sociale reale, indreptand-o către subiecte mi­no­re, dar cu mare impact emo­tio­nal. Poporul trebuie să aibă mereu mintea ocupată cu altceva decat cu problemele lui adevărate.
2. Să creezi probleme grave, care angajează masiv opinia pu­blică si tot tu să vii cu solutii. Un exemplu: să favorizezi violenta urbană si apoi să vii tot tu cu gu­ver­narea providentială care sal­vea­ză natiunea in temeiul legilor re­presive cerute de popor, cu pre­tul limitării libertătilor democratice.
3. Să aplici toate mă­su­rile dure treptat. Ceea ce ar duce la mis­cări populare, dacă se aplică intr-un singur pachet, devine dintr-odată suportabil dacă e livrat in portii anuale, conform unui program anuntat.
4. Să obtii acordul de moment al poporului pentru măsuri economice dure din viitor. Omul se obisnuieste cu ideea si inghite tot, dacă e prevenit si amanat.
5. Să te adresezi oamenilor ca si cum ar avea cu totii o gandire infantilă. In felul acesta, indrepti multimile spre un tip de gandire care nu face legătura dintre cauze si efecte.
6. Să faci tot timpul apel la sentimente si la reactii glandulare, nu la ratiune. Să incurajezi reactiile emotionale, pentru că sunt cel mai usor de manevrat.
7. Să tii poporul in ignorantă si in satisfactii ieftine, dar multe. Un sistem de invătămant corupt si nefunctional este instrumentul ide­al de a tampi lumea si a o controla.
8. Să incurajezi financiar acele mijloace de comunicare in masă care indobitocesc pu­bli­­cul si il tin legat de emisiuni si se­ria­le vulgare, ce trag inteligenta in jos.
9. Să stimulezi sentimentul individual de culpă, de fatalitate, de neputintă. Persoanele care nu mai au impulsul de a se revolta, devin turmă si sunt usor de controlat.
10. Să apelezi la toate cuceri­rile stiintelor pentru a cunoaste punctele slabe din psihologia individului si a multimilor. In acelasi timp, să discreditezi aceste cunostinte prin mass-media, astfel ca poporul să nu creadă in mijloacele si strategiile statale de manipulare.

A ajuns cutitul la os !!!

Mamaliga explodeaza ! Ne-am saturat de retardatii care conduc tara si de cainii lor de paza,scuristii !Rusine pupincuristilor ! Demisia Base,udreo si boace !

Poporul roman s-a trezit, insfarsit,

Sa vina elicopterul, in curtea Cotrocenilor, basescu isi face bagajul.
Pilotul trebuie sa seteze adresa de la Targoviste, pentru ca este in intarziere, trebuia sa fie gata de Craciun, au intarziat cu 19 zile.
Camorra portocalie este disperata, iesiti in strada si stati de vorba cu oricine, gata cu lacustele portocalii, eu am fost astazi in strada, toata lumea s-a saturat, toti portocalii pe care ii cunosc s-au ascuns, nu mai vezi unu, zici ca sunt ciumati asa se ascund, altii il injura si spun ca erau cu el de frica, aveau si ei un servici si familie, dar gata acum sa nu-l mai vada.
Ce banuia ca se va intampla tot poporul, s-a intamplat, asteptam zilele urmatoare.
Mai bine mai tarziu, decat niciodata,

Nu mai jubilati ....

... inca o victorie a UDMR . Meciul Basescu-UDMR =0-1 . Anuntul facut de UDMR, fara echivoc cu privire la sustinerea trecerii legii prin parlament si pozitia vadit contra actualei propuneri, este cauza retragerii legii, care lege asa cum voalat anuntase Basescu , urma sa treaca prin asumare de raspundere a Guvernului , a dus la aceasta stare de lucruri. Se impune si de aceasta data concluzia ca Basescu este grav bolnav, autoritarismul si convingerea proprie ca tot ceea ce face este bine , refuzul de a accepta orice propunere care modifica gindirea de baza a individului ,arata fara echivoc forma grava a paranoii acestui om. Fara nici o urma de gluma rog specialistii in astfel de cazuri ce acceseaza pe acest site sa se pronunte .

@patriot

- bre, nu citeste nimeni atat , fa o sinteza !

 

Tema principala: minciunile!

Nu alea cotidiene, care insotzesc orice discurs prezidential sau bocofan, ci alea spuse impotriva legii lu' Peste! Toata lumea minte, insa domnu' presedinte pune la locul lor orice zvon sau lucrusor!
In 2005, cheltuieli cu sanatatea, 10,9 mld. lei! In 2011, au fost 24,3, in crestere cu 223%!! Crestere accelerata, deci, trebuie temperata, sa nu mai luam deodat' din buge' consolidat!

 

Ia gandeste mai bine, poate o sa intelegi ca retragerea legii

e o miscare reusita pe termen mediu...
Actuala lege evident e proasta, asa ca nemultumirile generate de ea vor creste; in aceste conditii guvernul poate arata linistit cu degetul catre USL, spunand cu constiinta impacata: "am vrut sa dam alta lege,dar opozitia ne-a montat un scandal si am fost nevoiti s-o retragem"

m-a penalizat ziare.com ca am indraznit sa .

Pai dar cum .
S-a dezlantuit canonada propagandistilor , sa-i vad maine prin spitale .

Si asa era o miscare a doctorilor care spuneau la bolnavi ca Basescu e de vina ca nu sunt medicamente , nu ca le fura ei .... ca e saracie , ca nu sunt platiti bine , si asta desi in parcarile rezervate personalului medical , erau numai masini scumpe .

In loc sa vedem relele , ascultam urletele si injuraturile propagandistilor .

Traiasca spaga si comisionul !

Sistemul a invins !.Uraaa!Uraaa!Uraaa!

serban virgil

VOM REVENI PE INSERAT! ... in ce limba era scris?!
Toata lumea zicea ca teroristii sunt agentzi rusi, americani, unguri,...etc!
Vad ca in mortzii revolutziei au tras securistii-securisti, din Romania, colegi de-ai Cotrocelului si a altora ca el!!

Deci sub conducerea Presedintelui Jucator

si judecator, medic, ministru de snanate, premier si ce mai vrea muschii lui banii au fost kentuiti aiurea.
Cica ca Statu nu este eficac - Statu al carui repreentat este dl presedinte Eu Denunt ca nu fac nimic!!
Deci ce s afacem sa provatizam presedentia? Sau tara ?
Sau sa ii cerem demisa findca recunoaste ca este inutil ?

postacii pedelaci

sa mearga in Piata Universitatii si sa-si sustina stapanu'
e usor sa fii curajos pe ziare.com

"copilul" basescu s-a suparat

si-a luat "jucaria" si a plecat!daca nu este cum vreau eu ,atunci nu va fi nicicum!evident,din cauza coruptilor,precum si a lui ponta&antonescu!.l-a invins si pe asta sistemul!

Aia care sunt pe strazi sunteti voi ma?

Vai de capul vostru.
Nici nu stiu sa citeasca ce au primit pe afisele alea... ia spune Niculae? Stii ceva de asta?
Ia spuneti doctorilor, sunteti acum fericiti?
Spune Arafat-esti mandru de sustinatorii tai?

Din banii cui e platit acest prezident mediocru ?

Solutia este ca dictatorul sistemului sa zboare urgent, iar mai apoi profesionistii – izgoniti si batjocoriti de acest mediocru hahaitor – sa se intoarca si sa fie lasati in pace sa lucreze.

Totusi, persoanele dotate cu acele perfuzii in cap despre care va tot vorbeam nu au inteles inca, dupa 7 ani de mandat, ca Traian Basescu nu este platit din bani publici sa … "hahaisca ca proasta-n targ!"

Din banii cui e platit acest prezident mediocru ?"

Din banii FMI:
Enter Destabilization 1.1. This version of the destabilization program is less messy, offering plausible deniability for the western powers who are overthrowing a foreign government. It starts when the IMF moves in to offer a bribe to a tinpot dictator in a third world country. He gets 10% in exchange for taking out an exorbitant loan for an infrastructure project that the country can't afford. When the country inevitably defaults on the loan payments, the IMF begins to take over, imposing a restructuring program that eventually results in the full scale looting of the country's resources for western business interests. This program, too, was run in country after country, from Jamaica to Myanmar, from Chile to Zimbabwe. The source code for this program was revealed in 2001, however, when former World Bank chief economist Joseph Stiglitz went public about the scam. More detail was added in 2004 by the publication of John Perkin's Confessions of an Economic Hitman, which revealed the extent to which front companies and complicit corporations aided, abetted and facilitated the economic plundering and overthrow of foreign governments....

etc...

asculta un pic aici.
L-ai vazut pe tataie ala beat care nu stia sa citeasca pe pancarta?
Ala este sustinator a ceva?
Eu am studiat astazi legea si v-am plictisit cu subiectul asta astazi... cati din aia de acolo au facut-o?
Da'pentru analfabeti si manelisti... injuratura este cea mai la indemana.

Basescu le-a dat cu comunismul peste bot la toti!

Felicitari baieti! Ati reusit sa va adunati in strada peste 150 de participanti, mai precis 151 de participanti, cu tot cu jandarmi! Adica cam 0,01% din cati erati inscrisi cu mare pompa pe acest site! Toti batrani, fara educatie, nebarbieriti, cu IQ-ul proletariatului din perioada comunista! Sunteti o rusine nationala, mentalitatea voastra comunista, dorinta voastra de a opri Romania in loc se va rasfrange coplesitor asupra viitorului vostru si al copiilor vostri. Eu nu voi suferi pentru ca muncesc, in timp ce marea voastra majoritate furati, primiti spaga, sunteti asistati, sunteti bugetari sau pensionari de lux, nomenclaturisti, securisti sau pur si simplu niste prosti cu creierele spalate de interesele interlope a mafiei din sanatate trambitate de Antenele lui Voiculescu si Realitatile lui Vantu care nu aveti mijloacele necesare mereu sa platiti spaga imensa pentru o asistenta medicala adecvata ! Traian Basescu va merge la Viena iar voi veti merge la spitalele care scot mai multe cadavre decat oameni sanatosi! Veti da spaga ca la balamuc si doar BUNUL DUMNEZEU va mai poate scapa sanatosi!!! Doctorii romani merg pragmatic, pe bani, in timp ce voi vreti sa fiti vindecati. In mai putin de 6 luni, o sa va para rau ca legea nu a fost adoptata. Cand veti da spaga, va veti injura pe voi insati si nu pe Basescu, care a vrut sa schimbe lucrurile. Iar v-a ciuruit! Asta e viata!
Vreau voturiel celor care cred ca acesti comunisti spalati pe creieri nu trebuie lasati sa voteze in locul nostru, ci sa mergem la vot si sa castigam dreptul celui care munceste si plateste cinstit!

aha, cred ca ii e frica de ziua de maine

"va mai dau o suta de lei"

 

Pacat, mare pacat ca mass media din Romania

este net inferioara celei din Africa!!

da' Mobutu Sese Seko al nostru

cum ti se pare? e la inaltime?

Pentru "una": Mobutu al Ro. ar trebui schimbat,

...guvernul actual la fel. Multumita de raspuns?
Acuma raspunde si tu:
Cu cine ar trebui schimbat "Mobutu" si guvernul?
Cumva cu vreo alcatuire sodomica si asexuata ca USL?
Iar ca presedinte pe cine sa punem? Cumva pe profesorasul adormit coafat la Bruxelles, prada a unui acces de isterie de cate ori este trezit din somn inainte de pranz? Sau pe ucenicul de bolsevic fara educatie bun sa se joace cu masinutele? Sau mergem direct la sursa si alegem intre Felix si Ilici?
Draga "una", nu merita sa aduci CIUMA ca sa te scape de GRIPA!

Pacat

Cea mai vinovata pentru starea de criza perpetua morala si spirituala, in care se afla societatea romaneasca este presa, urmata indeaproape de Justitie si puterea politica. De ce in aceasta ordine? Pentru ca presei, devenita libera de peste 20 de ani, nu-i este impiedicata menirea de a informa corect, de a forma opinii si mentalitati morale, cu care omul sa convietuiasca firesc, in timp ce menirea Justitiei de a veghea la aplicarea legilor statului, astfel ca nimeni sa nu fie deasupra lor, care ar ajuta ca in politica sa razbata doar valoarea morala si spirituala, este ramasa sub influenta dinozaurilor dictaturii comuniste. In urma cu mai bine de 20 de ani, pastrand o mare parte din dinozaurii ei, am schimbat o dictatura comunista, cu un drum larg deschis nonvalorii, pe care se inghesuie catre administrarea tarii, mentalitati imorale si fara spiritualitate, formate si promovate de o presa pervetita, protejate de o Justitie obstructionata de interesele clasei politice rezultate.

kriminalii oranjati

sa fuga din tara in 24 de ore
mamaliga va exploda
oamenii tre' sa iasa in strada sa alunge lipitorile portocalii

Abia astept sa iesiti , sa ne intalnim si sa stam

de vorba !

Pai dar cum .

Am sa vin la tine cu decontul la spaga data la doctor .

Invit pe toti astia care dau spagi , sa le ia de la USL , de la voiculescu si propagandistii lui .

pt @Stan

deci tu zici ca Basescu e cel mai potrivit pt ca nu are nevoie la coafor? mda... e un argument. In rest... Ponta e mai comunist decat Basescu? n-are cum, plus ca, problema nu e cine e comunist (iti amintesti ca asta nu i-a deranjat pe romani cand il votau cu amandoua mainile pe Iliescu), problema e cine e hot! Escroc! Basescu asta e si nimic altceva! Intelegi? despre asta e vorba!

[pai de ce ma ghilo sa le ia de la USL

ca acum strang spagile astia de la PDL!si gasisera si calea sa le dam direct, fara intermediari!

dinescu, pe care il detest a spus , totusi, o vorba tare:

" ra.ha.tii nu stiu decat sa ... pu.ta ! cred ca la ro-marlani se referea. de fapt sunt, mai mult decat, sigur !

Au adus si gaura din steag...

Iliescu lipseste de acolo...unde esti bre?
Au nevoie de cineva sa faca revolutie. Unde ne sunt teroristii din 89? I-a vandut Nastase la pachet cu Petromul?

@Falcon, lasa te rog comentariile partizane, macar

Demonstratiile or fi imboldite de USL, nu-i vorba, dar dar harapul Arafat a fost capabil si de aceea va avea probleme PDL la alegeri, ca parca n-avea si asa destule.
Nu ca ceilalti "de dincolo de fileu" or fi mai breji, doar atat ca vor "dezbate" USLasii subiectul cazut pleashca electorala mai ceva decat a disecat GOP republican povestea cu Lewinski in USA. Asa un autogol nu vezi in fiecare zi la shiretul Base.
Recunoaste ca Base a facut apoi, cu demolarea mediatica a lui Arafat, o greseala in faza urmatoare de atac, exact ca la fotbal. Si l-au prins USLasii pe contraatac.
Retragand legea, a dat PDL-ul buzna in propriul careu de 16m, ca sa NU ia inca un gol si sa ramana stigmatizat la alegeri, precum au fost Crestin-Democratzii RFGisti in fieful lor Baden-Württenberg (cand dezastrul de la Fukushima i-a propulsat pe Verzi la Putere dupa domnia neintrerupta a CDU de la 2RM incoace (!!).
Asta ca sa vorbesc la nivelul mediu care domneste in onorabilul saloon Ziare.com.
Asta este parerea mea subiectiva soi nepartinica, ptr ca mi se falfaie de ambele "curente politice" __ca sa nu le spun tendintze de scurgere...

Se vor trezii romanii vreodata ? Nu cred.

Romani,de pro-sti ce sunteti,alti v-au hotarat
soarta si altii vo-r hotara pentru voi,in vecii vecilor !
O mana de tradatori de tara au scos in strada un popa in decembrie 1989,tot ei au adus minerii si au initiat un Targu Mures,tot ei va pacalesc si acum.
Daca vreti sa aflati adevarul asupra acestor demonstratii,de ce nu va puneti urmatoarea intrebare:
-Cum este posibil ca nimeni nu ia scos pe oameni in strada in 21 de ani sa ceara rezolvarea dosarelor grele,cum ar fi: Patriciu,SOV,Mineriada,Nastase si altii,dar acum oamenii sunt scosi in strada sa rezolve ce?Totul este anti Basescu dar nimeni nu ia scos pe oameni in strada sa demonstreze anti iliescu,cum asa?
Se vede ca multe dosare sunt spre finalizare si capate grele care au distrus Romania vor cade.
Chiar daca nu va incepe cu iliescu,sper sa nu scape nici unul iar Basescu sa demonstreze la prostime ca a vrut sa faca ceva pentru ei.Prostimea asta pentru care se zbate Basescvu ar trebui sa iasa in strada cat nu-i prea tarziu.

!?!

Nu -i mai cred nici daca vor spune ca anul nou incepe la 1 ianuarie. Sigur isi vor asuma apoi raspunderea sa schimbe asta iar CCR va spune ca -i constitutional.

 

postacii pedelaci

sa mearga sa-si sustina stapanu' in Piata Universitatii
e usor sa fii viteaz pe ziare.com

:-))

Mey voi USLasii iara nu suntetzi mai breji, dar la faza cu SMURD, Base s-a facut de fletz. Acum retrage Legea ... ca-i demoleaza PDLul, nu s-au asteptat la asa o reactzie a strazii. Ca-i plin acolo si de "echidistantzi" PNListi si alte piese de puzzle din USL, este alta mancare de peste, dar ca oamenii in general au primit negativ eliminarea harapului, asta-i clar. Altfel s-ar fi jenat 0,00% nea Base de ce spun aia in strada, lui ii este doar de tacuta majoritate care-i taxeaza PNL-ul cand lasa supararea sa rabufneasca la urne.

poporul comunist roman redivivus !

de ce drk l-ati lasat, atunci, pe ilici sa-l lichideze pe ceasca ?

Nu avem loc de voi ma...

Daca va adun pe toti "revolutionarii", nu aveti vacante cata scoala avem noi astia... vuvuzelele de pe aici.
Nu mi-am dat seama niciodata ce greu trebuie sa fie sa fiti atat de amarati si de lipsiti de posibilitati.
Voi de fapt nu intelegeti nimic decat daca va da gata "mestecata"informatia fie Antena fie Realitatea.
Uite ca in sfarsit fac si ei rating. Si nu le-a trebuit decat o mana de oameni platiti sa behaie ce li s-a spus de acasa de oamenii lui Niculae si ai lui "Che Guevara".

TOV.,docu......

Tare as vrea sa te aud cand vor veni la putere hamnesitii USLasi,in frunte cu manipulatorii lui Ponta si Antonescu.Crezi ca indivizi ca Niculae,Robert Negoita,vor inceta sa-i impinga pe cei ce vor veni la putere sa le creeze noi conditii de a casyiga de pe spatele nostru.

Basescu sa ne ierti ca 'nianuarie 'm fost beti !

Nimeni nu ramane surprins ca niciodata nu au fost scosi oamenii in strada sa demonstreze impotriva lui iliescu,cel care a pus mafia anti romana sa traga in fratii nostri in decembrie 1989.
Iliescu a organizat rasturnarea lui Ceausescu folosinduse de un popa maghiar,acum se foloseste de un terorist arab.

Romani,iesiti in strada si demonstrati contra justitiei care nu a finalizat dosarul reviolutiei si mineriadei,FNI-ului si tradatorilor de tara ca Patriciu,Nagy,Seres si altii.

nu mai schimba nimeni nimic ma.. stati linistiti.

Putem sa ne continuam somnul de veacuri.
Ne-a trezit un pic Carol si basescu asta tip aca istericu'', fara sa se gandeasca deloc ca noi suntem obositi. Ne-am nascut asa.... sa alegem pe unul de-al nostru-pe Crin.
Ma uit la isterica asta de la Realitatea... ce se bucura proasta ca-i instabilitate in tara...neam blestemat-cine ne mai salveaza din cloaca asta in care suntem afundati.
Iesiti sa-l salvati pe bietul Niculae, pe Ponta si pe ai lui.
De-aia se intampla de fapt tot ce vedeti. I-a deranjat Basescu calcand regula "fura si tu si furam si noi"!

Ia cu cu carbaxin

ca te prea ambalezi si mi-e sa nu-ti dauneze.

Basescu i-a ciuruit din nou

acum Basescu poate face legea cum vrea el fara sa mai asculte de consultarea iobagimnii uslase tradatoare de neam si tara - Basescu a aratat ca e cel mai tare

@Azi

Basescu cel mai tare din parcare! Basescu face legile in tara asta, prostimea trebuie sa se supuna!

Ia uite, nene, presu' ne pedepseste!!

Isi retrage jegu' de lege!! Asa se intampla, daca nu ne situam la inaltimea gandirii sale!
Io o sa-mi dau palme de rusine! El, sa ma pupe, mai bine, sa-mi treaca suferintza!!

 
 

postacii pedelaci

sa mearga in Piata Universitatii si sa-si sustina stapanu'
e usor sa fii curajos pe ziare.com

 

Proiectul de lege este al guvernumui si nu a presedintelui.

Ca atare guvernul trebuie sa se pronunte si nu presedintele.

Vom auzi care este voptiunea guvernului, care este asngajat in relatii cu Uniunea Europeana.
Guvetnul atr un program de reforme si alra varinanta nu este, reforma trebuie facuta.

@DEKAR

- ai perfecta dreptate vasi !

Hai, salut, ORD!

Tot pe'acisilea iti petreci tinereturile?!
Dar de care Guvern vorbesti ca n-am inteles? Ala a lu' dom Base de la Cotroceni sau ala a Romaniei?

Sa stii ca.....

Sincer te compatimesc.

@dumnezeu e portocaliu

- pai tu unde esti , curajosule ? sau postezi dupa iphone din mijlocu' stihiei ?

Ma gandesc la 2 lucruri :

Daca Baselu iese atat de des sticla cu explicatii pe o lege , nu are deloc incarcare , adica nu prea il viziteaza nimeni , nu are acte de citit si semnat , plictiseala-i maxima si frustrarea asisderea . Doi la mana , cred ca astia nu mai au bani , trebuie neaparat sa scoata legea asta pentru ca e ceruta de FMI care nu au de gand sa finanteze campania electorala a basescienilor daca nu se voteaza legea care privatizeaza o halca importanta pentru rechinii asigurarilor . Mai raman Hidroelectrica , Nuclearelectrica si Transgaz . Posta este vax , Sarea nu are stralucirea Rosiei Montane ( unde Baselu a incercat marea cu sarea si ungurii dinUDMR l-au pus cu botul pe labe ). Hopaaa ! Surpriza !!!! Cere retragerea proiectului de lege . Mai ca nu plange . Observ ca are ochii rosii . I-o fi murit hamsterul din borcan ? Oricum , eu cred ca va urma un imprumut de la FMI . Sunt sigur , chiar .

 

Tu nu gandesti: pur si simplu ti-a trecut ceva prin cap

Fiind vorba de o miscare de du-te - vino, de la urechea stanga la aia dreapta, ar fii bine sa te speli pe dinti.

Vezi , eu te inteleg .

Daca tu iti bagi un facaletz prin urechea dreapta si il scoti prin urechea stanga pentru ca asa te-a invatat mamica ta , iti inchipui ca toti sunt speciali ca si tine . Beeeep!!! Raspuns gresit . Nu toti au mamica ta , mai tragicomedian , nici limbajul tau , nici obrazul tau . Dar am invatat sa ne obisnuim cu smecheria si impostura , toate dublate de tupeul in limbaj . Trebuie sa avem grija de oameni asa de frustrati ca tine si colegii tai . Mai sunteti putine specimene si vom regreta cand nu veti mai exista ca sa ne reamintiti ca a existat Epoca de Aur si yesmenii de serviciu .

Fratele meu, nici FMI nu vrea legea asta. Aia nu sunt b.oi!

.

FMI nu vrea legea asta sau nu vrea schimbarea

sistemului de sanatate??

Din cite am inteles legea era in dezbatere deci legea se putea modifica !!

@Nedumeritu

- pai pana acum dupa parerea unora erau !

*nici FMI nu vrea..*

Nu va suparati, ati vorbit cu vreun responsabil de la FMI?

@Don Semaca

Sa ne gandim, ce treaba poate sa aibe un Presedinte? Poate pregati si efectua vizite in tara si strainatate, poate milita pentru respectarea drepturilor romanilor din strainatate, poate participa la sedintele Guvernului, poate supraveghea buna functionare a statului roman, inclusiv separatia puterilor in stat, poate militat pentru respectarea drepturilor romanilor si poate adresa mesaje Parlamentului, poate sa se ocupe de politica militara a tarii si de orice alte probleme ce tin de politica externa. Bine, in plus poate face cumparaturi in supermarketuri cu televiziunile dupa el, revelioane , botezuri, nunti si alte cumetri publice, si cam atat. Dar sezonul de petreceri s-a terminat, taratatele cu SUA s-au epuizat, Angelica nu-l mai consulta, asa ca intre timp, se ocupa de treburile Guvernului, Parlamentului si specialistilor.

nu inteleg...

daca aceasta lege e a guvernului si primul ministru e boc,el unde este in toata aceasta tevatura?eun stiu ca legea o discuta primul ministru,in momentul cand a fost aprobata de toti ajunge la presedinte,sau o fi alfel acum...cine mai intelege???in ultimele zile a fost ca uh hopa-mitica in guvernul romaniei,unul pleaca altul vine,dupa 2 zile nu mai e nevoie de el ca ar fi...vorbit ceva fara ministru de fata,o intreaga mascarada,Poate din decenta boc isi ia atributiile in serios,si jocul de sah sa-l lase deoparte...

Comandantului de nava ii frica si la tratament la Viena platit fiica

i-a dat ordin la sluga sa retraga Proiectul?!? Tovarasi dar avem nevoie de Legea sanatatii facuta de profesionistii din Sanate- pina atunci Casa de Sanate fura 8 miliarde de euro anual.

 

In loc ca USL si media sa lupte sa fie in Ro ca la Viena

si-au dat toata silinta ca sanatate sa fie in Romania ca in India!!

afara

cu karakatitza oranjata
romani sa-i dam afara pe kriminalii oranjatzi

ghee zum teufel

cam asa cred ca se spune la viena
PS cronos ! timpul tau a trecut
expresia de mai sus am auzit-o pe iadstrasse

Da baiatule am fost fericiti cand Ceausescua fost inlaturat

Vom fi la fel de fericiti cand Base va fi inlaturat
Ai priceput ?

Exact!

Nu impărtăsesc "bucuria" opozitiei pe forum, pe fondul greseli făcute de putere,cand a considerat că Legea Sănătătii e gata de dezbatere publică!
Legea asta trebuie să existe,gandită de profesionisti-hai,fie legat li de finantare!-,iar cei chemati să inchege legea,să-si lase culoarea,orgoliu si interesul material personal la (?!)si să gandească o Lege a
Sănătătii pentru toti cetătenii.
Iată cat de atacată e Constitutia care a fost concepută
numai pentru 10-15 ani ,iar acum are multe articole ce se
pot interpreta după voia celui cu toiagul!
Cu Legea ănvătămantului-ce are cateva bube ce coc-cu Legea Sănătătii,nu se ăpoate juca nici politicienii puterii si nici ai opozitiei!
Măcar pentru asta,doctorul Arafat trebuie felicitat!A
stopat o lege care nu avea elemente experimentate,ci aspect de ceea ce spunea Papa actual,CONSUMISM pe spinarea romanului.
Iar mie imi părea că cineva vrea să transforme PACIENTUL in Client!
Are de invătat si presedintele,că nu el trebuie să-i facă loby unei legi,ci autorii dacă sunt in stare!

@liberalul

nici privatizarea nu este solutia perfecta!in SUA sistemul este privatizat,mai putin veteranii si medicare-ul.cu toate astea doctorii se plang,asigurarile se plang.exista 43 milioane de americani fara asigurare medicala care aglomereaza urgentele si nu platesc niciodata nimic!doctorii taxeaza la maxim pentru ca stiu ca asigurarile vor plati doar 30%.ideea ca poti sa scoti profit din sanatatea oamenilor este de la inceput gresita!

Nu se poate "juca" liderii...

Trebuie sa asculte la tine inteleptule.
Ai inceput sa mirosi ce se intampla? Are legatura cu Niculae si cu Geoana si scandalul de astazi?

Cred GAZELE USL-amiste ca Basescu a cedat ? Aiurea

Basescu cere retragerea proiectului de lege de la DISCUTII si va solicita lui Boc asumarea raspunderii.

Asa ca tot ,,bazaitul gazelor,, USL este un fiasco propagandistic.
Urlatorii nu au rezolvat nimic , sunt NEPUTINCIOSI in fata guvernului si presedintelui.

Deci recunoaste cà s-a bàgat ca musca in ... calului ...

Ii e fricà de manifestatiile de sàmbàtà, dar cànd Dumnezeu vrea sà calci in stràchini, calci, n-o sà fie sàmbàta asta, o sà fie intr-o lunà, acesti bàieti oricum sunt terminati.

Acu' interesant va fi cum ne vom scàpa de toti mafiotii, nu numai de àstia ...

 

.

... pupincu(#)uristii Basescului sunt la datorie, nu scriu nimic ca nu sunt in stare insa depuncteaza pe rupte pe cei care critica pe marele Zeus. Ma intreb ce vor mai face dumnealor dupa ...

costelus2011

sa aveti parte de sanatate atit cit de dezintesat aparati actualul sistem de santate romanesc!!

Scopul era sa se faca o lege a sanatati buna si nu ca gruparile politice sa se rafuiasca prin sabia Arafat si slugile media! Meritau dezbateri (chiar si contradictorii)pe marigine legii!! Ar fi fost un pas IMENS daca se reusea reformarea sanatatatii !!

Dar ce stie comunistul ce-i capitalismul...

pe 24 ianuarie

la Iasi diktakioru' trebuie linshat de popor
abia il astept sa vina in capitala Moldovei sa joace hora unirii cu oamenii nenorociti de karakatita oranjata

Uite ma poti sa spui ca sunt un pupincu..samd

Pai voi atunci cand Base sustinea proiectul voi,trompetelor,ce ziceati?Huo ca nu-i in regula cu chestia asta,acum ca a renuntat la el,iarasi huo...poi hotarati-va,dragii mei,la ce capete jucati,sau pur si simplu va place scandalu'?...

costelus2011

eu nu am bestemat pe nimeni!! Atita timp cit d-voastra aparati mentinerea vechii legi din convingerea ca este optim pentru romani nu aveti de ce sa va ambalati sau considera blestemat! Cind ii spui unui om sa aveti parte de ... bani, e un blestem :)))

@ Goticul-e ... acest Presedinte se pare ...

... cel mai iubit de popor dupa Ceausescu, comform Constitutiei pe care eu constat ca o respecta cu cea mai mare strictete nu prea are dreptul nici sa "bage" nici "sa scoata" proiecte ... de legi ... dar la noi mai este o problema cei ce nu acceptam sa sustinem ca ne "tragem" din Traian Basescu suntem considerati accidentati din nastere ... de catre pupinc(#)uristii dumnealui ...

Se vede dupa limbaj ce aveti in capete...

Ce poti sa le ceri celor car enu-si pot infrana instinctele animalice pe aici pe ziare.com?
duceti-va mai "anti" si dati-i jos pe toti.
Sa ramaneti voi acolo sus cu pro.stia voastra cu tot.
Sunteti in strada din prostie sau platici de Niculae... nu stiti ce cautati acolo.
Cei ca voi merita sa fie condusi de Nastase si de Pinta si de Antonescu.

Chiar asa

dar atunci ce poti sa le ceri pupi.ncur.istilor care aplauda orice flatulatie a matelotului?.

ZIARE.COM trebuie sa-si asume raspunderea pentru..

... acceptarea de postari incitatoare la nerespectarea ordinii publice.
La acest articol forumistul,,dumnezseu e portocaliu,, abunda in astfel de incitari la revolta.. Desi semnalate ca postari inaecvate, Ziare.com le protejeaza, mentinandu-le active.

Rog SRI-stul de serviciu sa ia nota despre aceste incitari si despre tolerarea lor.

Bai vierme intestinal portocaliu ...

Trebuie sa nu facem nimic, sa nu avem reactie la nemerniciile portocaliilor, sa ne lasam batjocoriti de toti netremnicii astia pentru ca pupincuristii basisti sa fie linistiti. Bai ganganie portocalie, vrei sa fim ca femeia batuta de barbat si care-si justifica lipsa de reactie "ce sa fac, sunt alti barbati sunt mai buni ?". Bai netrebnicilor, bai nesimtitilor, bai jigodiilor chiar credeti ca va mai suportam mult ? Traiasca Romania antibasista !

bozgorii fac legea...?

k si in cazul SMURD si Taxa auto este un abuz asupra romanilor dar ce coincidenta ambele ministere sunt conduse de bozrii aia jegosi...! care numai bine nu ne doresc. Ar trebui sa iesim in strada pt asta sa o anuleze de tot !!!!!!!!!!!!

 

@ Cronos ...

... probabil in urma unor blesteme saptamana trecuta am avut un accident de masina cu entorse, cap spart, vanatai si o mana rupta. Si ca sa nu crezi am intrat in contact direct cu sistemul de sanatate. Nu am vazut SMURD-ul dar dupa felul cum am fost tratat de echipajul AMBULANTEI si de personalul din UPU nu imi ramane de cat sa le acord nota 200(doua sute). Asta e.

nu stiti sa mintiti!!

probabil ca ati avut un accident dar.... la nastere :))) !

Retrage proiectul de lege???

Retrage proiectul de lege??? Da pt ca are dreptul asta si vede ca cei ,ai galagiosi tantalai sint impotriva.
dar tu fatuca ULIVIA nu ai acest drept!!

USL cere un Pact National pentru Sănătate

Prin vocea lui Ponta, USL isi anuntă disponibilitatea de a incheia, impreună cu celelalte partide, un Pact National pentru Sănătate, "prin care profesionistii să ne spună nouă, oamenilor politici, ce trebuie făcut in anii următori": http://m.rtv.net/article/10628

Asumarea raspunderii pe Legea Sanatatii singura optiune!

La acesti maghiari cum ii numesti tu s-au dus Ponta si Antenescu la Congresul lor si i-au implorat in genunchi sa treaca in barca lor!Singura rezolvare este asumarea raspunderii guvernului pe Legea Sanatatii! Toti marii"medici" spagari cu viloaie si masini de fitze trecuti de 50 de ani nu vor nici o schimbare in sistem. Ei vor ca se se deconteze ca pana acum adica la o populatie a Romaniei de 27 milioane de oameni! Medicii isi copiau unii de la altii fisele medicale, *** luau medicamente cu nemiluita si foarte scumpe etc. Un adevarat macel al banului public. Nu mai vorbesc de spagi, de atitudinea personalului medical daca nu ii dai "atentia". Basescu a facut sistemului si opozitiei USLasa un mare favor. Dezbatere publica pe aceasta lege! Dar ei nu vor nimic. Nici dezbatere nici schimbare! Iar sistemul medical sa fie capusat si furat la greu! Unde mai pui ca statul este cel mai prost administrator al banului public. Boc trebuie neaparat sa-si asume raspunderea pe aceasta lege pentru a sfarama mamutzii din sistemul medical! Unde mai pui ca acest Astarastoae are 6 functii frate! Este un superman. Nu are varsta de pensionare si sa faca loc si medicilor tineri rezidenti? In sistem sunt foarte multi medici care sunt trecuti de 65 de ani! Daca ar iesi la pensie ar disparea masinaria de spagari!

Presedintele a pus pê fiecare in fata propriei raspunderi :

1. Puterea, care avea atitudine lipsita de unitate si coeerenta (interese UDMR, aparitia unui subsecretar de stat pe postul Opozitiei sa critice legea guvernului din care face parte, etc). Acum Puterea trebuie sa aleaga responsabil intre asumarea raspunderii sau temeneaua in fata intereselor Opozitiei si a mafiei din sistemul sanitar. Nu intamplator Presedintele a vorbit de interese enorme. Sa ne gandim numai la industria farmaceutica siu diin putinul pe care-l stim si din cat intuim, situatia e ametitoare.
2. Opozitia va trebui sa-si asume mai clar si mai transant, de data asta NIET-ul la orice schimbare. Da ! Ei se lupta din rasputeri pentru mentinerea starii pe care au instalat-o in tara si pe care o intretin cu incrancenare si nu fara mari cheltuieli (e suficient sa ne gandim la cheltuielile cu mass-media – nu-i vorba ca la Realitatea Tv , de exemplu intra prin intermediari si bani rusesti ). Starea sistemului de sanatate este rea. Babul public este cu vigoare si fara intrerupere sifonat . Se cheltuie mai mult pentru rezultate in scadere. Degradarea continua. Opozitia, prin atitudinea sa zice ca asa este bine si ca situatia trebuie sa continue. Au ajuns prea departe, peste limite, si lucrurile se vor intoarce impotriva lor poate mai devreme decat ne imaginam. Inaintea alegerilor.
3. Presa (care nu poate fi separata in aceasta discutie de cetatenii pe care-i « lucreaza »/formeaza) ,presa care manipuleaza si politizeaza in directia intereselor patronilor, care interese nu-s si ale cetatenilor. Cetatenii se vor trezi, din ce in ce mai multi. Deja constatam ca cetaenii isi exprimau nemultumirea fata de sistemul sanitar, fdar tot ei, manipulati de presa si-au exprimat nemultumirea despre proiectul unei legi pe care nu-l cunosteau decat din « interpretarile » aceleiasi prese. S-au exprimat, deci si legea a fost retrasa. Sunt nemultumiti ca a fost retrasa si ca ramana cu sistemul de care se plangeau . Ce vor ? Vor schimbare , ameliorare sau vor sa continue cu ce este si se tot degradeaza ? Vor sa dea spaga, sa plateasca pentru medicamente si servicii din ce in ce mai scumpe si nu o data ineficiente sau inutile ? Vor ca haosul sa continuie, fara control si fara nicio ordine, lege stricta ? Vor ca cei intr-adevar bolnavi sa munceasca si altii sanatosi sa fie pensionati pe caz de boala de medici complezenti ? Ce vor ? Vor sa mearga tot asa, spre si mai si ? Ok ! Atunci sa inghita si sa taca. E bine si va fi si mai bine !

Cred ca lucrurile se vor cerne cat de curand. In ciuda aparentelor, USL nu iese deloc intarita din aceasta « lovitura ». Si mai cred ca gestul Presedintelui e unul dur, dar necesar. Da ! Fiecare trebuie sa-si asume responsabilitatea ! O lectie pentru fiecare !

Basescu le-a fat Sah-Mat!

Acum sa nu-i mai auda pe niciunul ca se vaita ca sistemul de sanatate nu e bun!
sa vedem pe ce motiv mai iasa maciucarii USL in strada?
Sa vedem, ce-o sa le mai spuna USLamistii, bolnavilor, cand se vor plange ca actualul sistem nu e bun!
Va place sistemul actual?
Folositi-l!
Dar sa nu va mai plangeti!

USL s-a impuscat singura in cap!
Abia acum urmeaza agonia! )))

 

Ti-e frica de popor Basescule?

Tot ca Ceausescu vei sfarsii

Care popor bre?

Aia 500 de maciucari USLamisti care mereu ies in strada, de fiecare data cand e rost de scandal? ))))
Pai sa vezi matale acum, cand isi da lumea seama de clapa pe care le-a tras-o USL!
Si , mai ales Arafat, sa vezi tu de-acum inainte ce scatoalce o sa ia arabul!
Pana acum n-a aparut nimic la suprafata )))
Ai putintica rabdare ca marinaru stie foarte bine ce face!
USL inca nu si-a dat seama de capcana in care s-a bagat singura! ))))

@ veni- vidi -vici

ssitemul nu e bun, pentru ca e condus prost! cand bolnavii se vor plange, sa spuna Basescu ce a facut cu banii lor, de ce a desfiintat spitalele si de ce vroia sa dea banii din taxe la firme private!de ce face el legi si le retrage! de ce a dus poporul in ruina si foamete, ca el conduce! de 7 ani!

postacii pedelaci decerebrati

sa mearga in Piata Universitatii si sa-si sustina stapanu'
e usor sa fii curajos pe ziare.com

ptr. veni-vidi si ce-o mai fi

iti dau dreptate , asa e , asta vrea Basescu acum .....sa nu se mai deal nici un ban la sanatate .
Asa vrea sa-i pedepseasca pe toti oponentii .
Ai perfecta dreptate .
Sper ca opozitia sa aiba atita sange in instalatie sa-l ia pe Duta la rost , impreuna cu toti banii platiti pe seama taxelor pe tigari etc .....si sa se ceara dovada existentei acestor bani.
Sa se razbune Basescu , foarte bine , ....le doresc minte munta la USL-asi sa-i dea lovitura finala pe exact rautatea lui Basescu.
Ajunge !

afara cu vampirii oranjati

Romania trezeste-te
e momentul sa iesim in strada sa alungam ciuma portocalie

@Cronos ...

... adevarat graiesti unii mai au si accidente dar unii sunt ca si calul cu obloane nu vad numai ce spune stapanul pentru ca auzul dumnealor lipseste. In afara de marile realizari ale domnului Presedinte Basescu combinate cu coasele domnului Boc si cu gondolele Doamnei Udrea ce mai vedeti ... pacat de obloane ... dar mai ales de educatia dumneavoastra, cred ca este asemanatoare cu a mult iubitului nostru Conducator ...

Securistul Basescu ordona retragerea legii ***

Basescu e o hiena,sfasie cand se crde puternic si bate in retragere,smechereste,cand il cuprinde frica.numai om nu este Traian Basescu si habar nu are cum se comporta un barbat onorabil.Traian Băsescu, nu a dat dovadă, vineri, in cea de-a doua declaratie de presă sustinută in această săptămană la Palatul Cotroceni, nici de bun-simt si nici de bună crestere si nu si-a cerut scuze fată de doctorul Raed Arafat. Seful statului roman s-a rătoit ca o tată in piată, de data aceasta nu doar la fondatorul incontestabil al SMURD, dar a incercat să le dea capete in gură si celor (analisti, comentatori, jurnalisti ori oameni de pe stradă) care au arătat adevărata fată criminală a Legii Mortii, pe care domnia sa o promovează cu o incăpătanare ce tine de anumite probleme.Speriat de moarte de reactiile romanilor care au inceput să iasă in stradă, că Ţara a inceput să fiarbă, presedintele Romaniei a făcut in aparentă un pas inapoi, ordonandu-i Prim-Ministrului Romaniei retargerea proiectului scelerat al Legii Mortii. Pe care seful statului roman si o brumă dintre sustinătorii săi il denumesc in batjocură, Legea Sănătătii...(sursa Cotidianul.ro)

Iata argument de presedinte!

Zice Basescu: de ce acuzati ca se va fura daca se promulgam legea,ce acum nu se fura? Asta este tara, dupa ce 8 ani regimul Basescu lupta impotriva "sistemului ticalosit"! Si a participat la lupta si madam Macovei si Videanu si Blaga si Boc si Udrea si mai nou Oprea si 'oastea de stransura"!Prea ne crede pe toti prosti (sunt destui aici pe blog!)!

Domnule, doar cand fura opozitia, se numeste furt

Cand fura ai lui, se numeste 'absorbtie de fonduri de la ... [care o fi]'.
Asa a fost de cand lumea si asa va fi si de acum inainte.

Una din două!?

Cine mai crede in Băsescu, or e marinar, or s-a bucurat de privilegiile si hotiile portocalii!?

Tie iti place ma?

Ca te infunda medicii cu medicamente pentru care au fost plimbati de producatori la mare si la munte la "prezentari"?
Ai ideee cat ca.cat mananci pentru ca medicii sunt vanduti si sitemul este varza?
ASTA era in lege analfabe.tilor.
Nu voiai sa ai un spita cum trebuie mobilat, curat, cu personal calificat samd. ASTA era in lege.
Nu voiai sa stii ce se face cu banii dati de tine la CNSAS? ASTA era in lege.
Invatati sa cititi. Nu a zis nimeni ca se desfiinteaza SMURD sau ca se vinde sau privatizeaza. Uite cati oameni urla acolo fara sa stie de ce.
Ei sunt poporul... cateva sute de oameni..
Habar nu au ce vorbesc. cica nu mai au acces la serviciile de sanatate... NU E ASAAA! De fapt toti vom avea dreptul si cine va voi va avea si mai mult acces daca plateste mai mult.

basescu cere

ha ha ha a retras legea deoarece dezbaterea publica nu ii e favorabila (de parca alte legi care s-au adoptat au avut sustinere publica)--aiurea -- a retras-o ca au iesit oamenii in strada si ii e frica .ha ha ha . oricum , numai aberatii si minciuni . jet

 

Ăsta-i crudul adevăr!

A retras legea pentru că A ascultat insfarsit,că legea pică la dezbatere publică!
Asa cum ar fi căzut toate!A nu se intelege că nu sunt
necesare aceste legi,ba din contră!La cativa ani distantă,nici Constitutia numai corespunde.Dar nu trebuie corectată de niste slugoi ce pleacă din partid in partid!
Sper din toată inima ca Legea să fie gandită de cine e in drept ca specialist si corelată pe cat posibil cu
managementul financiar!
Mă uimesc postacii portocalii!Ei nu au simturi din cele
omenesti,de parcă sunt extraterestrii!Ei continuă să creadă că Băs-Boc sunt INDISPENSABILI Romaniei!
P.S. Să mai pun un I,să nu mai pun...
Oricum,nu-mi plac "revolutiile"de tip Ilici!

De ce nu mai?

Omorata-i pe cei care nu gandesc ca voi. Oricum sunt toti hot.i, pr.osti, analfabe.ti samd.
Voi sunteti cei buni, voi STITI, ce mai aveti nevoie de ceilalti.
Ai citit proiectul legii? ce era rau in ea?


Prima   1   2   3   4   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor