Basescu, din nou presedinte dupa ce uneste Romania cu R.Moldova? Ce spune fostul sef de stat

Luni, 06 Aprilie 2015, ora 19:44
5823 citiri
Basescu, din nou presedinte dupa ce uneste Romania cu R.Moldova? Ce spune fostul sef de stat
Foto: B1 TV

Traian Basescu a vorbit, luni seara, despre posibilitatea de a deveni presedinte al Republicii Moldova si, dupa o eventuala unire, din nou seful statului roman.

Intr-o emisiune la B1 TV, jurnalistul Sabin Orcan i-a prezentat fostului sef de stat un scenariu aparut in presa, si anume ca Traian Basescu si-ar dori sa devina presedinte al Republicii Moldova si, dupa o eventuala unire cu Romania, sa ajunga din nou pe fotoliul de la Palatul Cotroceni.

"Astea-s speculatii de oameni, as spune, chiar cu un nivel redus de responsabilitate. Cum sa te poti gandi ca un fost presedinte al Romaniei uneste patriile? Cele doua tari se vor uni de bunavoie in 20 de ani si, de nevoie, si maine", a lamurit Traian Basescu.

Basescu: Daca Moldova ar depune acum cererea de aderare la UE, ar fi refuzata

Jurnalistul Ion Cristoiu a subliniat ca s-a vorbit despre "posibilitatea ducerii lui Daniel Morar (fost procuror sef al DNA) acolo", pentru a lupta impotriva coruptiei la nivele alarmante in Republica Moldova, insa Traian Basescu a negat speculatia.

"Nu, niciodata nu s-a pus problema", a declarat fostul presedinte, recunoscand in acelasi timp ca "e o mare problema coruptia si ziaristii (moldoveni - n.red.) spun 'DNA, treceti Prutul!'".

"Trebuie spus 'DNA, va ordon sa treceti Prutul!'", a dezvaluit fostul sef de stat ca le-a sugerat jurnalistilor moldoveni, in timpul unei conferinte de presa tinute cu ocaziei vizitei la Chisinau de saptamana trecuta.

Fostul sef de stat roman a mers intr-o vizita la Chisinau, joi si vineri, la invitatia liderului moldovean Nicolae Timofti. Basescu a fost decorat cu Ordinul "Stefan cel Mare", decoratia militara suprema a Republicii Moldova, de catre Timofti.

Traian Basescu in vizita privata la Chisinau: A fost decorat cu Ordinul "Stefan cel Mare"

Presa a relatat ca Traian Basescu a mers la Chisinau pentru a primi cetatenie moldoveana, insa fostul presedinte a declarat, joi, ca va reveni in viitor cu aceasta solicitare, intrucat situatia politica actuala din Republica Moldova nu este "propice" pentru un astfel de demers.

Basescu: Voi veni cu solicitarea de a deveni cetatean al Republicii Moldova. Acum situatia nu e propice (Video)

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Basescu Moldova, #Basescu Moldova presedinte, #Basescu Moldova Romania unire , #presedinte