Basescu, discutii cu Ponta si Cazanciuc la Cotroceni, in "camera alaturata"

Luni, 24 Noiembrie 2014, ora 20:40
14588 citiri
Basescu, discutii cu Ponta si Cazanciuc la Cotroceni, in "camera alaturata"

Dupa ceremonia depunerii juramantului celor doi noi ministri, Bogdan Aurescu (MAE) si Hegedus Csilla (Cultura), presedintele in functie Traian Basescu a parasit sala de la Palatul Cotroceni impreuna cu Robert Cazanciuc, acestia fiind urmati in scurta vreme de premierul Victor Ponta.

Conform Digi 24, premierul Victor Ponta a fost invitat la discutii "in camera alaturata".

Imediat dupa terminarea ceremoniei, luni seara, presedintele in functie s-a deplasat inspre ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, parasind sala impreuna cu acesta, nu inainte de a trece pe langa premierul Victor Ponta, caruia i-a adresat cateva cuvinte.

Conform Digi 24, Victor Ponta l-ar fi intrebat pe presedinte: "Deci ne vedem la CSAT?", moment in care Traian Basescu a replicat: "Ne vedem in camera alaturata", adica in Sala Unirii. Seful Guvernului a raspuns afirmativ, urmandu-l.

Discutiile au loc in contextul in care fosta sefa a DIICOT, Alina Bica, a fost suspendata din magistratura, ea fiind arestata preventiv. Alina Bica este suspendata din functia de procuror al DIICOT si suspendata provizoriu din magistratura, pana la o solutie definitiva. Ea este cercetata, alaturi de mai multi deputati si sefi ai ANRP, in dosarul privind reconstituirea dreptului de proprietate asupra unui teren din Bucuresti, cu prejudiciu de peste 62 de milioane de euro.

DNA: Dumitrean si Bica s-au sustinut una pe cealalta. Activitate abuziva, infractionala - Ce spun martorii

Arestarea preventiva a fost dispusa de ICCJ si pentru celelalte trei persoane retinute de DNA in acest dosar: Lacramioara Alexandru, Dragos Bogdan, fost vicepresedinte al ANAF, care au facut parte, si ei, din comisia care a acordat despagubirile, si cel care a evaluat terenul, expertul evaluator Emil Nutiu, toti acuzati de abuz in serviciu.

Fosta sefa a DIICOT, Alina Bica, suspendata din magistratura (Video)

Decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) vine dupa ce DNA a solicitat arestarea preventiva a Alinei Bica, iar CSM a incuviintat aceasta masura.

Fosta sefa a Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) a fost retinuta joi seara, dupa ce a fost audiata la sediul DNA, iar procurorii au dispus inceperea urmaririi sale penale pentru abuz in serviciu.

Alina Bica a venit de bunavoie la arestul Politiei Capitalei sambata dimineata, insa a contestat decizia de arestare preventiva la aceeasi instanta.

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#Basescu discutii Ponta Cazanciuc, #Basescu discutii Ponta luni seara , #presedinte