Basescu, dur cu PDL: Iesiti la lupta, nu asteptati ca USL sa faca gafe

Joi, 14 Februarie 2013, ora 20:59
2365 citiri
Basescu, dur cu PDL: Iesiti la lupta, nu asteptati ca USL sa faca gafe
Foto: Digi 24

Presedintele Traian Basescu a avut, joi, o atitudine dura fata de liderii PDL, pe care i-a acuzat de non-combat cu USL. "Asta nu este politica pe care o faceti, trebuie sa iesiti la lupta", a spus Basescu.

Traian Basescu s-a intalnit cu mai multi lideri ai PDL din judetul Cluj, unde s-a dezbatut situatia din partid.

"Asta nu este politica pe care o faceti, trebuie sa iesiti la lupta, nu trebuie sa asteptati ca USL sa faca gafe, daca numai stati, nu aduceti voturi", ar fi spus Basescu.

Basescu: PDL se indreapta catre zona marginala a politicii, nu are prezidentiabil

Fostul prefect de Cluj, Florin Stamatian, participant la intalnire, a confirmat ca Traian Basescu a reprosat partidului "letargia" in care se afla.

"A fost o intalnire informala. Trebuie subliniat indemnul presedintelui ca PDL este, la ora actuala, intr-o letargie si trebuie sa isi inteteasca actiunile si ca ar trebui sa explice mai mult masurile luate de Emil Boc care au fost masuri absolut necesare pentru tara.

A fost o discutie ca ceea ce s-a facut s-a facut corect in mandatul lui Emil Boc ca premier. S-a subliniat, si toata lumea a fost de acord, ca in momentul de fata nu avem un prezidentiabil cu care sa fim siguri ca mergem la victorie in 2014", a spus Stamatian.

La intalnirea cu Traian Basescu au participat, printre altii, primarul Emil Boc, liderul PDL Cluj, Daniel Buda, vicepresedintele PDL, Alin Tise, fostul prefect Florin Stamatian, primarul municipiului Turda, Tudor Stefanie, consilieri locali si judeteni.

Boc: Nu voi candida la sefia PDL

Dupa intalnire, presedintele Traian Basescu a declarat ca a mentionat numele lui Emil Boc pentru sefia PDL ca sa scape de intrebari, precizand ca nu l-a convins pe acesta sa candideze.

"Nu, dar asta stiam de la inceput, eu am spus numele asta ca sa scap de intrebare", a spus Basescu.

Intrebat in continuare daca l-a convins pe Boc sa candideze din partea PDL la Presedintie in 2014, seful statului a raspuns: "Asta e altceva".

Primarul Emil Boc a declarat, la randul sau, la iesirea de la intalnire, ca ceea ce a spus anterior ramane valabil, si anume faptul ca nu va candida pentru sefia PDL.

Intrebat daca ar putea deveni candidat din partea PDL la Presedintie, Boc a raspuns: "La presedintia de bloc de la mine, de la asociatie".

Presedintele Traian Basescu a fost intrebat, joi, cine ar fi cel mai potrivit lider al PDL dintre Elena Udrea si Vasile Blaga, raspunzand ca primarul Clujului, Emil Boc.

Conventia Nationala a PDL pentru alegerea noii conduceri urmeaza sa aiba loc in 23 martie.

Basescu: Nu comentez steagurile secuiesti din Ungaria, acolo face fiecare ce vrea

Presedintele Traian Basescu a refuzat sa comenteze ca zeci de steaguri ale Tinutului Secuiesc au ajuns in Ungaria pentru a fi arborate de catre primari, apreciind ca acolo "face fiecare ce vrea".

"Sincer sa fiu nu as comenta subiectul, pentru ca in Ungaria face fiecare ce vrea. Important e ca un steag ilegal sa nu se afle pe o institutie a statului roman, unde avem in lege ce steaguri trebuie sa fie pe institutii", a spus Basescu.

Parlamentarul Nemeth Zoltan (Fidesz) si primarul Szabolcs Attila (Fidesz-KDNP) au anuntat, potrivit MTI, ca peste 30 de primari din Ungaria vor primi, la Budafok-Teteny (un sector al Budapestei - n.r.), steaguri secuiesti.

Secretarul de stat in MAE ungar Nemeth Zsolt afirma, in urma cu o saptamana, ca maghiarii din Transilvania sunt supusi unei agresiuni simbolice si, prin urmare, maghiarii din Ungaria trebuie sa raspunda, arborand steagul Tinutului Secuiesc.

Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl retragă pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, din funcţia de prefect al judeţului Iaşi, motivând că acesta...
Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, afirmă vineri, la 20 de ani de la admiterea României în NATO, că aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră, pe...
#Basescu presedinte PDL, #Basescu PDL, #Basescu alegeri PDL , #presedinte