Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Basescu: Extremismul de stanga si cel de dreapta au inceput din nou sa prinda radacini in Europa

Marti, 11 Martie 2014, ora 19:32
1780 citiri
Basescu: Extremismul de stanga si cel de dreapta au inceput din nou sa prinda radacini in Europa

Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a declarat, marti, dupa decorarea liderilor comunitatilor evreiesti de la Palatul Cotroceni, ca extremismul de stanga si cel de dreapta, adica neofascismul, au inceput sa prinda din nou radacini in Europa.

De asemenea, in cadrul discursului pe care l-a tinut la evenimentul de la Palatul Cotroceni, seful statului roman a militat pentru stoparea acestui extremism de catre fortele democratice europene, transmite Mediafax.

Basescu, de Ziua Holocaustului: Cei care au supravietuit si-au pastrat fidelitatea fata de Romania

"Este meritul fostului presedinte Ion Iliescu, care a acceptat sa se formeze Comisia Wiesel, destinata investigarii Holocaustului in Romania si este meritul Guvernelor urmatoare care au dezvoltat recomandarile Comisiei Wiesel", a declarat Traian Basescu.

Totodata, liderul de la Cotroceni a declarat ca, desi Holocaustul a fost recunoscut, pentru "constientizarea acestui accident criminal" al istoriei va fi nevoie inca de mult timp.

Multi sustin ca nu s-a intamplat pe teritoriul Romaniei

"Este una sa il recunoastem oficial, la nivelul statului si alta pana cand populatia, in intregul ei, va fi constienta de ceea ce s-a intamplat in Romania in perioada 1933-1945.

Sunt inca multi dintre romani care spun: Nu s-a intamplat pe teritoriul Romaniei si speculatiile geografice sunt usor de facut, dar realitatea este ca evreii din Romania au fost transportati de caile ferate romane, paziti de armata romana, in Transnistria, unde au fost supusi la munca si la moarte", a adaugat presedintele Romaniei.

De asemenea, presedintele Traian Basescu s-a aratat ingrijorat de prezent si a spus ca, pe fondul crizei economice prelungite, extremistul a inceput sa prinda din nou radacini pe continentul nostru. In acest sens, seful statului a facut trimitere la partidul Jobbik din Ungaria si la partidul lui Le Pen din Franta.

Basescu, cu ochii pe Ucraina si R. Moldova: Risc major de destabilizare a regiunii!

"Profitand de libertatea pe care toti ne-am asigurat-o prin democratie, foarte multi din oamenii acestor partide extremiste cred ca pot spune orice si cred ca pot face orice, in numele democratiei, dar promovand, de fapt, fascismul", a conchis presedintele Traian Basescu.

Martea aceasta, seful statului i-a decorat pe presedintele Congresului European Evreiesc, Moshe Kantor, si pe presedintele Federatiei Comunitatilor Evreiesti din Romania, Aurel Vainer.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Traian Basescu extremism fascism Europa, #presedinte extremism radacini Europa, #Basescu decorare comunitate evrei , #presedinte