Cu fata la alegatori: Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

Basescu felicita Guvernul Ponta pentru votul din Parlament: Va apropiati de 322

Luni, 07 Mai 2012, ora 23:01
3893 citiri
Basescu felicita Guvernul Ponta pentru votul din Parlament: Va apropiati de 322
Foto:

Presedintele Traian Basescu a felicitat, luni seara, Guvernul Ponta pentru votul "impresionant" obtinut in Parlament, adaugand ca se apropie de celebrul numar 322, care le-a adus noroc cand a fost vorba de suspendarea sa.

"Incep prin a va felicita pentru votul impresionant obtinut astazi (luni - n. red.). 284. Va apropiati de 322, o cifra care v-a adus noroc data trecuta", a declarat razand seful statului.

Basescu a ezitat sa dea mana cu Marga, la juramantul Guvernului Ponta

Apoi, seful statului le-a atras atentia noilor ministri ca ii asteapta o misiune grea si le-a spus ce pretentii are de la ei, chiar si facand parte dintr-un Guvern aflat in opozitie fata de presedinte.

"Tin sa va spun ca aveti o misiune grea. Recesiunea a aparut la orizont in cel putin zece state din zona euro. As vrea sa va spun la ce m-as astepta din partea dumneavoastra, chiar din partea unui Guvern de Opozitie, fata de mine", a continuat Traian Basescu.

"M-as astepta la o continuare la ce s-a facut bun pana acum. Poate ca Legea Sanatatii si Legea reorganizarii administrative pot fi promovate pana la alegeri. O izolare a institutiilor statului de partide. Ma refer la parchete, la Parchetul General si DNA, la serviciile de informatii, la ICCJ si CSM. Cred ca sunt niste castiguri extraordinare prin faptul ca aceste institutii nu au mai fost niste anexe ale partidelor aflate la guvernare.

Sa gasiti solutii de creare de noi locuri de munca. Deficitele structurale majore pe care le avem la fondul se sanatate si de pensii deriva din faptul ca nu resusim sa cream noi locuri de munca. Exploatarile de aur si de cupru sunt o solutie datorita cresterii pretului acestora. Modul in care poate fi facut tine de fiecare Guvern.

Ma astept la o buna colaborare. In mine veti avea un bun partener", a subliniat presedintele Basescu.

Pe de alta parte, seful statul a tinut sa clarifice, inca de pe-acum, ca nu va ramane impasibil daca un proces de restauratie s-ar produce in Educatie, in domeniul Muncii sau Justitiei.

Guvernul Ponta a depus juramantul la Cotroceni - LIVE

"Nu pot ramane impasibil daca un proces de restauratie s-ar produce in Invatamant, in domeniul Muncii sau Justitiei. Va asigur de toata buna credinta atata timp cat lucrurile vor merge inainte. va doresc succes pentru ca de succesul dumneavoastra depinde viitorul tarii", a mai spus Traian Basescu.

Parlamentul a acordat, luni, votul de incredere pentru Guvernul format de premierul desemnat Victor Ponta. Noul Guvern a obtinut 284 de voturi pentru si 92 de voturi impotriva. Nu a existat niciun vot declarat nul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#Traian Basescu juramant Guvern Ponta , #presedinte
Comentarii