Basescu, huiduit in Spania: Romani, veniti acasa!

Sambata, 04 Octombrie 2008, ora 22:35
8914 citiri
Basescu, huiduit in Spania: Romani, veniti acasa!

Presedintele Traian Basescu a tinut un discurs sambata seara in fata a sute de romani aflati la munca in Spania. Aflat la Alcala de Henares, seful statului i-a chemat pe romani acasa, mesaj ce a fost intampinat cu fluieraturi.

"Primul gand este sa va multumesc pentru ce faceti pentru Romania aflandu-va aici departe de casa", si-a inceput presedintele alocutiunea.

Au urmat alte multumiri: "Fara sprijinul dvs din ultimii ani, Romania nu ar fi putut sa aiba o balanta echilibrata a comertului exterior. Prin contributiile dvs. ati tinut Romania in echilibru, chiar daca atunci cand dvs. ati avut nevoie Romania nu va oferit conditii sa ramaneti acasa".

Ca si in mai 2007, in fata romanilor din zona Madridului, seful statului si-a amintit de perioada cand era capitan de vas si le-a spus ca intelege foarte bine si ce simt si ce obiective au. "Mi-am castigat timp de 12 ani painea departe de casa. Stiu ce inseamna dorul de casa si dorinta de a reveni", a adaugat Basescu.

Insa, in momentul in care a pomenit de romanii din Spania care i-au spus ca vor sa se intoarca acasa, din public s-au auzit primele fluieraturi.

Neintimidat, Basescu a continuat: "Nu pot spune acum "Veniti acasa ca veti avea aceleasi salarii!", dar peste trei ani cu siguranta va fi mai bine sa veniti acasa decat sa ramaneti aici". La acest moment, fluieraturile s-au intetit.

"Peste 3 ani, veti constata ca in Romania e mai avantajos sa muncesti decat aici", a reiterat presedintele.

Acesta a adaugat "si acum va asigur ca in Romania gasiti locuri de munca. E o tara in plina dezvoltare. Anul acesta atingem cel mai inalt ritm de dezvoltare. Daca aveti dificultati aici, veniti acasa, pentru ca in mod cert veti gasi un loc de munca onorabil platit, fata de salariile din Romania".

Seful statului participa in acest weekend la reuniunea inaugurala a Forumului Asociatiilor Romanesti, ce are loc in Spania.

Basescu, la adventisti: Sa traiti bine!

Inaintea acestei intalniri cu "poporul", presedintele Traian Basescu a participat sambata seara la o slujba oficiata la biserica romanilor adventisti din Madrid.

La ceremonia religioasa au asistat si multi europarlamentari si parlamentari PD-L, printre care Monica Iacob Ridzi, William Branza, Daniel Ionescu, Alexandru Ciocalteu, Dan Liga, Marian Jean Marinescu.

La finalul slujbei, presedintele a primit de la pastorul adventist o Biblie. "Sa traiti vesnic", i-a urat pastorul lui Basescu, recitand un verset din Biblie. "O sa va raspund si eu cu un verset din Basescu: Sa traiti bine!", a spus seful statului in stilu-i caracteristic.

Presedintele a mai declarat ca exista aparenta ca valorile sunt date de spatiul european, dar ca de fapt si romanii dau valori Europei, in special valori crestine. Biserica este spatiul in care romanii isi pot prezerva valorile, a mai spus seful statului.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#Traian Basescu, #Spania, #romani, #huiduit, #acasa , #presedinte