Basescu: I-am cerut procurorului general sa clarifice cine a decis scoaterea armatei la Revolutie

Miercuri, 15 Mai 2013, ora 20:59
2431 citiri
Basescu: I-am cerut procurorului general sa clarifice cine a decis scoaterea armatei la Revolutie

Presedintele Traian Basescu i-a cerut procurorului general Tiberiu Nitu sa clarifice doua aspecte legate de Revolutie: cine a luat decizia politica de a scoate armata impotriva poporului si cine a luat decizia politica de a inarma Garzile Patriotice.

"Pentru domnul procuror general Nitu am avut o solicitare speciala, care este o restanta din vremea doamnei Kovesi: Clarificarea macar a doua aspecte din Revolutie.

Cine a luat decizia politica si a cerut ministrului Apararii sa fie scoasa Armata impotriva poporului si mai ales armata cu munitie de razboi. Sa stabilesti exact care este militarul care a tras e greu, dar istoria noastra are dreptul sa consemneze in ce cadru a fost luata decizia politica. Este un raspuns pe care domnul Nitu trebuie sa ni-l dea in anul viitor.

A doua intrebare: Care este cadrul in care s-a luat decizia politica de a fi inarmate Garzile Patriotice cu armament si cu munitie de razboi. Nu stiu in ce masura vor fi persoane vinovate ca au tras, dar sunt doua decizii politice care au generat peste 1.000 de victime. Aceste doua raspunsuri trebuie sa ni le dea dl procuror Nitu intr-un termen rezonabil", a declarat seful statului, miercuri seara, in cadrul unei declaratii de presa sustinute la Palatul Cotroceni.

Traian Basescu a semnat pentru sefii de Parchete: Cei sase procurori nu pot fi controlati politic

Acesta a mai spus, referitor la cerintele pentru Tiberiu Nitu, ca "este important sa stim cui i-a dat prin cap sa pregateasca atunci un eventual razboi civil, inarmand Garzile Patriotice, vreau sa stiu cine a decis politic sa trimita Armata".

"Lui Tiberiu Nitu i-am cerut sa desemneze procurori de la sectia militara care sa raspunda la cele doua intrebari. Imi e greu sa inteleg cum niste oameni politici responsabili scot armata cu munitie de razboi cand apare o miscare populara.

Sa presupunem ca acei oameni considerau ca sutele de mii de romani sunt niste forte straine, poate asa au vazut ei in noaptea aia. De ce au scos armata cu munitie de razboi, sa traga in cine? Au crezut ca oamenii aia erau teroristi?", a mai afirmat Traian Basescu.

Presedintele a precizat ca nu-l poate destituti pe Tiberiu Nitu daca nu ii da raspunsul: "I-am dat un mandat de trei ani, si-a luat o obligatie fata de mine".

Dan Voinea: Tiberiu Nitu a tras la Revolutie, Laura Kovesi i-a "albit" pe criminali Interviu

Generalul Dan Voinea, fost sef al Parchetelor militare, a declarat intr-un interviu acordat Ziare.com, pe 5 aprilie, ca Tiberiu Nitu, propus de Victor Ponta pentru functia de procuror general, a tras la Revolutie, in timp ce Laura Codruta Kovesi, propusa la sefia DNA, i-a "albit" pe cei pe care el i-a pus sub acuzare pentru omor si tentative de omor la Revolutie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#Traian Basescu Tiberiu Nitu Revolutie, #Basescu Nitu armata Revolutie, #Basescu decizie politica Revolutie , #presedinte