Basescu i s-a plans lui Sarkozy de modul in care CE a abordat cazul R. Moldova

Marti, 19 Mai 2009, ora 19:30
1589 citiri
Basescu i s-a plans lui Sarkozy de modul in care CE a abordat cazul R. Moldova
Foto: presidency.ro

Presedintele Traian Basescu a declarat, la intoarcerea din Franta, ca a discutat cu omologul sau Nicholas Sarcozy despre situatia din Republica Moldova si ca i-a spus acestuia ca este nemultumit de modul in care Comisia Europeana a actionat in acest caz.

"Un subiect aparte a fost legat de situatia din Republica Moldova. Nu fac niciun secret din a va spune ca mi-am manifestat insatisfactia de modul in care Comisia Europeana, fata de Parlamentul European, a actionat in acest caz", a spus seful statului la intoarcerea din Franta.

Presedintele a spus ca vizita a fost una "buna" si ca atat partea romana, cat si cea franceza, si-au atins obiectivele.

"Am facut o vizita in Franta la invitatia presedintelui Nicholas Sarkozy. In cursul zilei de ieri si azi dimneata (luni si marti dimineata, n.red.) am avut intalniri cu presedintele Sarkozy, cu premierul Francois Fillon, cu secretarul genaral, cu comunitatea de afaceri din Franta, am vizitat localitatea Flamanvile, unde se construieste un reactor nuclear de ultima generatie si am avut si o intalnire cu romanii aflati in Franta.

A fost o vizita foarte buna din punct de vedere al continutului si care se inscrie in parteneriatul strategic pe care l-am semnat cu presedintele Sarkozy anul trecut la Bucuresti. Vizita si-a atins obiectivele atat din punct de vedere al partii romane, cat si din cel al partii franceze", a spus Basescu.

Basescu si Sarkozy gandesc la fel: centralele nucleare, solutia pentru independenta energetica

Presedintele a spus ca impartaseste exact acelasi punct de vedere cu omologul sau in ceea ce priveste dezvoltarea centralelor nucleare.

"In ceeea ce priveste politicile europene, in discutie s-a pus un accent deosebit pe politica energetica si cea agricola a Uniunii. (...) Eu si presedintele Sarkozy avem exact acelasi punct de vedere ca dezvoltarea centralelor nucleare este solutia pentru independenta energetica", a spus seful statului.

El a explicat, insa, ca principala problema care se ridica inca este asigurarea securitatii reactoarelor. In acest sens, el a laudat pragmaticitatea Frantei care a amplasat noul reactor la malul marii, pentru a-i putea asigura imediat racirea.

"Singura problema in ceea ce priveste continuarea pentru noi si pentru francezi este legata de cresterea nivelului de securitatea reactoarelor nucleare.

Francezii abordeaza pragmatic amplasarea noii centrale nuclare. Ei au pozitionat-o la malul marii pentru a avea garantat fara niciun semn de intrebare procesul de racire cu apa de mare", a explicat presedintele.

Captură impresionantă pe aeroportul din Chișinău. Susţinătorii proruşi ai opoziţiei care se întorceau de la Moscova au rămas fără 1 milion de euro
Captură impresionantă pe aeroportul din Chișinău. Susţinătorii proruşi ai opoziţiei care se întorceau de la Moscova au rămas fără 1 milion de euro
Poliţia Republicii Moldova a făcut marţi, 23 aprilie, o captură de zile mari, pe aeroportul din Chișinău. Oficialii moldoveni au anunțat că au confiscat echivalentul sumei de un milion de...
Putin pregătește scena pentru revolte în Republica Moldova, avertizează Institutul pentru Studiul Războiului din Washington
Putin pregătește scena pentru revolte în Republica Moldova, avertizează Institutul pentru Studiul Războiului din Washington
O nouă grupare politică, susținută de Moscova, are sprijinul lui Vladimir Putin pentru a destabiliza Republica Moldova, în contextul în care aceasta încearcă să devină membră a Uniunii...
#Traian Basescu, #Nicholas Sarkozy, #reactie Comisia Europeana, #Republica Moldova, #reactor nuclear , #presedinte
Comentarii