Basescu ii indeamna pe tinerii PMP sa stea cu chirie si sa protesteze zilnic la Guvern

Sambata, 13 Septembrie 2014, ora 16:55
4149 citiri
Basescu ii indeamna pe tinerii PMP sa stea cu chirie si sa protesteze zilnic la Guvern
Foto: B1TV

Presedintele Traian Basescu i-a indemnat pe tinerii PMP sa protesteze zilnic in fata Palatului Victoria din cauza ca Guvernul e incapabil sa creeze locuri de munca pentru ei si le-a recomandat sa stea cu chirie, pentru a putea sa isi caute de lucru in intreaga tara.

"E un subiect care a preocupat Consiliul European inca din 2012, dar decizii importante s-au luat in 2013. S-au manifestat in alocarea de resurse financiare pentru fiecare tara. Romania are alocate 106 milioane euro, catre trebuiesc cheltuiti in perioada 2014-2015. Cat credeti ca s-au cheltuit pana acum? Zero!

Programul transmis de Guvernul Romaniei la CE nici macar nu este aprobat, ceea ce este nepermis. Daca as fi in locul vostru, as face zilnic proteste la guvern", le-a spus, sambata, presedintele tinerilor din PMP, invitat fiind la scoala de vara a organizatiei de tineret a Partidului Miscarea Populara, care s-a desfasurat in perioada 12-14 septembrie la Mamaia.

In plus, seful statului a subliniat faptul ca Romania va pierde banii alocati de UE pentru crearea de locuri de munca pentru tineri, daca nu este in stare sa ii cheltuiasca.

"La 31.12.2015, banii se realoca, daca nu sunt cheltuiti, altei tari", a punctat presedintele.

Ce apreciaza tinerii la un loc de munca. Surprinzator, nu sunt banii - studiu

In context, Traian Basescu i-a sfatuit pe tinerii din PMP sa aleaga sa stea cu chirie, nu sa isi cumpere o casa, dandu-le exemplul american unde oamenii "isi iau trei valize" si pleaca in alte state, acolo unde gasesc locuri de munca bine platite.

Seful statului a recunoscut totusi ca in Romania chiriile "sunt inca destul de ridicate fata de salariul unui tanar" care pleaca dintr-un colt al altuia al tarii pentru un loc de munca mai bun, dar a sustinut in continuare aceeasi idee.

"As vrea ca voi sa nu va educati in spiritul 'Vreau casa prima data', ci 'Vreau loc de munca si salariu prima data. Daca am, pot sa fac si casa'. Cel putin la tinerete bine este sa fii mobil din punct de vedere al optiunilor tale pentru un loc de munca", le-a mai transmis presedintele tinerilor din PMP, recomandandu-le acestora sa aiba in vedere "mobilitatea" lor atunci cand se gandesc sa isi caute de lucru.

Adio, dinozauri! "Lupii" tineri preiau treptat afacerile din Romania - In ce domenii investesc

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Basescu tineri PMP locuri munca, #Basescu tineri chirie mobilitate , #presedinte