Basescu ii raspunde lui Ponta: O noua minciuna. Justitia face bine daca se protejeaza

Marti, 20 Mai 2014, ora 14:36
6165 citiri
Basescu ii raspunde lui Ponta: O noua minciuna. Justitia face bine daca se protejeaza
Foto: Arhiva

Presedintele Traian Basescu a respins, marti, acuzatia adresata de Victor Ponta, conform careia ar fi intervenit in activitatea DNA, cerandu-i sa nu faca arestari in aceste zile de campanie.

Seful statului a explicat ca justitia face foarte bine ca se protejeaza in aceasta campanie electorala de atacurile politicienilor, subliniind ca DNA isi continua activitatea, chiar daca nu mai sunt arestati politicieni.

Victor Ponta cere ministrului Justitiei sa-l reclame pe presedintele Basescu la CSM

Presedintele a subliniat ca este o noua minciuna a premierului Ponta si l-a acuzat pe acesta ca dupa ce a atacat justitia pentru "a-si apara coruptii care il sustin" acum se preface ca este aparatorul justitiei.

Ziare.com a transmis principalele declaratii ale presedintelui in format LIVE text:

- (despre declaratia lui Ponta legata de oprirea activitatii DNA) Spune ca am cerut ca DNA sa isi inceteze activitatea pe timpul campaniei. Nu este asa. Eu am raspuns afirmatiei unui jurnalist pe care nu l-am contrazis. Am spus ca "eu cred ca au facut foarte bine pe perioada campaniei, se intampla in toate tarile civilizate, sa nu vina cu arestari pentru ca pot influenta campania". Am mai raspuns: "DNA isi reia activitatea, dar nici acum nu e stopata" si "Sunt foarte multe dosare care se deruleaza acum la DNA, la DIICOT".

- Premierul a spus o noua minciuna, o speculatie in stil caracteristic. Dupa ce a atacat tot timpul DNA aparandu-si coruptii care il tin in functie, premierul incearca sa devina un aparator al justitiei.

- Raspunsurile catre un jurnalist nu inseamna incetarea activitatii DNA.

- E o noua minciuna marca Ponta, justitia trebuie sa isi gaseasca modul de actiune pentru a nu fi suspectata de implicare in politica.

- Daca ar face arestari de oameni politici acum, ar face ca multe partide sa spuna ca DNA s-a implicat in campanie. Nu stiu daca asta este politica DNA, dar face foarte bine justitia daca se protejeaza de ticalosia multor oameni politici care intotdeauna au acuzat ca arestarea lor este de natura politica.

- Il invit pe Victor Ponta sa renunte la minciuna macar acum, cand avem vizite foarte importante.

Vizite la nivel inalt in Romania

Premierul Victor Ponta i-a cerut marti ministrului Justitiei, Robert Cazanciuc, in cadrul sedintei de guvern, sa sesizeze Consiliul Suprem al Magistraturii pentru o afirmatie facuta de presedintele Basescu, in care acesta aprecia ca DNA a oprit arestarile in campania electorala.

"Declaratiile presedintelui Basescu despre DNA, care poate opri arestarile in campanie si le da drumul dupa, sunt iresponsabile. Daca nici asta nu e o interventie brutala in justitie?! Ca membru CSM, puteti face aceasta sesizare. Simplul fapt ca presedintele statului afirma asemenea lucruri legate de campania electorala si de arestarile de la DNA cred ca trebuie sanctionat", i-a transmis premierul ministrului Justitiei.

In declaratia sa, Traian Basescu nu face aprecieri legate de politicieni care pot opri arestari, ci despre DNA, care ar fi hotarat sa nu aresteze politicieni in campania electorala de dinaintea alegerilor pentru Parlamentul European, pentru a nu influenta campania.

"Cred ca au facut foarte bine ca, pe perioada campanei, si se intampla in toate tarile civilizate, sa nu vina cu arestari pentru ca pot influenta campania", a spus presedintele Traian Basescu in weekend, intr-un interviu acordat ziarului Tele M, din Iasi.

Pe de alta parte, presedintele Traian Basescu l-a primit, marti, pe omologul sau ceh Milos Zeman, la Palatul Cotroceni. Presedintele Cehiei a primit onorul Regimentului de Garda si Protocol si si-a cerut scuze pentru faptul ca a amanat, din motive de sanatate, de mai multe ori vizita in Romania, informeaza Agerpres.

Dupa convorbirile tete-a-tete si oficiale si declaratia de presa comuna, marti seara, de la ora 19:00, presedintele Basescu va oferi un dineu oficial in onoarea oaspetelui sau.

Marti dupa-amiaza vine in vizita oficiala in Romania si vicepresedintele SUA, Joe Biden, acesta urmand sa aiba intalniri, pe parcursul zilei de miercuri, cu premierul Victor Ponta si presedintele Traian Basescu.

Biden: Romania a progresat in consolidarea statului de drept, dar mai sunt lucruri de facut

Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, joi, 25 aprilie, că protocoalele semnate de PSD cu PNL pentru candidaturi comune la primăriile de sector şi la Primăria...
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
#Basescu declaratii Cotroceni, #Basescu vizita Biden, #Basescu presedintele Cehiei , #presedinte
Comentarii
Poza Ernst
Ernst
rank 5
Presedintele Romaniei are dreptate, ponta iarasi minte!
Poza imbacsitul
imbacsitul
rank 5
Incearca si Ponta sa mai dea cate una pe rever, ca de primit a tot