Basescu il apara pe ginerele anchetat de DNA: Am inteles despre ce e vorba. Nu e placut (Video)

Luni, 06 Aprilie 2015, ora 20:25
4725 citiri
Basescu il apara pe ginerele anchetat de DNA: Am inteles despre ce e vorba. Nu e placut (Video)

Traian Basescu a vorbit, luni seara, despre dosarul in care este implicat ginerele sau, Radu Pricop, acuzat de DNA ca l-a ajutat sa santajeze un om de afaceri pe fiul fostul presedintele moldovean, Sergiu Lucinschi.

Basescu a explicat ca Radu Pricop nu are legatura cu acuzatiile DNA, pentru ca faptele vizate sunt din 2013, iar ginerele sau, de profesie avocat, a intrat in contact cu Lucinschi in 2014.

"In 2013, fiica mea nu era maritata cu Radu. Am inteles de la Radu despre ce este vorba: ca santajul ar fi inceput cu un document pe care l-a facut Lucinschi in 2013 si acel document a fost semnat (mai tarziu - n.red.) de un avocat Pricop, ginerele meu, care a intrat in contact cu Lucinschi in 2014, deci nu avea nicio legatura. De asta cred ca au fost blanzi ca i-au dat deocamdata o interdictie de a nu parasi tara. Dar nu e placut", a explicat fostul presedinte.

Basescu a mentionat ca nu a stiut ca ginerele sau avea probleme, pentru ca era ocupat cu treburile de presedinte si, in plus, nu este "sef de cadre in familie".

"Eu sunt sef de cadre in familie? (...) Cand esti presedintele Romaniei si iti dedici 20 de ore din 24, e greu, eu nu stiu cum se fac weekenduri ca presedinte. Eu imi vedeam copiii o data la trei-patru luni. Pe frate nu stiu daca l-am vazut de zece ori in cei zece ani, ca asa e timpul", a subliniat Basescu.

Acesta a clarificat si impresia potrivit careia dosarele unor apropiati ai sai au fost tinute la sertar de catre DNA pana la finalul mandatului prezidential.

"Pe frati-miu l-au arestat in timp ce eram presedinte, da? La ginere a fost o autosesizare a Parchetului General dupa dezvaluiri de la Antena 3, Udrea nu a avut dosar pana la denunturi, denunturile nu s-au facut in mandatul meu", a lamurit fostul sef de stat, subliniind din nou ca "Elena Udrea n-a luat geanta cu bani (cu 900.000 de euro, acuzatie din dosarul Gala Bute - n.red.) si nu a ajuns in birou la ea".

Jurnalistul Sabin Orcan a punctat ca modul in care ii ia apararea fostului ministru al Turismului, atat de evident, da senzatia ca incearca sa influenteze Justitia.

Basescu preia discursul Elenei Udrea: Un om tinut in arest preventiv e torturat. Sa se adreseze CEDO

"Eu spun asta de cand a fost chemata (Udrea - n.red.) la DNA. De atunci s-au dat trei decizii de mentinere a arestului preventiv. Ce influentez?", a replicat fostul presedinte.

Radu Pricop, cercetat sub control judiciar

Comentariile acestuia despre cazul ginerelui vin in contextul in care Radu Pricop este cercetat de procurorii anticoruptie sub control judiciar, in dosarul in care este acuzat de complicitate la santaj.

Radu Pricop, ginerele lui Traian Basescu, sub control judiciar (Video)

Radu Pricop, de profesie avocat, este urmarit penal in dosarul in care fiul fostului presedinte al Republicii Moldova, Sergiu Lucinschi, este cercetat pentru santaj si trafic de influenta.

Se pare ca Radu Pricop l-ar fi ajutat pe Sergiu Lucinschi sa santajeze un om de afaceri, iar, ulterior, ginerele lui Basescu a incercat sa isi ascunda faptele.

Procurorii anticoruptie sustin ca Radu Pricop, initial, s-a folosit de calitatea sa de avocat in Baroul Bucuresti si i-a oferit personal lui Sergiu Lucinschi "consultanta juridica", asistenta care continea elemente ilegale.

Ulterior, sotul Ioanei Basescu a interpus alte persoane intre el si fiul fostului presedinte moldovean, pentru a evita eventuala raspundere penala, "transmitand prin intermediul acestora, lui Lucinschi Sergiu, informatiile necesare obtinerii sumei de bani necuvenite", se mentioneaza in documentul citat.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Basescu ginere DNA, #Basescu DNA Radu Pricop , #presedinte