Basescu il critica pe Iohannis la prima ora: A abdicat fara sa fie rege, romanii au fost "putin vanduti" (Video)

Marti, 21 Iulie 2015, ora 08:07
10849 citiri
Basescu il critica pe Iohannis la prima ora: A abdicat fara sa fie rege, romanii au fost "putin vanduti" (Video)
Foto: Arhiva Ziare.com

Fostul presedinte Traian Basescu l-a acuzat marti dimineata pe Klaus Iohannis ca si-a abandonat electoratul, dupa ce luni a promulgat Legea privind alegerile parlamentare care prevede revenirea la votul pe lista de partid, asa cum se proceda inainte de 2008.

"Presedintele Iohannis a abdicat fara sa fie rege. Promulgand fara sa obiecteze Legea privind alegerea Senatului si a Camerei Deputatilor, presedintele Iohannis si-a abandonat cea mai importanta prerogativa, aceea de a-i reprezenta si de a lucra pentru cei care l-au ales", a scris pe Facebook Traian Basescu.

Fostul sef de stat a subliniat ca Parlamentul nu a binevoit sa respecte votul exprimat de romani la referendumul din 2009 pentru reducerea numarului de alesi la 300, insa Iohannis avea obligatia constitutionala sa o faca.

"Mare deceptie cand am constatat ca legea nu este atacata la Curtea Constitutionala si iata de ce:

- Numar de parlamentari conform noii legi: 466

- Numar conform referendumului din 2009: 300

Daca Parlamentul nu a binevoit sa respecte votul exprimat de romani intr-un referendum validat, presedintele Romaniei avea obligatia constitutionala sa actioneze in favoarea propriului popor", a notat Basescu.

Iohannis a fost acuzat ca nu ii este loial propriului popor, Traian Basescu spunand chiar ca romanii au fost "putin vanduti".

"Presedintele Iohannis a abdicat de la indatoririle constitutionale in conditiile in care avea la dispozitie Decizia nr. 682/2012 a Curtii Constitutionale care in mod indirect il obliga la reactie. In realitate romanii au fost "putin vanduti" pentru linistea presedintelui in relatia cu politicienii. O fi prea greu pentru domnul Iohannis sa fie loial constitutiei si propriului popor?", a precizat fostul presedinte.

Comentariile lui Traian Basescu vin in contextul in care Klaus Iohannis a promulgat luni Legea privind alegerea Camerei Deputatilor si Senatului, care prevede revenirea la votul pe lista de partid.

Iohannis a promulgat legea privind alegerile parlamentare

Potrivit actului normativ, Parlamentul ar urma sa aiba 308 deputati, carora li se adauga cei 18 deputati ai minoritatilor, 134 de senatori si doar 6 parlamentari de diaspora (2 senatori si 4 deputati, mentinandu-se numarul actual al celor care ii reprezinta pe romanii din strainatate). In total, 466 de parlamentari.

Prin intrarea in vigoare a legii promulgate de Iohannis, se revine practic la sistemul electoral practicat pana in 2008.

D.T.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Basescu Iohannis, #Basescu Iohannis lege alegeri parlamentare, #Basescu Iohannis alegeri parlamentare , #presedinte