Ziare.com

Basescu: In jurul Marii Negre s-a creat un cerc de foc. Rusia poate sa explodeze conflictele inghetate

de Alex Varzaru
Luni, 14 Aprilie 2014, ora 16:15

   

Basescu: In jurul Marii Negre s-a creat un cerc de foc. Rusia poate sa explodeze conflictele inghetate
Presedintele Traian Basescu a declarat ca nu exista o stare de adversitate intre el si Rusia, dar ca "din prietenie", nu poate sa nu critice Moscova pentru ca intretine conflicte in jurul Marii Negre.

Dupa o vizita la bordul distrugatorului american Donald Cook, aflat intr-o escala la Constanta, presedintele Traian Basescu a tinut o scurta conferinta de presa in care a vorbit despre nava SUA si despre pozitia sa fata de Rusia.

"Vizita la bordul navei este o vizita simbolica, in primul rand care arata respectul nostru pentru reactia aliatilor din NATO, care si-au intarit prezenta in Marea Neagra dupa anexarea Crimeii de catre Rusia. Astfel, se da semnalul pentru stabilitatea din regiune", a spus Traian Basescu, care s-a aratat impresionat de puterea de foc si de tehnologia existenta pe nava americana.

"Nava e impresionanta din punct de vedere al capacitatilor militare si e un simbol. Colonelul Donald Cook si-a pierdut viata in lagarele din Vietnam, dar si-a incurajat soldatii pana a inchis ochii. Nava poate lovi tinte aeriene, navale, poate lovi sub apa, daca este nevoie sau este atacata de submarine, poate lovi rachete balistice. Dupa incheierea misiunii distrugatorului Donald Cook, vom avea in Marea Neagra o fregata americana din Flota a 6-a, din Mediterana", a spus presedintele Basescu.

Basescu: Nu sunt antirus. Rusia a ratat ocazia de a avea o relatie foarte buna cu Romania

Intrebat despre reactiile sale puternice impotriva Rusiei, presedintele a negat ca ar fi un adversar al acesteia. "Nu sunt un adversar al Moscovei. Nu sunt. Sunt un adversar al unor practici ale Federatiei Ruse", a sustinut Basescu care a amintit de conflictele regionale in care este amestecata Rusia, respectiv Nagorno Karabah, Osetia, Abhazia, Ucraina.

"Daca nu vrea sa auda ca a anexat Crimeea, nu se poate. Pentru toate aceste conflicte inghetate, butonul este la Moscova. Poate sa le faca sa explodeze pe rand sau toate deodata. Chiar daca se supara, eu, care nu le sunt dusman, din prietenie nu pot sa nu le spun ca in jurul Marii Negre s-a creat un cerc de foc", a incheiat Traian Basescu.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2438 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente
 

 

informatiile sunt disponibile doar trebuie cautate

http://www.amazon.com/exec/obidos/ASIN/1849351104/counterpunchmaga
http://stopimperialism.org/sanctioning-russia-multi-polar-world/
sunt doar cateva din site'urile care dezvaluie adevarata fata a US & NATO. Sunt peste 1 milion de organizatii mondiale care argumenteaza cu date clare agresiunea US & Nato impotriva rusiei dar si a orientului mijlociu din ultimii 20 de ani, a afganistanului, iugoslaviei, etc.

 

Intalnire intre distrugatori

Demisul si ratoiul Donald.

 

Am senzatia ca distrugatorul acesta nu face numai valuri!

Ii trec un pic caldurile pe toti rusofilii cuibariti prin Romania! Nici muscalii din Crimeea nu sint prea in largul lor. O scanteie poate degenera repede in incendiu... ceea ce cred ca nimeni nu poate dori.

 


Vezi comentarii inadecvate
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor