Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Basescu incurajeaza un concurs de natalitate intre rromi si romani - ONG-uri

Vineri, 21 Iunie 2013, ora 08:00
1862 citiri
Basescu incurajeaza un concurs de natalitate intre rromi si romani - ONG-uri

Declaratiile presedintelui Traian Basescu, referitoare la la natalitatea femeilor rrome, continua sa fie critice.

Astfel, Romani Criss si Centrul de Resurse Juridice (CRJ) semneaza o scrisoare adresata presedintelui Traian Basescu in care ii transmit acestuia ca a facut afirmatii care discrimineaza si jignesc femeile rrome si romance deopotriva, cand a abordat problema natalitatii.

Basescu - un presedinte rasist, sexist, nationalist si clasist! Miting la Cotroceni

"Ati abordat problema scaderii natalitatii in Romania de o maniera sovina si misogina, ofensand si discriminand. Argumente de tipul 'femeilor de etnie romana, aveti datoria patriotica de a face copii dat fiind ca etnicii rromi fac mai multi copii ca voi si se va schimba structura populatiei' se incadreaza in categoria afirmatiilor cu darul de a instiga la discriminare. Ignorati faptul ca in urma cu doar cateva luni, in Timisoara si in Alba Iulia au fost propuse si sustinute solutii de sterilizare a femeilor rome, plecand de la ideea ca acestea ar face prea multi copii", se arata in scrisoarea celor doua ONG-uri, transmisa si redactiei Ziare.com.

"Chiar daca dumneavoastra nu ati propus aceasta solutie, este infricosator faptul ca la conducerea statului roman se afla o persoana care rezoneaza cu preocupare din perspectiva structurii etnice a tarii la faptul ca natalitatea celei mai discriminate minoriti din Romania este mai mare", transmit cele doua asociatii.

In plus, cele doua asociatii semnatare amintesc de Decretul 770/1966 care interzicea avortul cu aceleasi argumente pe care le-ar fi adus si Traian Basescu femeilor de afaceri din Romania, "si-anume ca ar aduce prejudicii natalitatii si sporului natural al populatiei".

"Acest decret a dus la mii de morti ale femeilor din Romania si la milioane de avorturi provocate, ca sa nu mai vorbim de tragediile umane ce-au inconjurat fiecare astfel de istorie. Argumentul maternitatii ca misiune fundamentala a femeilor este, in acest context, nu doar un argument discriminator ce ofenseaza femeile reducandu-le la functia lor reproductiva, ci si un argument ce arata o lipsa de empatie, din nou, infricosatoare", continua ONG-urile.

Femeia anului 2012: Declaratiile lui Basescu amintesc de politicile ceausiste

"Incurajarea unui concurs de natalitate intre rromi si romani nu este o solutie nici fezabila, nici demna de prestigiul demnitatii de presedinte al Romaniei", continua ONG-urile, solicitandu-i presedintelui sa isi ceara scuze pentru afirmatiile facute privind natalitatea si sa opreasca de indata "procesul de invrajbire a cetatenilor romani impotriva cetatenilor romani".

"Cum Dumnezeu femeia rroma poate tine cinci-sase copii, iar romanca nu poate? E adevarat, ea nu este manager, femeia rroma". Aceasta este recenta declaratie a lui Traian Basescu, alaturi de faptul ca nasterea reprezinta "un act patriotic", care a starnit o ploaie de critici, dar si proteste atat in Bucuresti, cat si la Cluj.

D.R.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Basescu concurd natalitate, #Basescu discriminare rromi , #presedinte