Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Basescu, ingrijorat de decredibilizarea ICR: Senatul sa inceteze politizarea!

Marti, 18 Iunie 2013, ora 15:54
1527 citiri
Basescu, ingrijorat de decredibilizarea ICR: Senatul sa inceteze politizarea!
Foto: Arhiva

Presedintele Traian Basescu isi exprima ingrijorarea fata de decredibilizarea continua in ultimul an a Institutului Cultural Roman si solicita Senatului sa dea dovada de responsabilitate si sa inceteze cu politizarea acestei institutii.

"Presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, isi exprima ingrijorarea fata de continua decredibilizare a Institutului Cultural Roman ca urmare a schimbarilor brutale a conducerilor institutiei si a politizarii la care USL supune ICR in ultimul an.

Intentiile de folosire ca instrument politic a unei institutii al carei unic scop este promovarea culturii romanesti in lume, demersurile de politizare a activitatilor pe care ICR le desfasoara si a aparatului sau de lucru, asa cum confirma si evenimentele din ultimele zile, nu au facut altceva decat sa continue procesul de degradare a imaginii Institutului Cultural Roman", se arata in comunicatul remis presei de Administratia prezidentiala, in care se face referire la perioada iunie 2012 - iunie 2013.

Totodata, presedintele face un apel la adresa conducerii Senatului si la senatorii USL, cerandu-le "sa inteleaga importanta Institutului Cultural Roman pentru imaginea culturii romanesti si a Romaniei in lume", "sa dea dovada unui comportament responsabil" si de asemenea, "sa inceteze de indata demersurile de politizare a acestei institutii culturale".

Declaratiile presedintelui vin in contextul in care Senatul a decis marti revocarea intregii conduceri a ICR pe motiv ca nu a respectat legea si nu a prezentat raportul anual de activitate in termenul prevazut de lege, adica pana la 15 aprilie.

Anticipand acest vot, presedintele ICR, liberalul Andrei Marga, a demisionat luni, iar colegii sai din PNL i-au acuzat pe partenerii de alianta de la PSD ca l-au sacrificat pe altarul coabitarii Victor Ponta-Traian Basescu.

Tot liberalii au acuzat ca PSD isi doreste sa preia conducerea ICR, in ciuda faptului ca in urma algoritmului politic din USL institutia le revenea lor.

Andrei Marga a fost numit la conducerea ICR pe 11 septembrie 2012, prin vot in plenul Senatului. Liberalul a preluat functia dupa ce institutia a fost trecuta prin ordonanta de urgenta de la Presedintie in subordinea Senatului, iar fostul presedinte Horia Roman Patapievici a fost presat sa demisioneze, ceea ce a si facut, inlaturarea sa din functie generand "miscarea papioanelor".

De la preluarea functiei, Andrei Marga a fost protagonistul unor ample scandaluri de presa, unul dintre cele mai jenante momente fiind inregistrat la Salonul Cartii de la Paris din acest an.

ICR este vazut de politicieni ca un foarte bun vehicul electoral pentru romanii din diaspora, mai ales in aceasta perioada premergatoare alegerilor europarlamentare.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Basescu Senat politizare ICR, #Basescu Marga ICR, #Basescu Institutul Cultural Roman , #presedinte