Basescu: INS a avut o gandire "de gaga", avem recesiune

Joi, 21 August 2014, ora 08:55
2478 citiri
Basescu: INS a avut o gandire "de gaga", avem recesiune
Foto: B1 Tv

Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri seara, ca Institutul National de Statistica (INS) nu a dat toate informatiile legate de produsul intern brut, mizand pe o gandire de "gaga".

"INS a dat datele corect, dar nu complet. (...) Le-a dat completat la Eurostat si le-a dat incomplet pe piata romaneasca. E foarte greu sa vezi unde e neglijenta, unde e comanda politica. Dar este evident ca Victor Ponta nu avea nevoie sa auda cuvantul recesiune in campanie", a explicat seful statului, la B1 Tv.

La moartea politica a lui Traian Basescu

Traian Basescu a subliniat faptul ca este posibil ca premierul sa nu fi cerut acest lucru si ca initiativa ar fi putut veni si din partea celor de la INS.

INS e politizat. Basescu si Ponta folosesc economia ca niste amatori - Interviu

"Probabil ca ceva s-a intamplat acolo si din voluntarism INS-ul a spus 'hai sa nu dam si la intern ce am dat la Eurostat'. Eu de fiecare data cand este zi de comunicare a INS ma uit si pe Eurostat pentru ca apar aproape simultan. Deci, a fost o gandire de gaga sa presuspui ca dai la Eurostat corect, dar nu dai corect la intern", a completat presedintele, care a mai spus ca nu este vorba de o "recesiune tehnica, e recesiune punct".

Traian Basescu: Poate ca a trecut vremea mea sa fiu prim-ministru

Acesta este de parere ca "economia ar incepe sa ticaie" daca Guvernul ar scoate taxa pe stalp si acciza suplimentara la carburanti.

Basescu a reiterat faptul ca reducerea CAS nu va aduce noi locuri de munca, iar banii economisiti vor fi repatriati la companiile mama.

El a tinut sa precizeze ca, in cazul in care va fi fortat sa promulge legea pentru reducerea CAS, masura "cu siguranta" va fi anulata de la 1 ianuarie 2015 sau vor fi introduse "taxe majore" suportate de populatie.

C.P.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Deficitul guvernamental în Uniunea Europeană a crescut uşor anul trecut, de la 3,4% din PIB în 2022, până la 3,5% din PIB în 2023. România, in schimb, se numără printre ţările membre in...
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Cercetătorii de la Potsdam Institute for Climate Impact Research (PIK) au spus în noul studiu publicat în prestigioasa revistă Nature că scăderea economică a fost în mare parte blocată...
#Basescu recesiune Romania, #Basescu date INS, #Basescu reducere CAS , #presedinte
Comentarii
Poza zambila
zambila
rank 1
Basescu ...Udrea ...gandire de gaga !