Basescu, intalnire cu liderul palestinian - se discuta conflictul israeliano-palestinian

Marti, 21 Ianuarie 2014, ora 12:58
1435 citiri
Basescu, intalnire cu liderul palestinian - se discuta conflictul israeliano-palestinian
Foto: Ziare.com

Traian Basescu a fost primit, marti, de presedintele Autoritatii Palestiniene, Mahmoud Abbas, la resedinta prezidentiala, fiind intampinat cu muzica de fanfara.

Cei doi sefi de stat si-au dat mana, au fost intonate imnurile celor doua tari, presedintele Traian Basescu declarandu-se bucuros de intalnire, transmite corespondentul Ziare.com.

"Bine v-am gasit. Ma bucur ca ma aflu aici", a declarat Traian Basescu. Seful statului a depus si o coroana de flori la Mausoleul fostului presedinte Yasser Arafat.

Traian Basescu si Mahmoud Abbas urmeaza sa aiba o convorbire tete-a-tete, iar apoi cei doi vor sustine o declaratie de presa comuna, in jurul orelor 13.15.

Printre temele de discutie se numara continuarea asistentei Romaniei pentru constructie institutionala, acordarea de burse si asistenta umanitara pentru cetatenii palestinieni, dupa cum a declarat Traian Basescu, duminica, la plecarea din tara.

Basescu, in Israel: Inca mai avem, sporadic, cate un politician care nu recunoaste Holocaustul

Cei doi vor vorbi si despre problema umanitara a celor 600.000 de palestinieni care se afla pe teritoriul Siriei, precum si despre conflictul israeliano-palestinian.

Luni, Traian Basescu a avut o intalnire cu omologul sau israelian Shimon Peres, in cadrul careia si-a exprimat speranta ca Israelul va face tot posibilul pentru a obtine pacea cu Palestina.

Peres, lui Basescu: Antrenamentul de capitan e foarte bun pentru un presedinte. Sunteti foarte intelept

"Va multumesc pentru invitatie, este nu numai o onoare, ci si o bucurie. Este o tara de care suntem legati. (...) Am venit intr-un moment important in care Israel si Palestina incearca sa obtina pacea.

Avem convingerea ca Israelul va face tot posibilul pentru a o obtine. Pacea nu se obtine usor, in Europa s-a obtinut cu sacrificii uriase. Compromisul franco-german poate fi o lectie si pentru aceasta regiune", a declarat, luni, Traian Basescu.

Tot marti, seful statului se va intalni si cu comunitatea de romani din teritoriile palestiniene.

Basescu, profund impresionat de Memorialul Holocaustului din Ierusalim: Niste ticalosi au gandit sa extermine un neam

Traian Basescu se afla, in perioada 19-21 ianuarie, intr-o vizita oficiala in Israel si Teritoriile Palestiniene.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Traian Basescu vizita Palestina, #Traian Basescu Israel, #Traian Basescu Mahmoud Abbas , #presedinte