Basescu, intampinat la Tusnad cu "pasaportul, va rog!"

Luni, 26 Iulie 2010, ora 08:22
4469 citiri
Basescu, intampinat la Tusnad cu "pasaportul, va rog!"

Atunci cand a ajuns, sambata, in statiunea Harghita Tusnad-Bai, pentru a participa la Scoala de Vara "Tusvanyos", presedintele Romaniei, Traian Basescu, a fost intampinat de un extremist care ii cerea sa prezinte pasaportul.

"Domnule Basescu, pasaportul!" scria pe pancarta cu care incerca sa-i tina calea un tanar intr-un tricou alb imprimat cu harta Romaniei, fara Transilvania si Banat.

Era vorba despre un cunoscut extremist din Miercurea Ciuc, Barna Csibi, functionar la Directia Finantelor Publice Harghita si, in timpul liber, sef al organizatiei paramilitare "Plutonul secuiesc" din Garda Maghiara, scoasa in afara legii de autoritatile din Ungaria, informeaza Gandul.

Spre norocul sau, zidul garzilor de corp care-i croiau drum prin multime l-a impiedicat pe Traian Basescu sa observe parncarta si pe purtatorul ei pe care, de altfel, cativa sepepisti il tineau, discret, la distanta.

Basescu, catre maghiari: Pamantul e rotund, oricine poate spune ca e in centru

Presedintele Traian Basescu a participat, sambata, la un seminar programat in cadrul lucrarilor Universitatii de vara Tusvanyos, alaturi de premierul Ungariei, Viktor Orban, de secretarul de stat in Ministerul de Externe de la Budapesta Nemeth Zsolt si de vicepresedintele Parlamentului European Laszlo Tokes.

La manifestare au participat aproximativ 1.000 de persoane. Majoritatea celor prezenti l-au aplaudat pe seful statului si atunci cand a sosit in incinta campingului unde s-a desfasurat seminarul, dar si atunci cand si-a tinut discursul.

Lucrarile seminarului au inceput cu intarziere, atat seful statului roman, cat si premierul Ungariei si secretarul de stat Nemeth Zsolt asteptandu-l timp de zece minute pe europarlamentarul Tokes Laszlo, care s-a scuzat afirmand ca "a adormit soferul".

Imediat dupa terminarea lucrarilor, Traian Basescu si Viktor Orban au avut o scurta intalnire privata la restaurantul situat pe Lacul Ciucas, din Baile Tusnad.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează...
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
#Traian Basescu Harghita, #Traian Basescu Viktor Orban, #Traian Basescu Tusnad , #presedinte
Comentarii
Poza lurin
lurin
rank 2
Majoritatea celor prezenti l-au aplaudat pe seful statului si atunci cand a sosit in incinta campingului unde s-a desfasurat seminarul, dar si atunci cand si-a tinut discursul.