Basescu intoarce la Parlament legea care loveste in producatorii de energie verde

Marti, 07 Ianuarie 2014, ora 20:07
2606 citiri
Basescu intoarce la Parlament legea care loveste in producatorii de energie verde
Foto: Presidency.ro

Presedintele Traian Basescu a trimis marti Parlamentului, spre reexaminare, legea privind aprobarea OUG privind producerea energiei din surse regenerabile, considerand-o inoportuna.

Legea transmisa spre promulgare aproba Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 57/2013 privind modificarea si completarea Legii nr. 220/2008 pentru stabilirea sistemului de promovare a producerii energiei din surse regenerabile de energie, act normativ care modifica schema de ajutor de stat pentru producatorii de energie din surse regenerabile.

Intr-un comunicat de presa al Administratiei Prezidenatiale se arata ca, in privinta proiectelor care urmaresc sa instituie sau sa modifice ajutoarele, este obligatorie informarea Comisiei Europene, insa aceasta obligatie nu a fost neideplinita pana in prezent de Guvern.

"Astfel, consideram ca aprobarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 57/2013, pana la indeplinirea obligatiilor prevazute de Tratatul privind functionarea Uniunii Europene, este inoportuna si expune Romania unor sesizari prealabile pentru incalcarea tratatelor constitutive ale Uniunii Europene", se arata in comunicatul mentionat.

Noua lege prevede amanarea acordarii unor certificate verzi pentru producatorii de energie regenerabila, existand riscul ca valoarea acestora sa scada intre timp.

C.S.

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#Traian Basescu legea energie regenerabila, #lege modificarea ajutoare energie verde , #presedinte