Basescu, intrebat despre comisarul european la Bruxelles: Altceva?

Vineri, 30 Octombrie 2009, ora 15:48
3785 citiri
Basescu, intrebat despre comisarul european la Bruxelles: Altceva?
Foto: Antena3

Presedintele Traian Basescu a prezentat vineri, intr-o scurta declaratie de presa tinuta la finalul Consiliului European desfasurat la Bruxelles, cateva dintre punctele atinse in timpul discutiilor, refuzand pe de alta parte sa raspunda la intrebarile incomode adresate de jurnalisti.

Seful statului a spus ca mandatul Romaniei a fost atins, explicand ca s-au gasit formulele de compromis intre UE si Cehia pentru ca Tratatul de la Lisabona sa intre in vigoare pana la sfarsitul acestui an si in conformitate cu el sa se alcatuiasca noua Comisie Europeana, in care fiecare tara va avea dreptul la un comisar european.

De asemenea, s-a discutat mult si pe tema pachetelor de masuri anticriza ce vor fi adoptate de guvernele statelor membre.

"Din punctul nostru de vedere, lucrurile sunt in regula. Consiliul s-a pronuntat in favoarea unei solutii care sa reflecte realitatile economice ale momentului si sa nu se opteze pentru declansarea procedurilor de iesire a guvernelor din strategia de interventie pentru dminiuarea efectelor crizei", a mai declarat seful statului, explicand ca Guvernul Romaniei nu va adopta o pozitie de retragere din Acordul incheiat cu CE in paralel cu cel cu FMI si Banca Mondiala.

Un alt subiect aflat pe agenda Consiliului European a fost inrautatirea situatiei din Pakistan si Afganistan, tari a caror stabilitate este decisiva pentru retragerea din zona a trupelor de mentinere a pacii.

Acestea fiind spuse, presedintele i-a invitat pe jurnalisti sa il insoteasca la avion.

La insistentele jurnalistilor, Traian Basescu a mai ramas cateva minute in sala, cu toate ca a dat raspunsuri foarte laconice la intrebari. Referitor la negocierile pentru comisarul european din partea Romaniei, acesta a raspuns scurt: "Am discutat. Altceva?". Intrebat cum caracterizeaza intentia lui Adrian Severin de a candida pentru un post de inalt comisar din partea UE, Traian Basescu a raspuns zambind :"O intentie. Altceva?".

In sfarsit, intrebat pe cine sustine Romania pentru presedintia UE, acesta a raspuns "Este o intreaga strategie in sustinerea cuiva. Altceva?".

In momentul in care jurnalistii au inceput sa reactioneze nemultumiti de raspunsurile primite, Traian Basescu a spus "Voi vreti sa stiti lucruri care nu se spun la stadiul asta. Ce sa va fac? Avem propuneri pentru orice. Hai la avion!".

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Basescu Consiliul European, #Basescu jurnalisti Bruxelles, #Basescu comisar european Romania , #presedinte