Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Basescu, la bilantul SRI: Prioritatea ramane prevenirea actelor de terorism in Romania (Video)

Marti, 26 Martie 2013, ora 13:08
2587 citiri
Basescu, la bilantul SRI: Prioritatea ramane prevenirea actelor de terorism in Romania (Video)
Foto: Digi 24

Presedintele Traian Basescu a declarat, marti, la bilantul Serviciului Roman de Informatii pe anul 2012, ca prioritatea majora ramane prevenirea actelor de terorism pe teritoriul tarii noastre.

"Am participat ca de obicei la bilantul SRI, am constatat indeplinirea obiectivelor care au fost fixate in CSAT pentru anul 2012, consolidarea capacitatii SRI de a face fata atat luptei anticoruptie, cat si crimei organizate ca partener al altor institutii.

Prioritatea majora ramane in continuare prevenirea actelor de terorism pe teritoriul Romaniei, plecand de la premisa ca structuri teroriste sunt deja la frontiera de sud a Uniunii Europene", a spus seful statului.

Acesta a adaugat ca plecarea NATO din Afganistan ar putea crea premise ca astfel de structuri teroriste sa se gaseasca si la granitele estice ale Uniunii Europene.

Presedintele a afirmat ca, din punctul de vedere al protectiei fata de atacurile cibernetice, "SRI s-a consolidat, in calitate de prima institutie obligata sa reactioneze".

"Sunt multumit de activitatea SRI, am constatat ceea ce era de constatat, anume ca Serviciul nu este fluctuant in functie de majoritatile politice si ca ramane ancorat in realizarea misiunilor lui si in legea dupa care functioneaza. Felicit inca o data SRI de ziua lui, toti salariatii serviciului, si le doresc in continuare succes", a mai spus Traian Basescu.

Basescu l-a decorat pe seful SRI, George Maior

Marti, seful statului a participat la prezentarea bilantului activitatii Serviciului Roman de Informatii pe anul 2012.

Seful SRI, George Maior, a declarat in deschiderea conferintei de presa sustinute impreuna cu presedintele Traian Basescu, ca "au existat indicii ca riscul terorismului este in crestere" in Romania, dar si ca 2012 a fost un an greu, cu trei alegeri si cu guverne schimbate, insa SRI a ramas "neutru si independent" in fata acestui context.

Nu in ultimul rand, Maior a spus ca se anticipeaza cresterea riscurilor de securitate pentru anul 2013, care este considerat un an cu grad de risc ridicat.

Presedintele Traian Basescu l-a decorat, luni, pe seful SRI cu Ordinul National "Steaua Romaniei" pentru protejarea valorilor democratice si promovarea intereselor nationale ale Romaniei.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Traian Basescu bilant SRI, #Basescu prevenire terorism, #George Maior risc terorism 2013, #Basescu terorism Romania , #presedinte
Comentarii
Poza un cetatean european
un cetatean european
rank 5
Iar prioritatea romanilor este de a scapa de un presedinte infractor