Basescu: La Frunzaverde e importanta ora la care face declaratii

Miercuri, 27 Martie 2013, ora 22:37
3948 citiri
Basescu: La Frunzaverde e importanta ora la care face declaratii
Foto: Arhiva

Presedintele Traian Basescu a comentat declaratiile facute de liberalul Frunzaverde, potrivit caruia Romania ar putea intampina probleme cu achitarea transei catre Fondul Monetar International, iar daca se vor plati salariile si pensiile ar trebui sa ne consideram fericiti.

Astfel, Traian Basescu a apreciat, la B1 TV, ca pentru vicepresedintele liberal e importanta ora la care face o afirmatie.

"La ce ora a facut declaratia? E important la Sorin Frunzaverde sa stii ora la care a facut declaratia. Declaratia e o prostie. Romania pe ansamblu are cinci miliarde de platit, din care patru miliarde BNR. In bufferul Ministerului de Finante exista circa cinci miliarde. Veniturile s-au facut putin sub prognoza pe ianuarie si februarie", a explicat Traian Basescu.

Frunzaverde: Daca vom plati salariile si pensiile, sa fim fericiti. Situatia este dramatica

Presedintele a accentuat ca numarul locurilor de munca este cea mai mare ingrijorare din economie.

"A face investitii e nu numai o obligatie, e un act patriotic. Privatizarea CFR Marfa - Am vazut ca sunt domni veseli care spun ca CSAT a aprobat privatizarea, nu, asta aproba Guvernul. In Romania a ajuns deja o minciuna continua ca ne-a obligat FMI. Sunt om care a stat in fata FMI de n ori si ce iti cere FMI este sa nu mai ai pierderi la companiile de stat si te intreaba ce solutii ai.

Spui management privat, bine, dar dupa iti spune 'pai ati pus un om de partid' si atunci iti cere alte solutii. Sunt optiunile Guvernului. Si companiile private pot fi performante", a completat seful statului.

Vicepresedintele PNL Sorin Frunzaverde a declarat, marti, la Resita, ca Romania ar putea intampina probleme cu achitarea transei catre Fondul Monetar International.

"Nu vad sensul acestei intrebari. Stim cu totii ca banii nu ajung, dar acestea sunt posibilitatile. In tara situatia bugetara este dramatica. Nu stim daca vom putea plati urmatoarea transa de rambursare a imprumutului de la FMI. Daca vom plati salariile si pensiile, sa fim fericiti! In aceste conditii, intrebarea dumneavoastra, domnule Stefanescu, este retorica", a afirmat vicepresedintele PNL.

Replica premierului Ponta nu a intarziat sa apara.

"Prim-ministrul Romaniei, ministrul Bugetului, ministrul Finantelor, ministrul Economiei, FMI, BNR nu reprezentam nimic in fata presei daca iese un domn seara sau dimineata pe la Resita si isi da cu parerea.

Vreau sa va prezint cum stam cu returnarea datoriei catre FMI: Stam foarte bine, in sensul in care 3,8 miliarde de euro trebuie returnate de catre BNR", a spus Victor Ponta, miercuri, in cadrul sedintei de guvern.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Klaus Iohannis a răspuns marţi, 23 aprilie, de ce s-a deplasat în Coreea de Sud cu un avion de lux în timp ce miniştrii au mers cu un avion de linie, precizând că a venit într-o deplasare...
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Preşedintele Klaus Iohannis se teme cu privire la eventuale tensiuni în coaliția de guvernare PSD-PNL după ce partidele au decis să susțină candidați diferiți la primăria Capitalei în...
#Basescu Frunzaverde declaratii, #Frunzaverde bani salarii , #presedinte
Comentarii