Basescu, la intalnirea cu FMI: Scuza-ma Jeff, am vorbit mai mult

Luni, 25 Iulie 2011, ora 19:04
2644 citiri
Basescu, la intalnirea cu FMI: Scuza-ma Jeff, am vorbit mai mult
Foto: bzi.ro

Presedintele Traian Basescu a primit, luni, delegatiile FMI, CE si Bancii Mondiale, punctand in cadrul discutiilor problema arieratelor din sanatate. La final, Basescu s-a scuzat pentru interventia sa mai lunga, dupa ce i s-a adresat sefului misiunii FMI in Romania, de trei ori, pe numele sau mic - Jeff.

"Scuza-ma Jeff, am vorbit ceva mai mult, dar este un mesaj chiar si pentru public, ca nu suntem impotriva bolnavilor, care trebuie tratati, dar in primul rand administratorii din sistemul de sanatate trebuie sa caute surse de finantare", a spus Basescu, dupa interventia sa, in care a punctat problema arieratelor din sanatate.

Seful misiunii FMI, Jeffrey Franks, i-a spus presedintelui ca este "intotdeauna o placere" sa se intalneasca cu acesta, starnind rasete din partea lui Traian Basescu. Franks a tinut sa precizeze ca, de obicei, intalnirile au loc la finalul misiunii, insa acum are "vesti bune de anuntat".

Presedintele Basescu se intalneste cu reprezentantii FMI, CE si Bancii Mondiale

"Eu incep cu vestile proaste intotdeauna, Jeff", i-a raspuns Traian Basescu, razand.

Ulterior, seful statului a vorbit despre problema deficitului si adaptarii la sistemul ESA pentru a nu mai avea "discrepante" intre datele interne si cele raportate catre UE.

"Jeff, sunt de acord in totalitate ca trebuie sa ne adaptam deficitul la sistemul ESA pentru a nu mai avea discrepante in raport cu UE si probabil (...) va trebui sa fixam ca tinta teoretic 2,5% pentru a avea 3% pe ESA", a spus Basescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
#presedinte Traian Basescu, #delegatie FMI presedinte , #presedinte