Basescu lauda BOR: Ramana singura institutie care ii poate tine pe romani laolalta peste granite

Miercuri, 30 Aprilie 2014, ora 10:44
2098 citiri
Basescu lauda BOR: Ramana singura institutie care ii poate tine pe romani laolalta peste granite
Foto: Administratia Prezidentiala

Presedintele Traian Basescu a declarat marti, in cadrul ceremoniei de decorare a prelatilor ortodocsi din diaspora, ca Biserica Ortodoxa Romana (BOR) este singura institutie care ii tine impreuna pe romanii din afara granitelor.

"Evenimentul este poate specific unui presedinte care se apropie de sfarsitul mandatelor lui si el este un simbol al recunostintei pe care v-o port dumneavoastra si celorlalti cinci inalti ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Romane care au fost decorati astazi si care departe de tara mama ii tin pe romani uniti, ii tin pe romani alaturi de biserica si de tara si mai ales le creeaza romanilor din afara frontierelor posibilitatea sa se intalneasca", a declarat Traian Basescu, potrivit Agerpres.

De asemenea, seful statului a spus ca a constatat, in cadrul deplasarilor avute in afara granitelor, "importanta serviciului pe care inaltii ierarhi il fac lui Dumnezeu".

Totodata, Traian Basesc a spus ca BOR "ramane singura institutie care in afara de frontierele Romaniei ii poate tine pe romani laolalta".

"Am vazut dragostea cu care sunt inconjurati copiii dumneaoastra"

"Am vazut dragostea cu care inconjurati copiii dumneavoastra si preotii din subordinea dumneavoastra care organizeaza scoli de duminica pentru a le mentine invatatura pentru limba romana. In toate bisericile dumneavoastra, ca au fost in America, in America de Sud, in Europa, aici la noi in Balcani sau in Republica Moldova steagul Romaniei este acolo unde este si Biserica Ortodoxa Romana", a mai spus presedintele Romaniei, in cadrul ceremoniei de la Cotroceni.

Presedintele Traian Basescu le-a multumit prelatilor de peste hotare pentru serviciul pe care il fac "nu numai bunului Dumnezeu, dar si romanilor".

La randul sau, Patriarhul Daniel a tinut sa transmita recunostinta inaltilor ierarhi pentru sustinerea pe care Traian Basescu o arata diasporei.

In cadrul ceremoniei de marti, presedintele i-a decorat pe Iosif Pop, mitropolit al Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale, Siluan Span, episcop al Episcopiei Ortodoxe Romane a Italiei, Timotei Lauran, episcop al Episcopiei Ortodoxe Romane a Spaniei si Portugaliei, Macarie Dragoi, episcop al Episcopiei Ortodoxe Romane a Europei de Nord si Siluan Manuila, episcop al Episcopiei Ortodoxe Romane din Ungaria.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Traian Basescu BOR romani strainatate, #Basescu decorat ierarhi diaspora, #Basescu Patriarh Daniel Cotroceni , #presedinte