Basescu, lui Melescanu: Nu v-as fi numit ministru de Externe, dar o fac datorita urgentei

Luni, 10 Noiembrie 2014, ora 17:46
14059 citiri
Basescu, lui Melescanu: Nu v-as fi numit ministru de Externe, dar o fac datorita urgentei
Foto: Presidency.ro

Presedintele Traian Basescu a spus, luni seara, la depunerea juramantului de catre Teodor Melescanu in functia de ministru al Afacerilor Externe, ca nu l-ar fi numit pe acesta in fruntea diplomatiei romanesti, dar a facut-o datorita urgentei situatiei, cu cateva zile inainte de turul doi al alegerilor prezidentiale.

"Inainte de a depune juramantul, vreau sa observ ca emisia domnului Corlatean a intervenit prea tarziu, trebuia sa-si asume esecul din data de 2, noaptea. Nici pe dvs. nu v-as fi numit, avand in vedere intamplarile din ultimul an de mandat al dvs. la SIE.

Dar o fac datorita urgentei si mai ales pentru ca am ramas cu o declaratie a dvs. in minte, ca, daca ati fi fost ministru de Externe, nu s-ar fi intamplat ce s-a intamplat cu votul din diaspora. Avand incredere, totusi, in ceea ce ati spus public, va invit sa depuneti juramantul", a declarat Traian Basescu.

La ceremonia de depunere a juramantului de catre noul ministru de Externe a fost prezent si premierul Victor Ponta, care a ajuns in sala cu circa 5 minute inaintea presedintelui.

Teodor Melescanu, numit ministru de Externe - Traian Basescu a semnat decretul

Seful statului a semnat luni decretul prin care Teodor Melescanu este numit in functia de ministru al Afacerilor Externe.

Ministrul de Externe Corlatean si-a dat demisia. Ponta i-a gasit inlocuitor

Premierul Victor Ponta a anuntat luni propunerea sa de ministru pentru MAE, dupa demisia lui Titus Corlatean.

"Am transmis catre presedintele Traian Basescu propunerea ca dl Teodor Melescanu sa ocupe functia de ministru de Externe in perioada urmatoare, sa se poata ocupa de desfasurarea votul in diaspora, dar totul cu respectarea legii", a declarat Victor Ponta, intr-o scurta declaratie de presa sustinuta la Palatul Victoria.

Ponta il propune pe Melescanu la sefia MAE, dupa demisia lui Corlatean

Ministrul de Externe, Titus Corlatean, a anuntat ca si-a depus mandatul, in contextul scandalului legat de votul romanilor din diaspora, al manifestatiilor de protest din tara si de peste hotare, dar si al lipsei unei explicatii clare privind la infiintarea de noi sectii de vot in strainatate, pentru turul doi al alegerilor prezidentiale.

Sambata, presedintele Traian Basescu a cerut demisia ministrului de Externe, din cauza dezinformarii cu privire la organizarea de noi sectii de votare in strainatate.

Ministrul de Externe Titus Corlatean si-a dat demisia, dupa dezastrul de la votul din diaspora (Video)

BEC a precizat vineri, intr-un comunicat remis Ziare.com, ca MAE este abilitat de lege sa infiinteze mai multe sectii de votare in strainatate, in locurile unde la primul tur de scrutin procesul a fost ingreunat de afluxul mare de cetateni romani dornici sa isi exercite dreptul de a alege.

Anterior, intr-o interventie publica, Titus Corlatean a sustinut ca institutia sa nu poate suplimenta numarul de sectii de votare de peste hotare, fiind impiedicat de cadrul legislativ existent.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Teodor Melescanu investit ministru, #Melescanu ministru Externe, #Melescanu depus juramant, #Basescu Melescanu ministru, #Basescu juramant Melescanu , #presedinte