Basescu: Ma intorc in politica in 2014, nu pot sa fiu pensionar

Miercuri, 27 Februarie 2013, ora 15:20
10444 citiri
Basescu: Ma intorc in politica in 2014, nu pot sa fiu pensionar
Foto: B1 TV

Presedintele Traian Basescu a declarat miercuri, la Viena, ca ramane in continuare in viata politica si dupa ce i se termina mandatul, pentru ca nu poate fi pensionar.

"Pentru ca unii au spus ca sunt dictator, pot sa imi dictez memoriile, dar nu sa mi le scriu. Recunosc ca am spus ca dupa ce imi termin mandatul nu ma mai intereseaza, vreau sa fiu un om liber, nu mai vreau sa fac politica", a spus Traian Basescu, la o intalnire cu romanii din Austria.

"Eh, am spus ca nu ma intorc in PDL in 2014, dar am mai spus eu si ca demisionez in cinci minute", a completat seful statului.

Traian Basescu a precizat ca, in momentul in care i se termina mandatul de la Cotroceni, va lua o pauza de 3 saptamani, in care va pleca undeva cu sotia sa si nu va raspunde la telefoane, dupa care va reveni pe scena politica.

Ramane insa de vazut daca se va intoarce in PDL sau va alege o alta forma pentru a reveni in viata politica.

"Ce este sigur este ca, dupa ce predau cheile de la Cotroceni, nu cheile de la Palat, ci de la seifuri, cele cu documente, cred ca imi iau sotia si as merge vreo 2-3 saptamani undeva, sa fiu sigur ca nu suna nimeni.

Stiti ca un presedinte nu are prevazut concediu. Mi-as dori trei saptamani in care sa nu am obligatii fata de stat si vedem apoi ce va fi, dar am ajuns la concluzia ca nu pot fi pensionar", a incheiat Basescu.

El participa, miercuri, la Viena, la lucrarile Forumului Global al Aliantei Civilizatiilor organizat de ONU. Totodata, seful statului are programate intalniri cu romani din Austria si cu oameni de afaceri austrieci.

Blaga: Basescu e binevenit in PDL

Presedintele PDL, Vasile Blaga, a salutat decizia luata de seful statului: "Un lucru foarte bun, noi ne bucuram", a spus Blaga, la Realitatea Tv, unde intrase in direct pentru a comenta decizia CCR conform careia legea statutului parlamentarilor este neconstitutionala.

Liderul PDL a accentuat ca "Traian Basescu este binevenit oricand in PDL".

"Daca domnul Basescu va dori sa revina in PDL, nu cred ca s-ar impotrivi cineva. Nu poate decat sa ne bucure o astfel de perspectiva. Traian Basescu e binevenit in partid", a spus Blaga.

Cand pleca Basescu pe mare

Presedintele Traian Basescu anunta, in a doua sa campanie pentru prezidentiale, ca daca nu va fi ales la sefia tarii, va pleca din nou pe mare. Dupa ce a castigat la doilea mandat la Cotroceni, in 2009, presedintele declara ca peste cinci ani, o va "termina" cu politica.

"Eu nu mai candidez. Dupa ce termin cu functia de presedinte, am terminat-o cu politica", spunea in 2009 seful statului.

In campania pentru referendum din vara lui 2012, Basescu a fost intrebat daca este de parare ca ar mai putea candida la prezidentiale, in cazul demiterii sale prin referendum. El a raspuns ca "sigur" nu va mai candida vreodata la Presedintie si ca isi doreste ca pana la pensie sa mai fie pe puntea de comanda a unei nave.

"Daca vreodata o sa iau o decizie pe care mi-o doresc, e ca inainte de a atinge varsta de pensionare sa fiu pe puntea de comanda a unei nave. Asta ca sa va dovedesc ca nu mai vreau sa fiu in politica", a declarat Basescu.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Basescu pensionare, #Basecu revine politica , #presedinte