Basescu, ministrilor francezi: Romania nu-si alunga niciun cetatean de pe teritoriul ei (Video)

Miercuri, 12 Septembrie 2012, ora 17:35
3901 citiri
Basescu, ministrilor francezi: Romania nu-si alunga niciun cetatean de pe teritoriul ei (Video)

Presedintele Traian Basescu le-a spus, miercuri, ministrilor francezei de Interne si Afaceri Europene ca Bucurestiul nu poate accepta formulari de genul "Romania e responsabila de alungarea populatiei de etnie roma", Basescu precizand: "Romania nu-si alunga niciun cetatean de pe teritoriul ei".

Presedintele Basescu i-a primit, miercuri, la Cotroceni, pe Manuel Valls, ministrul francez de Interne, si pe Bernard Cazeneuve, ministrul delegat francez pentru Afaceri Europene.

La inceputul intrevederii, Traian Basescu si-a exprimat speranta ca Romania si Franta vor gasi formulele traditionale de cooperare bilaterala si in cadrul UE, seful statului roman amintind ca relatia bilaterala este acum si sub un parteneriat strategic.

"Sper ca problema romilor nu este singura problema pe care doriti sa o discutati cu Guvernul roman", a continuat seful statului.

"In problema romilor va asigur ca suntem deschisi la o totala colaborare, inclusiv la retrimiterea de politisti in Franta, insa nu putem accepta formulari de genulul 'Romania este reponsabila de alungarea populatiei de etnie roma, care se vede nevoita sa se refugieze in Franta'. Vreau sa stiti ca Romania nu isi alunga niciun cetatean de pe teritoriul ei", a subliniat Traian Basescu.

Presedintele a precizat ca integrarea romilor reprezinta o politica pe care si Romania doreste sa o implementeze.

"Dorim solutii concrete si toata lumea sa-si asume responsabilitati", a mai precizat Traian Basescu.

Ministrul francez de Interne, Manuel Valls, si ministrul-delegat pentru Afaceri Europene, Bernard Cazeneuve, au, miercuri, la Bucuresti, intalniri cu presedintele Traian Basescu, premierul Victor Ponta, ministrii Muncii si de Interne, Mariana Campeanu si Mircea Dusa, a anuntat Ambasada Frantei.

Doi ministri francezi vin in Romania sa rezolve problema rromilor

Potrivit sursei citate, cei doi oficiali francezi vor sustine, miercuri, o conferinta de presa comuna cu premierul Victor Ponta de la ora 18.45 la Palatul Victoria, unde va fi semnat si un acord bilateral de cooperare in domeniul incluziunii sociale a cetatenilor romani de etnie roma.

In dimineata zilei de joi, cei doi ministri se vor deplasa la Campia Turzii, unde Franta finanteaza un proiect de cantina scolara destinata copiilor provenind din familii defavorizate, mai precizeaza comunicatul Ambasadei Frantei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Basescu romi Franta ministri, #Basescu romi Romania Franta, #Basescu romi repatriere Franta , #presedinte