Basescu: Miza Rusiei pentru fostele state URSS este una legata de controlul politic

Miercuri, 09 Iulie 2014, ora 19:16
2572 citiri
Basescu: Miza Rusiei pentru fostele state URSS este una legata de controlul politic
Foto: moldova24.info

Dupa ratificarea Acordurilor de asociere intre UE si Republica Moldova, Ucraina si Georgia, presedintele Traian Basescu a vorbit, miercuri, despre miza Rusiei in legatura cu fostele state URSS, dar si despre ce are Moscova de castigat.

Basescu a promulgat legile pentru ratificarea Acordurilor cu R. Moldova, Ucraina, Georgia

"Romania, prin Parlament, a ratificat, iar eu azi (miercuri - n.red) am promulgat legea. Din punctul de vedere al Romaniei, am facut tot ce am putut. Si Rep. Moldova reuseste sa semneze Acordul de Asociere si sa inceapa un drum de apropiere de UE.

S-ar cuveni sa tragem o concluzie: Miza Rusiei pentru fostele state URSS este una legata de controlul politic. Si Rusia are de castigat ca urmare a acordurilor de asociere, pentru ca asocierea la UE inseamna conditii de competitivitate, calitate la standarde europene a produselor din economia celor trei tari", a spus seful statului, intr-o declaratie de la Palatul Cotroceni.

Basescu cheama Guvernul la consultari, pe tema scaderii CAS: Ar putea creste taxele pe proprietate

Potrivit lui Traian Basescu, poporul ucrainean "doreste sa se apropie de UE, doreste sa iasa din chingile controlului politic exercitat de Moscova asupra Ucrainei si iata ca reuseste".

"As vrea sa trag o concluzie asupra a ceea ce s-a intamplat: Se dovedeste ca nimeni nu poate opri evolutia unei natiuni, oricat de neconvenabil ar fi din punct de vedere politic. Imi doresc mult ca armata ucraineana sa lichideze in cel mai scurt timp rezistenta separatistilor din Lugansk si Donetk", a mai spus presedintele.

Presedintele Traian Basescu a semnat, miercuri, decretele de promulgare a legilor pentru ratificarea Acordurilor de asociere intre UE si Republica Moldova, Ucraina si Georgia.

Acordurile de asociere cu UE au fost parafate la data de 27 iunie, cu ocazia Consiliului European de primavara. Documentele au fost semnate de toti ce 28 de sefi de stat si de guverne UE prezenti la Bruxelles, printre care si presedintele Traian Basescu, de presedintele ucrainean Petro Porosenko si de premierii moldovean Iurie Leanca si georgian Irakli Garibasvili.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Traian Basescu miza Rusia, #miza Rusia state URSS, #Basescu acorduri asociere UE, #Moldova Acord Asociere UE, #Rusia miza acorduri asociere , #presedinte