Basescu: Nastase nu e barbat sa admita ca el a cerut intalnirile

Vineri, 04 Decembrie 2009, ora 12:02
3559 citiri
Basescu: Nastase nu e barbat sa admita ca el a cerut intalnirile
Foto: Arhiva

Presedintele Traian Basescu a declarat vineri ca s-a intalnit de trei ori cu Adrian Nastase, de doua ori la Bucuresti si o data la Predeal, precizand ca il deranjeaza ca acum fostul premier nu e barbat sa spuna ca el a cerut intalnirile, iar seful statului nu i le-a refuzat.

"Este scaparea oamenilor mici. Doar nu va imaginati ca il chemam eu la mine acasa sa-i spun: Adriane, nu am nimic cu tine. A cerut el o intalnire, a vrut sa fie intr-un cadru discret si nu a fost una, au fost trei, slava Domnului: doua la Bucuresti, una la Predeal, cand eram in weekend.

Ca fosti vecini, nu m-a deranjat faptul ca a dorit sa vorbeasca cu mine; ma deranjeaza acum ca nu-i barbat sa spuna ca el a cerut intalnirile si nu i le-am refuzat, chiar daca se purtase extrem de urat cu mine in perioada premergatoare campaniei din 2004, si atunci aveam calitatea de vecini", a declarat Basescu vineri, la Kiss FM, intrebat daca l-a invitat pe Adrian Nastase sa se intalneasca.

"Sunt oamenii astia lipsiti de orice fel de eleganta a relatiilor intre oameni. Stateam cu el in acelasi imobil, eu la parter, el la etajul I, ma mai si inunda din cand in cand, nea Nicu Vacaroiu, ce-i drept.

Insa, in virtutea acestui lucru, am fost de acord sa ma vad cu Nastase si l-am dumirit asupra unui singur lucru, pentru ca asta a fost marea problema a mandatului meu - interventia pe dosare pe care am refuzat-o tot timpul. Acest lucru i l-am spus si lui Adrian Nastase cand a vrut sa discutam despre situatia lui. Nu am ce sa intervin. In mod egal nu ma intereseaza interventiile in instanta nici pentru Vantu, nici pentru Voiculescu, nici pentru...", a declarat Basescu, subliniind ca nu stie cum se termina dosarul lui Adrian Nastase, care se afla in Parlament.

Cu toate acestea, Traian Basescu a spus ca intre Mircea Geoana si Adrian Nastase mai bun este fostul premier PSD. "Nu sunt un fan Nastase, Doamne fereste, dar, spre deosebire de Geoana, Nastase are si oarecare inteligenta", a punctat Basescu.

Presedintele CN al PSD, Adrian Nastase, scrie, intr-o postare pe blogul sau, din 2 decembrie, ca a fost acasa la Traian Basescu, dar la invitatia acestuia si in urma unui telefon din partea sefului statului, care ar fi vrut sa-i transmita ca nu se afla in spatele actiunii impotriva sa si a dosarelor de la DNA.

Nastase afirma ca "Traian Basescu a facut unele afirmatii mincinoase la Realitatea FM" si a povestit cum l-ar fi sunat in timpul sedintei PSD in care i-a fost ridicat sprijinul din cauza problemelor din justitie.

Traian Basescu afirmase anterior, in aceeasi zi, ca Adrian Nastase si Ludovic Orban au venit la el acasa cu interventii personale, primul cerand o solutie pentru inchiderea dosarului penal, iar Orban interesandu-se daca trecerea de pietoni pe care ar fi lovit un copil putea fi monitorizata de camerele web de la Cotroceni.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Basescu intalniri Nastase, #Basescu alegeri prezidentiale, #alegeri prezidentiale 2009, #alegeri prezidentiale Romania , #presedinte