Basescu ne baga intr-o criza ingrozitoare (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Joi, 24 Martie 2011, ora 19:37
6571 citiri
Basescu ne baga intr-o criza ingrozitoare (Opinii)
Foto: realitatea.net

La Realitatea TV, noul post favorit al presedintelui, unde suna frecvent in direct pentru a face precizari si a pune la punct invitatii, Traian Basescu si-a exprimat teama ca ar putea reveni criza economica. Surprinzatoare intuitie! Mai mult decat orice, acum presedintele invoca responsabilitatea si cere solidaritate, dupa ce s-a declarat ingrozit de spectrul unei noi crize.

"Desi parea ca a trecut criza, se pare ca inca avem mari probleme in UE. Ce se intampla in zona euro cu Grecia, Irlanda, Portugalia sa nu credeti ca nu ne afecteaza. (...) Stiti ce ma ingrozeste? Daca se intoarce din nou criza?" - Traian Basescu, la Realitatea TV, intr-o mostra de incoerenta manipulatoare greu de imaginat pentru orice roman cu mintea intreaga si memoria cat de cat functionala.

Oare cine ar avea nevoie in primul rand sa fie responsabil, noi sau el? Cine ne spunea ca nu ne va atinge criza economica, atunci cand bancile americane se prabuseau, noi sau presedintele? Cand toata presa incepea sa tipe, la sfarsitul lui 2008, ca efectele crizei vor zgudui Romania, nu Traian Basescu si Emil Boc erau cei care promiteau electoral un viitor fara griji, indestulator si plin de optimism?

Si apoi, in 2009, cand criza economica facea prapad in tara, cine striga din toti bojocii ca, dupa ce nici nu intrasem bine, vom fi si iesit deja din criza, noi sau actualii guvernanti? Nu ii numea Traian Basescu, la sfarsitul lui 2009, pe toti cei care isi exprimau scepticismul in legatura cu iesirea din criza tonomate si reprezentantii vanduti ai mogulilor cei rai?

Cat de ironica poate fi viata ca tocmai cei pe care Traian Basescu i-a acuzat mereu de minciuna si manipulare se dovedesc a fi avut dreptate, in realitate, iar el si apropiatii sai se dovedeste ca au mintit, au manipulat si distorsionat adevarul si faptele, doar pentru a castiga niste alegeri in cel mai fraudulos mod cu putinta.

Culmea bataii de joc este ca de platit pentru neghiobia de a fi avut dreptate au platit chiar cei care au fost corecti, iar cei care au mintit, au manipulat si au omis sa ne spuna lucrurile la timp, pentru a putea extrage de aici diverse avantaje si beneficii, sunt bine mersi, ne conduc si ne hotarasc viitorul si destinele.

Din acest punct, in care cei care au mintit si inca o fac au avut si au inca succes, iar cei care spun adevarul sunt prigoniti si infierati pentru ca nu s-au lasat inselati de prognozele "pacalitoare", asa cum recunoaste Traian Basescu singur ca patit, fiind mintit si dus de nas de estimari, nu trebuie sa ne mire ca orice prostie aruncata in aer de acesti guvernanti va fi inghitita de catre cei fara memorie.

De aceea Traian Basescu ne sperie acum, din nou, cu intrarea intr-o noua criza, si mai inspaimantatoare si mai groaznica decat prima. Insa stop. Care prima? Cand noi nu am iesit din nicio criza, ba chiar ne adancim in ea de la o zi la alta, faptul ca presedintele inventeaza o alta criza, si mai mare si mai groaznica, pe care o foloseste pe post de sperietoare, are rolul de a provoca o stare de multumire si satisfactie fata de mizeria pe care am ajuns sa o traim in prezent.

Aceasta manipulare, destul de rudimentara in esenta, sunt convins ca va avea un succes destul de mare la populatia majoritara a Romaniei. Pentru ca doar un popor care a putut sa voteze de doua ori un astfel de presedinte ar mai putea crede astfel de inventii si intoarceri pe dos ale realitatii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Klaus Iohannis a răspuns marţi, 23 aprilie, de ce s-a deplasat în Coreea de Sud cu un avion de lux în timp ce miniştrii au mers cu un avion de linie, precizând că a venit într-o deplasare...
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Preşedintele Klaus Iohannis se teme cu privire la eventuale tensiuni în coaliția de guvernare PSD-PNL după ce partidele au decis să susțină candidați diferiți la primăria Capitalei în...
#Traian Basescu presedinte Romania, #Emil Boc prim ministru, #Realitatea TV, #criza economica, #recesiune Romania , #presedinte