Basescu: Statul nu e responsabil de fiecare cetatean, ca pe vremea comunismului

Vineri, 10 Decembrie 2010, ora 14:47
4010 citiri
Basescu: Statul nu e responsabil de fiecare cetatean, ca pe vremea comunismului
Foto: Antena 3

Presedintele Traian Basescu a declarat, vineri, la Congresul Miscarii Crestin-Democrate Maghiare din Romania - platforma a UDMR, ca se incearca "acreditarea ideii ca statul este responsabil pentru fiecare cetatean", ceea ce in opinia sa nu este adevarat.

"Acesta este comunismul exprimat in fiecare dimineata in mijloacele mass-media, si anume ca statul este responsabil, ceea ce nu este adevarat. Statul nu mai are resursele comunismului", a spus Basescu, citat de Gandul.

"Cine vrea intoarcere la comunism, intoarecere la ordonarea vietii de catre un Guvern politic, nu poate fi partenerul nostru, al celor care reprezinta o miscare politica de centru-dreapta hotarata sa puna in valoare omul si nu statul. Va trebui impreuna sa continuam sa explicam ca niciodata un stat nu va reusi sa se ingrijeasca de fiecare dintre cetateni, sa aiba sub control viata fiecarui cetatean", a afirmat presedintele.

Traian Basescu a mai spus ca, in opinia sa, singurul lucru pe care statele europene l-au facut pentru a depasi criza a fost "sa toarne bani in criza" si sa se inglodeze in datorii, considerand ca UE se confrunta cu o "criza a solutiilor".

"Singurul lucru la care statele care tracteaza Uniunea Europeana s-au gandit a fost sa toarne bani in criza.(...) Criza nu a putut fi stinsa, dimpotriva criza gaseste mijloace si actiuni mai perfide si mai neprevazute. (...) Nimeni nu poate spune ca a gasit solutia iesirii din criza", a spus Basescu, citat de Agerpres.

In acest context, presedintele a mentionat ca, totusi, Romania a depasit momentul critic al crizei, reusind sa stabilizeze echilibrele macroeconomice.

"Urmeaza ca in 2011 sa consolidam stabilitatea economica si sa relansam activitatea economica ca sursa de bunastare. In 2011, revenirea va fi lenta, dar temeinica de data aceasta, nu bazata pe consum excesiv", a declarat presedintele.

Declaratia a fost facuta, vineri, la deschiderea Congresului Miscarii Democrat Crestine Maghiare din Romania - platforma a UDMR, prilej cu care seful statului a multumit UDMR pentru responsabilitatea asumata alaturi de PD-L si celelalte minoritati pentru a scoate tara din criza.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Traian Basescu criza Romania, #Basescu bani criza datorii , #presedinte
Comentarii
Poza Arthas
Arthas
rank 4
Poza Traiannn
Traiannn
rank 5
CE CAUTA ASTA IN FRUNTEA Romaniei ?????????????? DU-TE UNDE-A DUS MUTU IAPA !!!!!!!!!!!!!!! De fapt are DREPTATE , EL ESTE IRESPONSABIL !