Basescu, noi atacuri: Despre Crinuta Dumitrean de la ANRP serviciile mi-au zis ca e curata ca Arcul de Triumf

Miercuri, 29 Aprilie 2015, ora 21:50
6837 citiri
Basescu, noi atacuri: Despre Crinuta Dumitrean de la ANRP serviciile mi-au zis ca e curata ca Arcul de Triumf

Traian Basescu sustine ca a intrebat, pe vremea in care era la Cotroceni, serviciile secrete despre activitatea de la Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor. In replica, sustine fostul presedinte, i s-a raspuns ca fostul presedinte al ANRP Crinuta Dumitrean este "curata ca Arcul de Triumf".

"Eu am pus sub semnul intrebarii activitatea Crinutei Dumitrean la ANRP, dar serviciile mi-au zis ca e curata ca Arcul de Triumf. Intrebasem dupa ce mi-a zis Elena Udrea despre neregulile de acolo, iar serviciile mi-au zis pe vorbe ca e curata", a spus Traian Basescu, miercuri seara, la Nasul TV.

Totodata, Basescu a atacat dur sefii institutiilor judiciare, despre care a spus ca sunt "niste lingai" de care i se face "pur si simplu greata".

"Sunt cativa lideri ai Justitiei care cred ca le vor mai da un mandat ambasada SUA, ambasada Olandei sau altele. Se insala, se insala. Pentru a exista o lege ANI in Romania, a existat un politician care s-a dus in Guvern si a batut cu pumnul in masa sa fie.

Ca sa nu mai aiba politicienii intentia de a intra in justitie, a fost un om care s-a dus la ei si le-a spus: 'Fara interventii!'. Nu le-am spus chiar asa, le-am spus mai dur, mai pe intelesul lor.

Cand vezi acum niste lingai, lideri ai Justitiei, care spun ca pe ei nu i-a ajutat nimeni si spera sa-i mai puna o data ambasadele, ti se face greata de ei! Mi se face pur si simplu greata!", a mai precizat fostul presedinte.

Basescu si Udrea, din nou in vizorul CSM: Declaratiile care i-au suparat pe magistrati

Fostul sef al statului a mai declarat ca, daca nu ar fi trebuit sa isi apere mandatul, ar fi tinut "gura inchisa": "Cei care aresteaza azi si batjocoresc, nu sunt alesi, ci numiti, cu niste interese. Daca o sa am ocazia, eu voi vorbi! Sunt arestari fara discernamant. Un om tinut arestat 5-6 luni devine o victima, pentru ca el va fi condamnat de catre judecatori din solidaritate cu procurorii".

De asemenea, Traian Basescu ii arata cu degetul si pe procurori si judecatori, despre care spune ca ar trebui anchetati de DNA: "Sunt procurori si judecatori corupti cum sunt si politicieni corupti. Eu as trimite DNA-ul sa-i aresteze pe judecatorii care au tergiversat restituiri timp de 8-10 ani cu ajutorul procurorilor".

Basescu, nou atac: Sunt procurori care cauta scalpuri sa le puna la cingatoare

Fostul presedinte a mai spus ca nu este santajabil si arata in ce fel s-a schimbat Justitia, in cei 10 ani de mandat ai sai: "Justitia e calare pe politicieni la sfarsitul mandatului meu, nu cum era la inceput, cand politicienii erau pe ea".

CSM: Basescu, Udrea, Cristoiu si Enciu au afectat independenta justitiei

Luni seara, Traian Basescu a declarat ca sunt procurori care "cauta scalpuri sa puna la cingatoare".

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Traian Basescu atac lideri justitie, #Basescu declaratii Justitie , #presedinte
Comentarii