Basescu nu comenteaza pretentiile lui Ponta pentru Consiliu: Avem Constitutie

Marti, 22 Mai 2012, ora 13:56
2192 citiri
Basescu nu comenteaza pretentiile lui Ponta pentru Consiliu: Avem Constitutie
Foto:presidency.ro

Presedintele Traian Basescu a declarat, marti, la revenirea de la summitul NATO din Chicago, ca nu comenteaza solicitarea premierului Victor Ponta catre Parlament, in care cerea ca acesta sa decida cine reprezinta Romania la Consiliul European.

"Permiteti-mi sa nu comentez declaratiile premierului, Romania are Constitutie, presedinte ales, Guvern aprobat de Parlament, sunt convins ca aceste institutii au de facut un singur lucru - sa respecte Constitutia", a spus seful statului, pe aeroportul Otopeni.

Intrebat daca Ponta l-a informat despre aceasta decizie, presedintele Basescu a raspuns, razand: "Va sigur ca am aflat!"

Ponta il provoaca pe Basescu pe tema Consiliului: Parlamentul sa decida

Premierul Victor Ponta a declarat, dupa sedinta conducerii USL de luni, ca a cerut Birourilor Permanente ale Senatului si Camerei Deputatilor convocarea unei dezbateri referitoare la problemele pe care le va sustine Romania la summitul Consiliului European din 28 iunie si la cine va reprezenta Romania acolo.

Ponta, atacat la Antena 3: Victoras, tu vrei sa reprezinti Romania?

"Imi doresc sa incheiem cat mai rapid o dezbatere politica - ma voi adresa celor 2 birouri permanente, ale Senatului si Camerei Deputatilor, cu rugamintea de a organiza in cel mai scurt timp o dezbatere a Parlamentului, pentru a organiza o dezbatere asupra problemelor pe care Romania le va avea de discutat (la Consiliul European -n.red)", a spus Ponta.

El a reafirmat ca el ar trebui sa mearga la Consiliul European, intrucat acolo se discuta probleme tratate de ministri.

"In ce priveste Consiliul European, pe 28 iunie, acolo pozitiile noastre sunt divergente. Discutandu-se in cadrul Consiliului European de probleme si teme care tin de activitatea Executivului, in cadrul Consiliului se discuta pe documente elaborate de ministri (...) Ceea ce discuta si negociaza domnul ministru Corlatean, domnul ministru Georgescu ajunge pe masa Consiliului European. Fiind vorba de decizii care privesc Executivul, deciziile UE sunt de drept intern, opinia mea a fost ca primul ministru trebuie sa participe. Consitutia Romaniei nu prevede nicaieri dreptul absolut al presedintelui sau premierului de a merge", a declarat Ponta.

"Voi solicita Parlamentului sa dea un mandat de reprezentare la Consiliul European din 28 iunie, celui pe care Parlamentul considera indreptatit sa mearga acolo", a spus Ponta, la finalul sedintei USL. Premierul a mentionat ca Parlamentul trebuie sa dea "de fiecare data un mandat celui care participa la Consiliu".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Traian Basescu Victor Ponta, #Traian Basescu Consiliul European , #presedinte